Politika

Počele konsultacije o vanjskoj politici: Izbor ambasadora mora biti kvalitetan i profesionalan proces

FOTO: Predsjednik Crne Gore i Vlade

Izbor ambasadora mora biti kvalitetan i profesionalan proces, a cilj je Vlade i Predsjednika države da personalna rješenja budu ona koja će kvalitetno zastupati interese Crne Gore u drugim zemljama, zaključak je konsultacija o vanjskoj politici koje su danas održali predsjednik države Jakov Milatović, premijer Milojko Spajić i ministar vanjskih poslova Filip Ivanović.

“Nastavak razgovora i donošenje odluka na ovu temu uslijediće u daljoj proceduri, a nakon detaljnog upoznavanja predsjednika Države sa izloženim predlozima”, saopšteni je iz kabineta Vlade i Predsjednika Crne Gore.

Podsjećamo da su konsultacije predsjednika sa predstavnicima Vlade od vitalnog značaja za vanjsku politiku Crne Gore, posebno imajući u vidu da je potrebno dodatno ubrzati proces EU integracija, učvrstiti poziciju u NATO savezu i intenzivirati regionalnu saradnju.

Takođe, jedna od tema današnjih konsultacija bila je koordinacija institucija u narednom periodu kada su u pitanju vanjski ciljevi i međunarodni događaji.

Na sastanku je zaduženo Ministarstvo vanjskih poslova da pripremi informaciju o kandidaturi Crne Gore za nestalnu članicu Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija 2026. i 2027. godine.

Send this to a friend