Politika

Popović: Poništiti odluke Podgoričke skupštine

Popović

Vjerujem da će crnogorski parlament ubrzo usvojiti poseban akt koji će taksativno poništiti sve odluke Podgoričke skupštine iz 1918, koje se, osim pitanja državnog, tiču i statusa crkve, nacionalnog identiteta, dinastije Petrović-Njegoš i kompletnog istorijskog nasljeđa, kazao je za Pobjedu Andrija Popović, predsjednik Liberalne partije.

Popović smatra da će se i prijedlog zakona o vjerskim zajednicama uskoro naći pred poslanicima Skupštine i da će se tako riješiti mnogi problemi koji opterećuju crno gorsko društvo.

Liberalna partija je još prije četiri godine predlagala da Skupština Crne Gore poništi odluke Podgoričke skupštine. Da je tada prihvaćena inicijativa, dali bismo danas imali ovu polemiku oko “proslave” nestanka crnogorske države 1918. godine?

“Tadašnja skupštinska većina, sačinjena od procnogorskih i evroatlantskih partija, smatrala je da takvu odluku nije potrebno usvajati u Skupštini. Odgovor je bio da je na referendumu 2006. godine takva priča završena, a odluke takozvane Podgoričke skupštine poništene. Ovih mjeseci sve nas demantuje agresivna aktuelizacija obilježavanja i velikih proslava stote godišnjice ove sramne epizode crnogorske istorije. To se dešava kada nema dovoljno mudrosti ili hrabrosti da se država otvoreno i jasno suoči sa avetima prošlosti. Vjerujem da će ovakva situacija osvijestiti aktuelnu političku većinu za ono što se crnogorski liberali dugo zalažu, te da ćemo ubrzo usvojiti poseban akt koji će taksativno poništiti sve odluke iz 1918, koje se osim pitanja državnog statusa, tiču i statusa crkve, nacionalnog identiteta, dinastije PetrovićNjegoš i kompletnog istorijskog nasljeđa koje se cijeli vijek pokušava falsifikovati i otuđiti”, kazao je Popović.

On je kazao da očekuje da će se i prijedlog zakona o vjerskim zajednicama, usklađen sa pravnim sistemom i novim Ustavom države, konačno uskoro naći u Skupštini i riješiti mnoge dubioze, koje decenijama opterećuju crnogorsko društvo.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Spiro
Gost
Spiro

Vjecna hvala junackoj Srbiji koja nas je oslobodila 1918. Crnogorke su znale da cijene i da se zahvale junacima, oslobodiocima. Mozda su se tom prilikom malo i geni pomjesali. A ako ukinemo odluke Podgoricke skupstine o ujedinjenju po medjunarodnom svi imaju pravo da se samostalno opredijele oce li da nastave zivot u crnogorskoj zajednici. Mozda je tada bliza podkosulja od… Više »

MMM
Gost
MMM

Svako ko ima i najmanju dilemu o tzv.ujedinjenju ili prisajedinjenju neka procite doktorsku disertaciju pokojnog Dimitrija Dima Vujovica “Ujedinjenje Crne Gore I Srbije”. Nakon citanja ovoga djela nece imati dilemu.

MMM
Gost
MMM

Privremeni odbor koji je organizovao izbore za Podgoricku skupstinu su cinila dva strana drzavljanina (Tomic, Kosovic) uz bivse visokog duznosnika Kraljevske Crnogorske Vlade Janka Spasojevica. Dakle, izbore organizuju strani drzavljani u jednoj suverenoj zemlji. Osim toga, Podgoricka skupstina nije formirana da o necemu odlucuje vec da odluci ono sto je vec ranije odluceno.

Leleku
Gost
Leleku

U suverenoj zemlji? A zemlja pukla po šavovima i narod krepavao od gladi!

MMM
Gost
MMM

Podgoricka skupstina nije imala nikakav legitimitet ni legalitet. To da je odrzana suprotno ustavu zvanicne Crne Gore i suprotno izbornim zakonima niko nije osporio pa ni srpski istoricari. To jedino pokusavaju objasniti jeftinim manipulacijama iskompleksirani potomci bjelasa.

Leleku
Gost
Leleku

Ni Zelenasi se nisu odrekli srpstva, tqko da ti je dva priča suplja.

