Politika

Popović: Vlast u kotorskoj opštini je država u državi

Andrija Popović

Vladajuća koalicija u Kotoru, koja je potpuno različita opcija od one na državnom nivou, ne funkcioniše, a mnogi važni kapitalni projekti za razvoj opštine su potpuno blokirani, ocijenio je predsjednik Liberalne partije Crne Gore Andrija Popović.

“Činjenica je da se Kotor nalazi u veoma nezavidnoj situaciji, možda nikad goroj od uvođenja višestranačja 1990. godine. Ta kohabitacija vlasti na državnom i lokalnom nivou rezultirala je time da je Kotor postao prosto rezervat, kao da je odsječen od Crne Gore, država u državi, neko slijepo crijevo”, dodao je on.

On je, gostujući u Skala radiju, kazao da su za to krivi i jedni i drugi-lokalna vlast koja i ne zna da upravlja gradom, bez obzira što ima dobru finansijsku situaciju i državna, odnosno parlamentarna većina kojoj pripada i Liberalna partija, zbog bezuspješnih pokušaja da aktivira Kotor.

“Nema nikakve kopče između državne i lokalne vlasti, zbog čega ispaštaju građanke i građani Kotora. Došli smo, kaže Popović, u takvu situaciju da uglavnom crpimo samo benefite iz svega onoga što su nam preci ostavili a i to urušavamo. Bog nam je dao, kao malo kome, da budemo jedna od 830 lokacija na čitavoj planeti koja je pod zaštitom UNESCO-a”, naveo je Popović.

Popović tvrdi da su svi kapitalni projekti za Kotor zaustavljeni, pa je pomenuo zaobilaznicu, sportsku dvoranu, renoviranje zatvorenog bazena, žičaru, putnu infrastrukturu i stanje u Risnu.

“Ne vidi se uopšte kada bi moglo bilo što od toga da se pokrene. Lokalna vlast se zadovoljava sa tim da sjede u foteljama bez ikakvog uticaja na život građana Kotora a državna vlast, na neki način, kažnjava Kotor zbog toga što je izabrala takvu lokalnu vlast. To je potpuno različito od onoga kako se ponašaju druge opozicione opštine – Berane, Budva, Herceg Novi, koje imaju neke kopče sa vlastima na državnom nivou. Kotor nema ama baš nikakvu kopču sa državom”, rekao je Popović.

Lokalna vlast smatra da je dovoljna sama sebi i da može, čitav mandat da izgura na taj način, iako, smatra Popović, oni lično za sebe i svoje partije rade neke mudre poteze pod znacima navoda, potplaćujući sa tim bogatim kotorskim budžetom neke segmente društva.

Kao primjer naveo je stipendije za studente, finansiranje NVO, sportskih organizacija i poljoprivrednike.

“Mnogo toga se radi mimo zakona. Državne institucije su prepuštile na neki način ulogu koju Kotor hoće da drži, da bude sam sebi dovoljan i država u državi. Kotorska vlast nikome ne odgovara za ono što čini. Kotor više ne može da trpi samoljublje lokalne vlasti ni nezainteresovanost crnogorske državne vlasti”, zaključio je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

Iz tvojih usa u božje usi..a moze i u milove
Nikad vise 1945g kad je Boka okupirana

Anu coce
Gost
Anu coce

a ko to kaze jedan Popovic kome nista Srbsko nasih djedova sveto nije.Takvog patriotu i sve one koji Srbstvo pripisuju Srbijancima treba zabranit boravak na teritoriji CG. Pa poznato je da je Popovicu i kao Vaterpolisti bio miliji Zagreb od Beograda a sad prosipa trice Bokeljima i Grbljanima.Ajte u Crnu Goru s 4 nahije svi van iz primorja i CPC… Više »

Gux
Gost
Gux

Gospodin Popović je fenomen,ne bi trebao da uzima u usta UNESCO jer je prvi dao glas da se o gradnji u Kotoru,o kojem tako zdušno brine,odlučuje u Podgorici.

Flojd
Gost
Flojd

Manje partije sa više medijskog prostora na svijetu nema. Svi mogu stati u jedan minibus a svaki dan su u novinama sa komentarima

Njegus
Gost
Njegus

U Kotoru 42 glasa.
U Tivtu 36 glasova na zadnjim izborima posto nije opozicija ucestvovala.
Ni familija ga nije glasala.

Muo
Gost
Muo

Ovo je tacno za Kotor bio sam u jednom odboru za vreme izbora

Miodragž
Gost
Miodragž

Popovic pravi kontra aferu da pokrije mutne poslove u Cetinju. Valjda po zadatku, nije iz njegove glave.

Staxe
Gost
Staxe

Popoviću,poštedi nas….

Scepan mali
Gost
Scepan mali

Ajde muči popoviću ti si gori od svih njih

Send this to a friend