Politika

Podrška SAD-a Crnoj Gori na putu ka članstvu u EU

Predsjednik Milo Đukanović sastao se danas u Sarajevu sa Metjuom Palmerom, zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država, tokom učešća na Godišnjem zasijedanju Evropske banke za obnovu i razvoj. SAD su zahvalne Crnoj Gori na ispunjavanju obaveza iz članstva u NATO, koja, kako je rekao Palmer, predstavlja dobar primjer i za ostale zemlje u regionu.

Konstatovano je da dvije države imaju odlične bilateralne odnose.

“Sjedinjene Države će nastaviti da pružaju svaki vid podrške Crnoj Gori na putu njenog daljeg napretka u pregovaračkom procesu za članstvo u EU”, naglasio je Palmer.

Đukanović je ukazao na aktuelno stanje u zemlji i prioritete u pravcu očuvanja dinamičnog tempa ekonomskog razvoja zemlje i daljeg sprovođenja reformi u okviru pristupsnja EU.

Konstatovao je između ostalog da Crna Gora potvrđuje sposobnost da institucionalno rješava sve izazove na unutrašnjem planu.

Sagovornici su posebnu pažnju posvetili aktuelnim procesima u regionu, u kontekstu traženja rješenja za preostala otvorena pitanja.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Stefo12
Gost
Stefo12

Ja kao neko ko je kao dijete pisao sastave ,,kad porastem bicu predsjednik” danas mogu da kazem jedno,Milo je covijek koji zasluzuje da bude kralj a ne predsjednik ove drzave. Jedini covijek pred kojim evropa amerika i rusija jednako pokleknu kao pred Titom. Cak i vise nego pred kraljem Nikolom.Milo je samo jedan i cast mi je da budem takozvani… Više »

radojka
Gost
radojka

Predsjednik MILO DJUKANOVIC je zasluzan, sto Drzava CRNA GORA ide naprijed, on je covjek za veliko postovanje, zna sta radi, zna sa kim i kako treba razgovarati, sve pohvale za njega dok je on na vlasti, CRNA GORA je stabilna, i mirna Drzava.

Iskra95
Gost
Iskra95

Da opozicija dodje na vlast ko zna sto bi bilo sa nasom drzavom i kojom bi stranputicom krenula.

Kinez
Gost
Kinez

Zahvaljujuci viziji koju je predsjednik od samog pocetka imao i njegovoj politici koju je tokom godinama nadogradjivao, Cg je biljezila samo uspone, a njen put ka Eu je nikad stabilniji.

Enesa
Gost
Enesa

Crna Gora zadnjih godina radi na sprovodjenju institucionalnih i strukturnih reformi koje ce nas pribliziti nasem prvobitnom cilju, a to je prikljucenje porodici evropskih drzava.

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

Za razliku od opozicije cija pisma zavrse na otpadu, predsjednik je rado vidje  gost na svim skupovima, a njegov ugled koji je godinama gradio je netaknut!

Marelica
Gost
Marelica

Dok opozicija ulicama luta, predsjednik odlucuje o vaznim pitanjima za dalju buducnost Cg i njen put ka EU.

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Predsjednik uziva veliku podrsku, kako drzava u regionu, tako i u inostranstvu.

Zigman
Gost
Zigman

SAD uvazavaju i postuju naseg Predsjednika

Edi89
Gost
Edi89

SAD su strateski partner Crnoj Gori

Edi IQ 89
Gost
Edi IQ 89

Ima jedna basna o mišu i slonu kad trče i miš kaže: Kako tutnjimo!

šućko b.
Gost
šućko b.

Na kom se jeziku razgovara

Send this to a friend