Politika

Picula sjutra u Crnoj Gori

Hrvatski zastupnik Tonino Picula dolazi sjutra u Crnu Goru, u trodnevnu posjetu kao stalni izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru, što je njegova prvi posjeta od imenovanja na tu poziciju.

„Kao zastupniku Evropskog parlamenta koji se od početka mandata bavi spoljnom politikom s posebnim angažmanom oko zapadnog Balkana i bivšem ministru vanjskih poslova Hrvatske, dobro su mi poznate političke prilike u Crnoj Gori. Od svih zemalja kandidatkinja za članstvo u EU, Crna Gora je najdalje odmakla u pregovorima”, dodao je on.

Picula će se u Podgorici sastati sa predsjednikom Vlade Duškom Markovićem, ministrom spoljnih poslova Srđanom Darmanovićem te šefom Delegacije Europske unije u Crnoj Gori Aivom Oravom.

Sastanke će održati i s predsjednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem i drugim šefovima delegacija EU.

Picula je ranije kazao da bi Crna Gora svoj put u EU trebala da nastavi po pravilima pod kojima je pregovore i započela.

„Za Hrvatsku je od strateškog interesa da na svojim granicama ima druge članice Unije. Budući da je Hrvatska posljednja zemlja koja je postala članicom EU, imamo najsvježije iskustvo koje trebamo i želimo prenositi na zemlje u regiji. Hrvatsko predsjedanje Vijećem Evropske unije prilika je da potvrdimo svoje vanjskopolitičke prioritete među kojima je proširenje i stabilizacija nama susjedne regije zapadnog Balkana. Nadam se da će Crna Gora nastaviti raditi na reformama koje su potrebne u pitanjima vladavine prava, neovisnosti pravosuđa, slobode medija, a stalan napor potreban je u prevenciji i suzbijanju korupcije te borbi protiv organiziranog kriminala“, poručio je Picula.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
BARANIN
Gost
BARANIN

Dobro.došao.Picula

uzmi šipak
Gost
uzmi šipak

Ajde.u.školu.BARANIN.

444 Otomanskih
Gost
444 Otomanskih

Gospodin PICULA,rijetko pošten i dobronamjeran ČOVJEK!

Gen. Duduk😜
Gost
Gen. Duduk😜

I takvog čovjeka oćemo da farbamo?

Send this to a friend