Politika

Pisonero: Konstituisanje novog parlamenta pozitivan korak

Foto: Twitter

Konstitusanje novog parlamenta u Crnoj Gori predstavlja pozitivan korak u uspostavljanju novih institucija nakon izbora u avgustu, što treba da bude nastavljeno u skladu sa relevantnim ustavnim odredbama, saopštila je portparolka Evropske komisije Ana Pisonero.

Kako ističe, Evropska unija očekuje saradnju sa parlamentom i sa sljedećom vladom u cilju ostvarenja brzog napretka u reformama koje su neophodne za pristupanje Crne Gore EU.

“Očekujemo formiranje nove vlade koja će nastaviti stabilan put Crne Gore ka EU. Crna Gora je značajno napredovala u procesu pristupanja EU i mjeseci koji su pred nama moraju biti iskorišćeni za produbljivanje i ubrzanje političkih i ekonomskih reformi, naročito u oblasti vladavine prava, u kojoj je sljedeća prekretnica ispunjavanje privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24”, dodaje Pisonero.

Poručuje da je Evropska unija u potpunosti posvećena nastavku podrške procesu pristupanja Crne Gore EU, kao i ekonomskom oporavku nakon krize izazvane virusom KovidD-19, uključujući i putem predstojećeg Ekonomskog i investicionog plana za Zapadni Balkan.

Send this to a friend