Vasojevic
Gost
Vasojevic

Mozete da se kocoperite koliko vam drago, ali u CG ce pravoslavno zivlje vazda biti srpsko, prosrpsko , crnogorsko.Vi sebe mozete samo da nazivate dukljanima, milogorcima, kako god hocete.Tako je bilo, tako je danas i tako ce biti za vijek vjekova! Vasu vecinu u CG koju cinite zajedno da ne kazem sa kim, i na koji nacin necu ni da… Više »

MMM
Gost
MMM

Ti se kocoperis ali su Vasojevici uvijek bili u Crnoj Gori ili uz Crnu Goru. Jesu li to pravoslavci neka visa rasa? Sta?

R. Srpska
Gost
R. Srpska

E, Crnogorci, Crnogorcci.
Da ste Bogdom bili za Slavka Perovića prije 27 godina, kao što ste sada za Mila. Riješili bi vas se prije 3 decenije, deratizacija crnogorštine po Srbiji ne da bi davno bila završena, no bi bila i zaboravljena kano ružan san.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Moraš malo da olabaviš brate.
Imaš godina, nisi ženjen, živiš sa psom i provodiš vrijeme na CG portalima i toliko si histeričan… i još se non-stop ponavljaš.
Ženi se čovječe, 71.-vo si godište.

Cao kralju.
Gost
Cao kralju.

Ti si daleko ludji što ga pratiš svaki komentar u stopu. Da nisi kakav psiho stalker?

R. Srpska
Gost
R. Srpska

XAXAXAXAXAXAX, dobra, gdje gođ se osvrnem….. ono sotona oko mene.

Vecina
Gost
Vecina

Potpuno si u pravu !

Posrbica
Gost
Posrbica

Savo Fatić potpredśednik Podgoričke Skupštine 1918: braćo Crnogorci, od danas mi više nijesmo Crnogorci, no srbi!

LJUTA
Gost
LJUTA

Poruka je poslata pametnijma koji su dobro razumjeli…..koliko je glasova bilo protiv ujedinjenja i detronizacije kralja koji je izdao CG…0 jer su svi gladali za

Miloje K.
Gost
Miloje K.

Rijetko antipatična vrsta beskičmenjaka!

Brajic
Gost
Brajic

Je li ovo Kvisko?

Sabor
Gost
Sabor

Ovaj je dobar momak ali nije prebistar, niko ga tako surovo ne ponizi u parlamentu kao poslanici dps, prosto je neprijatno gledat i slusat, pogotovo kad ga na obradu uzme poslanica aprilka ljuta kolašinka ! Što taj problem ne prepusti dps koji to može da uradi kad god hoće ako se ne boji da će ostat bez dela biračkog tela… Više »

Guzonin sin 💃
Gost
Guzonin sin 💃

Doktore dijete mora sa mnom poslije 18 godine da ga ukradem zbog para mora ovamo. 👍⚘

Guzonin sin 💃
Gost
Guzonin sin 💃

Svaka čast doktore potrošiš sve što zaradiš vazda imao. 👍😃

Guzonin sin 💃
Gost
Guzonin sin 💃

Za doktora uzimam dva solijana od po 200 miligrama od decembra jedan uzimam hoću da vratim snagu. Hvala

Guzonin sin 💃
Gost
Guzonin sin 💃

Za doktora uzimam dva solijana od po 200 miligrama od decembra jedan solijana i pokušavam da vratim sad izgubljenu snagu. 👍

Guzonin sin 💃
Gost
Guzonin sin 💃

Imam jedno pitanje za doktora da bude realan. Je li usparao što?

Guzonin sin 💃
Gost
Guzonin sin 💃

Za doktora očuh mi ima lično svojih 999 999 999 99 miliona eura mene daje samo četiri na kamatu za mene 3,40 procenata. 👍

Duklja
Gost
Duklja

ŽIVIO POPOVIĆU!

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Poništite je već jednom, j….. vas ona.
Od nje smo naj više štete imali mi Srbi, jer ste se od tada počeli naseljavati po Srbiji.

Neznam samo može li Srbija poništiti odluke Podgoričke Skupštine,ako može šta čeka ???

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

“Ne znam” se kod nas piše odvojeno. A kod vas?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

U Džamahiriji, naravno!

