Politika

Popović: Vlast u kotorskoj opštini je država u državi

Andrija Popović

Vladajuća koalicija u Kotoru, koja je potpuno različita opcija od one na državnom nivou, ne funkcioniše, a mnogi važni kapitalni projekti za razvoj opštine su potpuno blokirani, ocijenio je predsjednik Liberalne partije Crne Gore Andrija Popović.

“Činjenica je da se Kotor nalazi u veoma nezavidnoj situaciji, možda nikad goroj od uvođenja višestranačja 1990. godine. Ta kohabitacija vlasti na državnom i lokalnom nivou rezultirala je time da je Kotor postao prosto rezervat, kao da je odsječen od Crne Gore, država u državi, neko slijepo crijevo”, dodao je on.

On je, gostujući u Skala radiju, kazao da su za to krivi i jedni i drugi-lokalna vlast koja i ne zna da upravlja gradom, bez obzira što ima dobru finansijsku situaciju i državna, odnosno parlamentarna većina kojoj pripada i Liberalna partija, zbog bezuspješnih pokušaja da aktivira Kotor.

“Nema nikakve kopče između državne i lokalne vlasti, zbog čega ispaštaju građanke i građani Kotora. Došli smo, kaže Popović, u takvu situaciju da uglavnom crpimo samo benefite iz svega onoga što su nam preci ostavili a i to urušavamo. Bog nam je dao, kao malo kome, da budemo jedna od 830 lokacija na čitavoj planeti koja je pod zaštitom UNESCO-a”, naveo je Popović.

Popović tvrdi da su svi kapitalni projekti za Kotor zaustavljeni, pa je pomenuo zaobilaznicu, sportsku dvoranu, renoviranje zatvorenog bazena, žičaru, putnu infrastrukturu i stanje u Risnu.

“Ne vidi se uopšte kada bi moglo bilo što od toga da se pokrene. Lokalna vlast se zadovoljava sa tim da sjede u foteljama bez ikakvog uticaja na život građana Kotora a državna vlast, na neki način, kažnjava Kotor zbog toga što je izabrala takvu lokalnu vlast. To je potpuno različito od onoga kako se ponašaju druge opozicione opštine – Berane, Budva, Herceg Novi, koje imaju neke kopče sa vlastima na državnom nivou. Kotor nema ama baš nikakvu kopču sa državom”, rekao je Popović.

Lokalna vlast smatra da je dovoljna sama sebi i da može, čitav mandat da izgura na taj način, iako, smatra Popović, oni lično za sebe i svoje partije rade neke mudre poteze pod znacima navoda, potplaćujući sa tim bogatim kotorskim budžetom neke segmente društva.

Kao primjer naveo je stipendije za studente, finansiranje NVO, sportskih organizacija i poljoprivrednike.

“Mnogo toga se radi mimo zakona. Državne institucije su prepuštile na neki način ulogu koju Kotor hoće da drži, da bude sam sebi dovoljan i država u državi. Kotorska vlast nikome ne odgovara za ono što čini. Kotor više ne može da trpi samoljublje lokalne vlasti ni nezainteresovanost crnogorske državne vlasti”, zaključio je on.

9

avatar
1000
7
2
0
 
8
MuoLjutaNjegusAnu coceGux
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

Iz tvojih usa u božje usi..a moze i u milove
Nikad vise 1945g kad je Boka okupirana

Anu coce
Gost
Anu coce

a ko to kaze jedan Popovic kome nista Srbsko nasih djedova sveto nije.Takvog patriotu i sve one koji Srbstvo pripisuju Srbijancima treba zabranit boravak na teritoriji CG. Pa poznato je da je Popovicu i kao Vaterpolisti bio miliji Zagreb od Beograda a sad prosipa trice Bokeljima i Grbljanima.Ajte u Crnu Goru s 4 nahije svi van iz primorja i CPC… Više »

Gux
Gost
Gux

Gospodin Popović je fenomen,ne bi trebao da uzima u usta UNESCO jer je prvi dao glas da se o gradnji u Kotoru,o kojem tako zdušno brine,odlučuje u Podgorici.

Flojd
Gost
Flojd

Manje partije sa više medijskog prostora na svijetu nema. Svi mogu stati u jedan minibus a svaki dan su u novinama sa komentarima

Njegus
Gost
Njegus

U Kotoru 42 glasa.
U Tivtu 36 glasova na zadnjim izborima posto nije opozicija ucestvovala.
Ni familija ga nije glasala.

Muo
Gost
Muo

Ovo je tacno za Kotor bio sam u jednom odboru za vreme izbora

Miodragž
Gost
Miodragž

Popovic pravi kontra aferu da pokrije mutne poslove u Cetinju. Valjda po zadatku, nije iz njegove glave.

Staxe
Gost
Staxe

Popoviću,poštedi nas….

Scepan mali
Gost
Scepan mali

Ajde muči popoviću ti si gori od svih njih

Send this to a friend