Politika

Poslanicima Demokrata i URE smanjene plate 40 odsto

Bečić i Abazović

Poslanici Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA kažnjeni su smanjenjem mjesečne zarade 40 odsto zbog neprisustvovanja sjednici Skupštine 4. marta, odlučio je danas Administrativni odbor crnogorskog parlamenta.

Po toj odluci mjesečna zarada je smanjena poslanicima Dritanu Abazoviću, Aleksi Bečiću, Zdenki Popović, Borisu Bogdanoviću, Momu Koprivici, Danilu Šaranoviću, Vladimiru Čađenoviću, Dženanu Koliću i Valentini Minić.

Kako stoji u obrazloženju, zarada je smanjena zbog neopravdanog odsustva sa Prve sjednice Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja Skupštine Crne Gore, 4. marta.

Administrativni odbor je donio ove odluke na osnovu obavještenja Generalnog sekretara Skupštine od 11. marta, ovlašćenja iz Poslovnika i Odluke o određivanju kriterijuma za utvrđivanje opravdanog odsustva poslanika sa sjednice Skupštine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
bonaca
Gost
bonaca

Ukinuti plate svim poslanicima,jer teret krize treba rasporediti ravnopravnije.

expert123
Gost
expert123

Mislio sam da kazem da je dobra stvar sto je Zarko Rakcevic na vrijeme napustio glavnu pozicuju u URI>

expert123
Gost
expert123

jJedina stvar koja se desila URI u posljednje vrijeme je ta sto je njen lider |arko Rak;evic na vrijeme napustio njeno kormilo. Na vrijeme je napustio brod mkoji tone. da je Rakcevic ostao do kraja na celo URE do danasnjih dana sve ono sto je dobro radio za Crnu Goru devedesetih i kasnijih godina bi ponistio tako da ce ostati… Više »

gazi sve
Gost
gazi sve

Pravilno bi bilo, da parlament donese zakonsku uredbu, po kojoj se ne bi isplacivale plate poslanicima, ukoliko ne dolaze na svoja radna mjesta duze od jedne sedmice. Time bi drzava ustedjela dosta para na parazitima.

Mitar
Gost
Mitar

Pa dobro, eto sad mogu da ulože zalbe i sve ce bit u redu! Oni nece dolazit na posao , pare ce samo da pristizu i to je to! Sve ce se vratit u normalu, nije mi jasno ni zasto su im smanjivali kad njihovim biracima NIKAD nije palo na pamet da ih pitaju da malo , eto, skoknu do… Više »

Starac Kočo
Gost
Starac Kočo

Zasto im se bilo što daje nije mi jasno ajde onda svi da budemo poslanici uzimamo ogromne pare a nista ne radimo to samo u cg ima

Izbelgije
Gost
Izbelgije

Ma ukinut im treba i onako ništa ne rade prevaranti !

Bbbbe
Gost
Bbbbe

Oni rade na ulici😉

Irena
Gost
Irena

DRITANE IDEŠ POGREŠNIM putem sa Aleksom kad ste izdajnici svoje DRŽAVE a mogli ste bit neko svo lijpo mišljenje što sam imala nekad sad ste izgubili svo povjerenje jer TO SRBOVANJE JE ZLO

TonyZ
Gost
TonyZ

Ovo je slabost parlamenta. Umjesto da se donese zakon kojim ce se u slucaju ne dolaska na posao, gubiti mandat mi placamo kao poreski obveznici njihov nedolazak na posao. Za svaku izrecenu uvredu, govor mrznje i fizicke nasrtaje, kaznjavati gubitkom mandata. Kakvu poruku salje parlament? Da moze da se tolerise.ovakvo ponasanje?

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Kad ga nijesu izabrali za lidera snp,pošto je exstremno sujetan,osnovo je svoju stranku,pa kad je vidio poslije izbora po njegovoj procjeni loš rezultat,opet zbog izfrustriranosti bojkotuje skupštinu pridajući sebi važnost perikla,samo naivni ludi mu mogu dati glas,to je čovjek dno dna.

Sale
Gost
Sale

Aj bog vam pomogao pa i ovaj ostatak im otresite
Neka onda planduju peaznih dzepova

Njegoš
Gost
Njegoš

Slika i prilika lopova uhljeba! Nikad više 1918.!!!

Djole
Gost
Djole

Sad su nasli da smanje platu ovoj dvojici parazita . Dje ste bili cetiri godine ? Ja sam od tada odradio 1300 radnih dana za 370 e mjesecno .

Animus
Gost
Animus

Broj poslanika svesti na 20…parlament ko da imamo 80 miliona stanovnika…sve paraziti naroda, od Vlasti do Opozicije.

Jelena Savojska
Gost
Jelena Savojska

Tuga od partije.

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Kakve su ovo dvije ljudske i političke gromade.

Rade
Gost
Rade

Kad ja ne dolazim na posao, gazda me izbaci sa posla.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Ništa im ne treba dat,sram ih bilo!!!

Baraka
Gost
Baraka

A nemojte im to cinjet, sto vama smeta sto “cvijet mladosti” ne dolazi na posao… To je bas kul, a vi niste pravedni…. Dranjo i Ljaljo zecki…hahaha…sprdnja

Orwel
Gost
Orwel

Zašto samo 40% kad uopšte ne učestvuju u radu Skupštine. Trebalo bi da budu tretirani kao radnici koji ne dolaze na posao.

Mirko
Gost
Mirko

4 godine na posa nisu došli a platu su uredno primali!
Zašto je se nisu odrekli u humanitarne svrhe?! Ko za ovo može da glasa???

Tako je
Gost
Tako je

To ti pokazuje kakvi bi to bili grabljivci da im, ne daj bože, zapadne da vladaju državom.

Daka
Gost
Daka

Pogledajte samo ova dva krvava radnika,ne dižu glave od posla, crnče od jutra do mraka za koru Lena, a obojica puleni Žeksa iz Vesti. Klasični paraziti i uhljebi.

MNE ❤🇲🇪💚
Gost
MNE ❤🇲🇪💚

Opet će dobiti 60% za nerad. Treba li ih još nagraditi za nedolazak na posao? Za ovakve “ličnosti” je težak fizički rad, npr. sa kamenom, na nekom ostrvu možda, kao nekad…onda bi cijenili to što imaju i što im mrska država
daje.

PitamSamo
Gost
PitamSamo

Gdje će pametno biti usmjeren taj višak novca?

Ćotek
Gost
Ćotek

Botovima na sendwiche 😻

Niksic 21
Gost
Niksic 21

E gluperdo

Send this to a friend