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Stara Podgorica

Jedina sličnos’ među nama je jezik, no i tu ima dosta razlike. Što se tiče džamahirije časna VRS je prva na svijetu povela borbu protiv Islamske države i pobijedila u njoj. Dokaz je i moj nick.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Aj reci mi, R.Srpska je državotvorni entitet koje države?

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Buć, buć, buć.

Leleku
Gost
Leleku

Pa tako reci, da tu saljes djecu! Sad lijepo znamo ko si! A ti sa BG diplomama su još i dobri kakav vam je Dule sa diplomom iz Kragujevaca. Da ne pričamo kakvi su tek sa domaćim diplomama!

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Koliko časna, toliko i junačka.
Sve su ratove Srbalji dobili, samo im se teritorija smanjivala poalije njih.

Vecina
Gost
Vecina

Sa tobom čovjek ne može a da se ne složi, dps ima većinu u parlamentu i Skupština može da proglasi ništavnim odluke podgoričke skupštine iz osamnaeste kad god hoće, koliko je śutra !

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Ne mislim ja samo na Crni Goru, već i na Srbe u cijelini što se tiče te …. skupštine. Ona je nas skupo koštala jer ste sa tada počeli doseljavati u Srbiju. Vi ste naša zla kob, sve naše nesreće i počinju od 1918. godine. Ona je prouzrokovala uzročno- posljedične veze ( stvaranje proklete jugoslavije koja je u stvari ostvarenje… Više »

Vecina
Gost
Vecina

Potpuno si u pravu. Toliko smo bili uzbicili u beogradu da nam je još uvijek najvaznije da pošaljemo djecu na studije u beograd. Ima i jedan novi fenomen, da na mnoga odgovorna mjesta u cg dolaze oni što su završavali studije vozom bar – beograd na nekim čudnim fakultetima u čačku, požarevcu, subotici, na neke livade pored kragujevca i novog… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Vecina Nama smetaju još više, vjeruj. Ne razumijem vas zašto vam je važno slati đecu u BG, mjesto u prijateljsku prištnu ( kad veće nemate fakulteta). Prisustvo Crnogoraca u Srbiji treba regulisati strogim zakonima u kojima će jasno stojati da je to zločinački čin. Evo, ja vjerujem da i ovaj fra Sotona ( majka mu je bolesna pa ne… Više »

Vecina
Gost
Vecina

Sto posto, i još mu zavidi !

Alan Ford
Gost
Alan Ford

Imamo najezdu novokomponovanih svercovanih diploma od “strucnjaka” iz BG i slicnih destinacija. A djecu saljemo da studiraju po Americi, Britaniji, Njemackoj, Francuskoj, Italiji, Hrvatskoj svudje po svijetu. BG je za vrijeme SFRJ bio Everopski grad, sad je palanka carstvo Zadruga i ostalih rijaliti show programa.

Freemontenegro
Gost
Freemontenegro

Ti si iz Bosne, ko tebe sto pita!

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Za tvoju histeriju ima lijeka. A to nije da visiš po portalima u poznim godinama. Ženi se čovječe, ostara sam..,

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Buć, buć, buć.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Je li Nikola sit?

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Nije vrijedno nervoze u tvojim godinama.
Jesi li najveća lola u selu?

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Buć, buć, buć.

Durmitor
Gost
Durmitor

Daj vise ne vracajte nas sto godina unazad i ne produbljujte razlike da bi vladali,sto ne ponistis odluku da u zemlji kandidatu za ulazak u EU 80.000gradjana prima 193 eura i da ce imati penziju 70ak eura ako ju docekaju!!!

Guzonin sin 💃
Gost
Guzonin sin 💃

Javio mi se doktor da mu se javim ja uzimam propisane lekove i već sam u italiju a misliš porto montenegro da uzmem stan. Misliš da mi je zagarantovano da ću nac djevojku. Hvala 👍

simo
Gost
simo

ha..ha..ha.. citam i gledam kako se srbi jedu u sebi i pokusavaju razvodnjavati… kao ono nema veze, bice isto..bla..bla… e ima veze, treba ponistiti tu sramotu i sve ce krenuti na bolje

Sabor
Gost
Sabor

Srbi i ne znaju da je postojala podgorička skupstina i nije je briga za nju, njih više brine oce li roditi kukuruz, oko te skupštine se sekiraju crnogorci raznog porijekla !

