Politika

Podrška Bugarske evropskom putu Crne Gore

Bugarska će nastaviti da pruža snažnu podršku Crnoj Gori na putu evropskih integracija, a naročita posvećenost u razmjeni iskustva iz procesa pristupanja dodatno učvršćuje odnose dvije prijateljske zemlje, poručeno je sa prvog susreta ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i novoimenovane ambasadorke Bugarske u Crnoj Gori, Meglene Plugčijeve- Aleksandrove.

“Zahvalivši na podršci koju je Bugarska pružala Crnoj Gori na putu NATO integracija, Nuhodžić je ocijenio da je iskustvo Bugarske u nastavku našeg puta ka Evropskoj uniji važno i podsticajno za dalji napredak ka ispunjenju strateških ciljeva naše zemlje”, saopšteno je iz MUP-a.

Sastanak je bio prilika i da ministar Nuhodžić bliže upozna ambasadorku sa aktivnostima Ministarstva unutrašnjih poslova, naročito u dijelu nadležnosti iz pregovaračkog poglavlja 24, kao i da se sagovornici osvrnu na dosadašnju saradnju dva resora unutrašnjih poslova i policije.

“Zajednički je ocijenjeno da je kvalitet dosadašnjih odnosa bio na visokom nivou, kroz projekte i inicijative na regionalnom planu, kao i u dijelu bilateralne saradnje policije i sektora vanrednih situacija”, ističu u MUP-u.

Ambasadorka Plugčijeva-Aleksandrova izrazila je spremnost da se kroz nove aktivnosti dodatno unaprijedi saradnja u oblasti bezbjednosti i civilne zaštite i iskazala uvjerenje da će temelji saradnje postavljeni u prethodnom periodu biti dobar osnov za nastavak i unapređenje odnosa dvije zemlje.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DwD
Gost
DwD

Niko ne moze zaustaviti napredak Cg i njeno usvajanje zapadnih vrijednosti. A predsjednik nikad nece biti ugrozen od strane nesposobne opozicije, koja nikad nije postigla znacajniji uspjeh na izborima

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Politika koju vodi nas predsjednik je i dovela ovu drzavu do nezavisnosti i samostalnosti, a pored pristupanja nato savezu, tokom godina je i ucvrcen nas put ka EU! Sve pohvale za predsjednika

Jovanka
Gost
Jovanka

Hvala. Maxe.

Send this to a friend