Guzonin sin 💃
Gost
Guzonin sin 💃

Sve će vam biti isto narednih 100 godina dps će da vlada zajedno sa koalicijom a ostali će biti manjina u skupštinu. 👍

Neko
Gost
Neko

Citam ovo i ne mogu da vjerujem , sve dok se medju nasim politicarima vrti ta famozna 1918. godina , nema nama napretka . Niko da izadje i kaze evo plana kako da napradujemo , na ovaj nacin ce vam bit vece plate , ma kakvi vazno je da mi diskutujemo o necemu sto se desilo prije 100 godina ,zalosno… Više »

Guzonin sin 💃
Gost
Guzonin sin 💃

Imam jedno pitanje što vas omladino toliko zanima politika. Otupljeste od nje. 👍

Maks
Gost
Maks

Nego što, to je trebalo još kad je vraćen Kralj Nikola, Crna Gora Večna!!!

Toske
Gost
Toske

Gospodo, citam ovdje da mnogi izjednacavaju Podgoricku skupstinu i AVNOJ. To rade potomci izdanjnika. Zar je moguce, da se izjednacava najveca izdaja Crne Gore od njenog nastajanja sa AVNOJ-em koji je prakticno vratio drzavnost Crnoj Gori. Drugo, AVNOJ je u eri najveceg Nacizma stvorio jednu drzavu koja je kasnije imala najveci ugled u svijetu. U toj drzavi, SFRJ i ti… Više »

Stevo K Puranov
Gost
Stevo K Puranov

Ploske, AVNOJ je održan u ratu, sa navrat-nanos pokupljenim delegatima. Svi su bili naoružani!

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Stevo K Puranov

Nemoj tako Stevo.
Delegati na AVNOJ-u su bili izabrani na demokratskim i poštenim izborima, po naj višim svjetskim standardima.
Prema tome, imali su legitimitet koji proizilazi od onije koji su ih birali.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Demokratija je tebi donijela taj tor u kojem živiš danas.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Buć, buć, buć.

Toske
Gost
Toske

Sveto, sta si htio da kazes? ?? Lupas, pa ako je bio rat normalno da su Partizani bili naoruzani. Medjutim, to je laz da su delegati u sali bili naoruzani. To je vasa cetnicka propaganda.

Stevo K Puranov
Gost
Stevo K Puranov

Troske, pogledaj fotografije!

Razocaran
Gost
Razocaran

Popovicu Crnogorskog TI OBRAZA,batali SE politike.I ako SI bio dovar plivac,ovdje SI ugazio do GRLA,samo sto nijesi poceo da SE Davis.Ocigledno da si zakutao,omamkjen,jeftino zaradjenih EURA u Skupstini. Zar NE vidis cemu DPSu SLUZIS ? Ouste te da LUPETAS,u I’m neke IMAGINARNE partije,say cime I’m dajes Demokratski legimitet. Kada bi ,bar znao ,STA je Podgoricka Skupstina,onda I nekako bih orezvakao… Više »

Terra nova
Gost
Terra nova

Kako su nasrnuli na ovaj portal – ne srbi, nije vazno ko si i sto si ako postujes drzavu dje zivis, no izdajnici – Malo su im Dan i Vijesti no po nalogu idu na sve sto je crnogorsko da se ”oglase” , da glas nepočinstva ostave za sobom a ostavili su ga za sva vremena.

U Tera tiga
Gost
U Tera tiga

Mago za tebe je biedo patriota onaj sto mu slavna loza Nemanjica nije sveta….Ajde onda putuj Crnoj Gori takav ne trebas

Doktor za mozak
Gost
Doktor za mozak

Imas perfektan pravopis

Primarijus
Gost
Primarijus

A ti mozak nakrivo nasadjen!

Terra nova
Gost
Terra nova

A koja je tvoja drzava majmune nepismeni, kakav si ti patriota kad svoju drzavu izdajes za racun druge. No to je za tvoj intelekt previse.da bi moga razumjet.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha. U Tera… jadna posrbice. Džabe mijenjaš nickove, kad ne možeš savladat ovo đavolje slovo “J”. Vječita ti je dilema: Đe ide a đe ne ide. Nemanjići su se proslavili. Pišu o dolasku u Zetu: “Osvojih, poruših i u prah pretvorih gradove: Svač, Drivast, Ribnicu…”

Bozo Bjelica
Gost
Bozo Bjelica

Sta ko pise ? Slavna ZETA je prva Srbska drzava s Raskom na ovim prostorima…a sve nase bogomolje podigose slavni Nemanjici….No su ti Staro Podgoricki vrane mozak popile pa si ko vrana bez vozara

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Božo odluči se. Je li Zeta ili Raška. Naša prva država je Duklja, koja je 200 godina, prije Raške bila na ovim prostorima. Da si što pročita o Nemanjićima, ne bi se njima ponosio. Ubijali, progonili, vadili oči, sve jedni drugima. Da ne pominjem Milutina, koji je oženio dijete od 5 (pet) godina.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Stara Podgorica

Vi niste u stanju ni da se dogovorite oko zajedničkog nacionalnog imena.
Bože ma sačuvaj i sakloni !
BOŽE ME SAČUVAJ I SAKLONI !

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Bog ti pomoga’ kakav si.

Trol
Gost
Trol

Vidi neke četnike početnike što su se pomamili po komentarima… Veliki internet ratnici, napadaju našu dok se “njihova” država osipa polako. E što neće prnut uživo, no se kriju iza tastatura, da ima čovjek osnov da ih izbaci uz države sve, da počinemo ka ljudi.

Bozo Bjelica
Gost
Bozo Bjelica

Dalje ruke gade od Slavne Zete…i primorja odvoite te 4 nahije i Popuj tamo s Mirasem i CPC ne sliezite vise u primorje ti Purko i ostala izdajnicka kopilad…nieste Srbi nieste ni za Crnu Goru

Kubura
Gost
Kubura

Ne piše se nieste nego nijeste… vidi se dq si iz šumske

LJUTA
Gost
LJUTA

Ovakvih glupadera ima na svaki cosak cg. Kako nesto sto je nelegalno i nelegitimno moze da se ponisti? Da pi se nesto ponistilo mora da bude i legalno i legitimno. Hajde preletaci odlucite se.. Ako se ponisti PS ponistava se i detronizacija i racanje trona princu Nikoli i sve nekretnine…takodje se mora vratiti sva imovina karadjorcvicima….hehe Popovicu vrati se na… Više »

Doktor za mozak
Gost
Doktor za mozak

Ljuta,kad se donese ovaj zakon bices jos vise ljuta

VISITOR
Gost
VISITOR

TAKO JE! DA JE VJECNA!

Milann
Gost
Milann

I dalje nema mudrosti ili hrabrosti da se država suoči sa sopstvenom istorijom. Sramne odluke o ponistavanju sopstvene drzave i identiteta nacije treba jednom zauvijek zatrijeti. A izdajnika nam nikad nije nedostajalo, ali su sada srecom u manjini.

2018.
Gost
2018.

Poništiti odluke Podgoričke skupštine, jedino je to potrebno

LJUTA
Gost
LJUTA

U cemu je razlika izmedju PS i Jajca….i referenduma 2006g
Ako se poniste odluke PS(priznale ih sve svetske sile) sve odluke referendumi posle toga su pravno nistave…hehe i ovo je poslanik

Oktopod
Gost
Oktopod

Razlika je evidentna,1918 sacica instaliranih izdajnika od okupatora donosi odluku,a 2006 najveci procenat glasaca u istoriji CG donosi odluku da budemo nezavisna drzava!Kraj

LJUTA
Gost
LJUTA

Vidi se da si pravnik iz cuca….PS je bila VELIKA NARODNA SKUPSTINASRBA U CRNOJ GORI….tada nije bilo crnogoraca….Vodja Bijele liste (bjelasa)e bio MITROPOLIT GAVRILO DOZIC ..treba li.jos nesto ?

Doktor za mozak
Gost
Doktor za mozak

Tzv PS demo(n)kratski nego sto!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ljuta, čitaj. Postojala je Crnogorska skupština. A ovi su se skupili, pola iz Beograda a pola domaći izdajnici i prvo se nazvali “Skupština srpskog naroda” pa viđeli da ne valja. Onda preimenovali u “Podgorička skupština” i poslije dodali veleka. Birani su u Beogradu.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ LJUTA

U cemu je razlika izmedju PS i Jajca….
————————————————–
VELIKA, VELIKA RAZLIKA.
U Titovom Jajcu su bili delegati izabrani na demokratskim izborima pod nadzorom Međunarodne zajednice, po naj višim svjetskim demokratskim standardima. Jajački delegati crpe legitimitet od svojih birača koji su ih birali.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@R.Srpska,
Sladi li se Nikola još?

SVAKI DAN BRUKA
Gost
SVAKI DAN BRUKA

Opet bruka..Ovaj je iz Kotora ..Bruka koliko radi protiv gradjana Kotora dok je bio uz dps a i ostao…
Vidi li okle Slavko Perovic sto ucinje njegov perjanik
Ne brukaj se vise

free samples
Gost
free samples

oce li plate bit vece i frizideri puniji?Ocemo li bolja auta voziti?Zasto da ponistavamo nesto sto je ponisteno 1941. i 2006. godine osim ako nece kakvi izbori pa da se homogenizuje botovsko biracko tijelo? Ovaj DPSovan nezna da se bavi ekonomijom nego podjelama doduse na podjelama vlada ova garnitura vec 30 godina

Djuro
Gost
Djuro

Bice takulini i frizideri puni tek kad ovi tvoji dodju na vlast?

free samples
Gost
free samples

koji moji vidovnjace!???Milane Tarotu,baba Vango

Djuro
Gost
Djuro

Oni takulini za rublje i frizideri za borsc…i kad ti,Ljuta i R sumska stanete pod jednu sljivu

free samples
Gost
free samples

nemas ti pojma botino taman si Palica ….bukova

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Da ima Božje pravde da poništi Popovića!

LJUTA
Gost
LJUTA

Ne da milo takve dok im totalno ne ispije dusu…..Uzalud mnogi ne razumjese kad rece da najvise mrzi 100% crnogorce…

Brko
Gost
Brko

Kad ovog vidim dobijem nagon za povracanje.Evo recimo da ponistimo.odluke PG Skupstine.Sta ce se desit?Nista.Al druze pokreni ti odluku da se ponisti odluka o Limenki,o Telekomu…Tu bi CG gradjani.dobili desetine miliona eura i bolje bismo zivjeli

Mr.Bad
Gost
Mr.Bad

Sve neligitimne skupove poništiti, Podgoričku skupštinu, zasijedanja AVNOJ-a…

MONAKO
Gost
MONAKO

Ovaj LIBERAL ha ha ha
Da je srece moj dobri preselio bi se u Pg..Lakse bi ti bilo zajedno sa Majom da iz Pg ‘dokrajcite”Kotor…(obilaznice…sportska dvorana…i mnogo toga ).
Ti si Popovicu cistokrvni DPS ovac..Ne blamiraj stare Liberale .Oni su bar ostali doslijedni do kraja..

Antidemokrata
Gost
Antidemokrata

Ponistiti odluke te sramne izdajnicke I kukavicke tzv. skupstine, odluke donesene pod cijevima I bajonetima srbske kukavicke vojske, koja je prethodno glavom bez obzira utekla preko mrske joj Albanije na Krf, dok se na Mojkovcu uludo ginulo. Ukinuti I za krivicno djelo veleizdaje proglasiti svaku spomen proslave te tzv. skupstine.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Nešto mi nije jasno, kako to da je 400 vojnika te, kako kažeš “kukavičke vojske koja je bježala preko Albanije”, uspjelo da nametne svoju volju narodu u Crnoj Gori.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Jasno je tebi Opem. Nije 400 i znaš ti dobro. Nego što su no zadnje kukavice. Sva vojska, administracija, činovnici… Bježali ste glavom bez obzira. Srbi kažu da ih je bilo od 250-400 hiljada. A nas ste na Mojkovac ostavili. I vratili nam ka svima što vratite. Nož u leđa.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

U vrijeme podgoričke skupstine u Crnoj Gori je bilo oko 400 vojnika ( i to uglavnom na području Boke, koja do tada nije pripadala Crnoj Gori). Opet mi nije jasno kako je 400 vojnika, od te vojske, koja je kako kažeš ” bježala glavom bez obzira i koji su zadnje kukavice”, uspjelo da nametne svoju volju za preko 200.000 stanovnika… Više »

Bodin
Gost
Bodin

Srpski vojvode i komandant Jadranskih trupa Živojin Mišić jasno kaže “da se na teritoriji koju je nasa vojska OKUPIRALA spriječi svaka agitacija pa ma od koga dolazila, najenergičnije svim sredstvima ..”
Eto sad će ti biti jasnije .

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Bodine, opet mi nije jasno kako je 400 vojnika, i to vojske za koju pišete da je kukavička i da je bježala, moglo da nametne svoju volju nad 200.000 stanovnika Crne Gore

LJUTA
Gost
LJUTA

Bitka na Mojkovcu se moze gledati sa nekoliko strana.1.Austrougarskih 14.000vojnika napalo 40.000 crnogoraca koji su uspjeli da ih zadrze puna 3 dana. 2.Mojkovac je po nekima 1913g osvojen(ako tadasnji crnogorci nisu bili Srbi) a po nekima oslobodjen(ako su tadasnji crnogorci bili Srbi). 3.Cijela mobilisana crnogorska vojska je brojila blizu 35.000 vojnika…kako ukapirati da je samo na Mojkovcu bilo njih 40.000….?… Više »

socioplan
Gost
socioplan

sto prije regulisati pi0tanja postovanja drzave, Crnog. ppravpsl. crkve

Bato
Gost
Bato

Ne pricaj gluposti jer.dobro.znas.da.nije bilo 1916 kada je CG kapitulirala nebi bilo ni 1918 te.kada.su.se.unuk Kralj Aleksandar.i djed Kralj Nikola dogovorli.da.se odereknu djela.svereniteta u korist zajednicke drzave i pruze ruku CG da predje na pobjednicku stranu, Zatim je kao posledoca 1916 i 1918 dosla 1921 god gdje su Aleksandar i Nikola (iako su bili u egzilu) potpisali drzavu SHS (Srba… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Vala Bato, odavno nešto gluplje nije napisano. Ha ha. Ponovo čitam i ne znam da li si ovo neđe pročitao ili si sam smislio. Jedno ću ti reć. Crna Gora je bila na pravoj strani, nije nam trebala ničija ruka. To što smo odlučili da ratujemo i budemo poraženi, ipak je časnije no da smo utekli ka vi.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Staropodgoričanine, zaboravio si da kažeš da je 1916. prvi put u svojoj istoriji, crnogorska vojska položila oružje i kapitulirala, dok se srbijanska vojska povukla pred mnogostruko jačim neprijateljem, isto kao što se crnogorska vojska povukla prilikom napada Sulejman Bušatlije 1692 ili Numan paše Ćuprilića 1714, ali se ubrzo posle toga opet vratila.

Lelek
Gost
Lelek

NIje taj nista zaboravio, nego jednostavno previse ne zna.

Bato
Gost
Bato

Samo neukom i nenactanom kao Staroj Podgorici nije jasna i glupa je istina o Crnoj Gori,procitaj.knjigu Joca Markusa sve ce ti biti jasno

lexy
Gost
lexy

Novak Kilibarda je odavno rekao da je 2006. trebala biti organizovana skupstina sa jednom jedinom tackom dnevnog reda a to je da se ponisti podgoricka skupstina i sve odluke iz tog perioda. U potpunosti se slazem i jedva cekam da vlada uradi nesto po tom pitanju vise.

xyz
Gost
xyz

Samo si ti ugledaj na ovu moralnu horizontalu?

Katunski
Gost
Katunski

Ako se poništavaju odluke Podgoričke Skupštine, znači da je bila legalna

Trol
Gost
Trol

Ne bi joj se time dao legitimitet, no bi se vratilo ono sto je nelegitimnim djelovanjem oteto.

Vojvoda
Gost
Vojvoda

Bice i 2018 beno.Okupiracemo vas opet i to mi odavde,domaci.Pa ni 1918 vas nijesu samarili iz Pirota,Vranja i Surdulice no mi odavde.Oni i ne znaju da postoji Crna Gora.Drzte se Popovicu.Krecu ubrzo cetnicke trupe.

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Čekamo vas sa velikim zadovoljstvom!

Vladimir Sipcic
Gost
Vladimir Sipcic

Nidje vas nije bilo u Zaostrog proslog mjeseca junaci Montenegra….Vama je glavna puska tastatura..i laz…mrcilise

Cao kralju.
Gost
Cao kralju.

Hohohohoh kakva je ova ratno huskacka a? Neka te djaole, pusti se bitki! Samo demokratski (manipulaciom)! Nećemo se tuci sa bezobraznom braćom nikad (i vise).

LJUTA
Gost
LJUTA

Mislis docekat cemo ih radosno sa bacanjem kapa u vis kao kad smo docekali Srpsku vojsku 1918g.pogotovo u Boki…

JAAA
Gost
JAAA

Ajd cetnice udri ako ti basta…

APIS DVA...
Gost
APIS DVA...

…….ha haaaaaaa

Pavle Djurisic
Gost
Pavle Djurisic

Ziv bijo Vojvodo samo polako i mudro potrebno nam je zeleno svietlo od USA i EU….da kopilad pregazimo za vaviek i izdajnike Gore Crne…Zivjelo nase milo Srbstvo…S vjerom u Boka za Kralja i Otadzbinu

Gogo
Gost
Gogo

Čekamo te Pavle sa velikim zadovoljstvom!

Sumo rvac
Gost
Sumo rvac

Pavle Djurisicu,ja sam ti naredan

iop
Gost
iop

vojvodo,ti si nista do DPS bot,da pomamljujes narod cetnicima,jadno da jadnije ne moze bit.

Luminijum
Gost
Luminijum

Ne budali DPS poltronu.

z d
Gost
z d

Ne ponovila se!!!

LSCG
Gost
LSCG

Hahahahha. Da nema ovog covjeka trebalo bi ga izmisliti . Boze kakav genije 😃😃😃

Joxim
Gost
Joxim

Stevo Vučinić br.2. Isti pogled, figura i inteligencija. Kao da bi se nešto izmijenilo poništenjem. Niko zbog formalnog poništenja ne bi odustao od svog stava prema Podgoričkoj skupštini.

Anonimus
Gost
Anonimus

Forma bi se zadovoljila, a baš bih volio da vidim šta Demokrate i Bečić misle o tome….

Stevo Pura
Gost
Stevo Pura

Dva bronzina i inteligencija?

Fred
Gost
Fred

Svaka drzava koja drzi do svog dostojanstva bi ponistila odluku kojom je nestala.Obracunala bi se u skladu sa zakonom sa onima koji proslavljaju nestanak drzave.

LJUTA
Gost
LJUTA

Prvo bi se ti junace obracunao sa onima koji su potpisali odluke Berlinskog kongresa…hehehe kojih ispicutura odje ima 😛😛😛

Cao kralju.
Gost
Cao kralju.

Uh uh koja parafraza “države koja je nestala”… ali nećemo braniti tu istu od lopova i onih koji je stvarno dovode do nestajanja.. hahaha

Pgpg
Gost
Pgpg

Nikad vise 1918!

Vojvoda
Gost
Vojvoda

Uvjek i vazda.Razoricemo vam i ovo sto sad drzavom nazivate.

Titograd
Gost
Titograd

Dođi da rušiš vojvodo. Samo pazi da se ne oklizneš.

LJUTA
Gost
LJUTA

Ceka da ga milo pozove kad haradinaj bude trazio ulcinj podgoricu plav i gusinje

LJUTA
Gost
LJUTA

Simo Cerovic je bio predsjednik PS

Anonimus
Gost
Anonimus

Pusti vodu da ponese vojvodu niz vodovod, ups, kanalizaciju…

LJUTA
Gost
LJUTA

Bismo povukli vodu no su nam je ukinuli zbog racuna

Terra nova
Gost
Terra nova

Da si moga i dosad bi je razorio, no ćuti tu i poklopi se usima- izdajica nikad nije falilo ali su srecom manjina. NEKA JE VJEČNA CRNA GORA

LJUTA
Gost
LJUTA

Sami ce je unistiti jer im je halapljivost tolika da ce se medju sebe poklati…

2105
Gost
2105

NIKAD!DA JE VJEČNA CRNA GORA!

Realni
Gost
Realni

Na Kosovo idi odakle si došao pa tamo veliko srpstvo propagiraj a Crna Gora je naša država i biće Vječna !

LJUTA
Gost
LJUTA

A ti idi u Metohiju ako smijes…to je vasa postojbina..Pec i Djakovicu su osvojili/oslobodili crnogorci/srbi…?

Send this to a friend