Politika

Mandić: Dogovorili smo se, Lekić mandatar

Parlamentarna većina od 30. avgusta 2020. se dogovorila i odlučila da mandatar bude lider DEMOS-a Miodrag Lekić, saopštio je nakon današnjeg sastanka jedan od lidera DF-a Andrija Mandić.

“Očekujemo do ponoći da je novi mandatar Miodrag Lekić”

“Stranke pobjednice izbora 2020. godine su se dogovorile da formiraju novu vladu Crne Gore. Najvažnija današnja vijest je da 41 poslanik parlamentarne većine ima samo jednog kandidata za mandatara a to je Miodrag Lekić. Svi smo mu dali podršku i dogovorili se da obavijestimo predsjednika Crne Gore da da mandat Lekiću. A ako ima nekih nesporazuma i ako neko procjenjuje da je danas zadnji dan, mi očekujemo do ponoći da je novi mandatar Miodrag Lekić”, poručio je Mandić.

Poručio je da je danas “važan dan za Crnu Goru”.

Knežević: Bilo je uspona i padova, DF je podnio najveću žrtvu

DF je i danas pokazao zašto je najjači i najozbiljniji subjekt parlamentarne većine od 30. avgusta, poručio je jedan od lidera DF-a Milan Knežević.

“Konstruktivnošću i strpljivošću dao je najveći doprinos da dođe do dogovora. Predstavnici svih partija koji su činili većinu 30. avgusta podržali su Lekića za mandatara. Šaljemo i poruku predsjedniku države Milu Đukanoviću da očekujemo da Lekić u toku dana dobije mandat za sastav vlade. Spremni smo da ga uvjerimo da imamo 41 poslanika koji podržava gospodina Lekića”, poručio je Knežević.

Istakao je da su pregovori bili složeni.

“Bilo je uspona i padova, ali smatram da je zadovoljena izborna volja građana. DF je podnio najveću žrtvu… Čestitam Lekiću i svim kolegama koji su učestvovali na sastanku”, dodao je Knežević.

Mandić: Buduća vlada biće sastavljena po paritetnom principu

Buduća vlada će, kako je kazao Mandić, biti sastavljena po paritetnom principu. Jednu polovinu činiće GP URA, CIVIS, SNP i eventualno predstvanici nacionalnih manjina, a u drugoj polovinu će biti političke organizacije koje imaju 32 poslanika u Skupštini – DF, Demokrate…

“Ne vjerujem da ćemo mi kao vlada funkcionisati u okviru dva podijeljena bloka, nego da će se vrlo brzo ti odnosi promijeniti i da ćemo funkcionisati kao jedan tim, ali zlatni glas će imati premijer Miodrag Lekić”, naveo je Mandić.

Podsjećamo, u Skupštini je oko 15 časova nastavljen sastanak predstavnika parlamentarne većine od 30. avgusta 2020. na kome će pokušati da se dogovore o formiranju Vlade i sastavu novog skupštinskog rukovodstva biće održan danas u Skupštini Crne Gore. Sastanak, osmi po redu, sazvao je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić. Iako je današnji sastanak bio zakazan za 10 časova, na zahtjev Građanskok pokreta URA pomjeren je za 11 časova. Nakon sat i po vremena učesnici sastanka napravili su pauzu. Pauza su prema saznanjima CdM-a tražili predstavnici GP URA i SNP-a. Učesnici sastanka održavaju konsultacije u svojim poslaničkim klubovima. Danas ističe rok da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović saopšti ime mandatara za sastav nove vlade, na prijedlog 41 poslanika.

Bilo je najavljeno da će sastanak biti nastavljen između 14 i 14.30 časova, ali kasni.Prema saznanjima CdM-a URA traži sektor bezbjednosti i Ministarstvo vanjskih poslova.

Sastanku prisustvuju lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević, predsjednik SNP-a Vladimir Joković, lideri Prave i Ujedinjene Crne Gore Marko Milačić i Goran Danilović, predsjednici Demosa i Radničke partije Miodrag Lekić i Maksim Vučinić, poslanici Demokrata Dragan Krapović, Zdenka Popović i Danilo Šaranović, funkcioneri GP URA Mileta Radovanić i Zoran Mikić, kao i predsjednik CIVIS-a Srđan Pavićević.

Predstavnici stare parlamentarne većine do sad su se sastajali sedam puta kako bi postigli dogovor o izboru mandatara i rukovodstva Skupštine, ali konačan dogovor nisu uspeli da postignu.

Kao mogući mandatar pominjan je lider Demosa Miodrag Lekić, ali i još neki predstavnici političkih subjekata koji učestvuju u pregovorima.

Sastanak je posebno važan ako se ima u vidu da sjutra u ponoć ističe rok u kojem skupštinska većina treba da predloži novog mandatara.

Rok da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović saopšti ime mandatara za sastav nove vlade, na prijedlog 41 poslanika, ističe danas.

Ukoliko Đukanoviću ne bude dostavljen prijedlog mandatara, optimalno rješenje je da zatraži skraćenje mandata parlamentu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ctct
Gost
Ctct

I ja imam oko 55 ali nemam potpise.moram reci Milu da mi posalje mailom podvrdu da pravim Vladu. I platu da mi pocnu slati od danas

Ragnar
Gost
Ragnar

Kako ih je postrojio onaj iz BIE brale!

Zdravko
Gost
Zdravko

A zasto se ne dogovore da svaki bude premijer po nedjelju dana.Cisto da se ispuni zelja svakome

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

hahahahahha kakvi su ovo sabani i licemjeri!!!! DJE SI VAM POTPISI SRBLJIII!! nocas u 00:00 sef raspisuje izbore!!! pa pa.. seljaci!!

Tivćanin
Gost
Tivćanin

Jadi naši. Brukanje u kontinuitetu.

Micko
Gost
Micko

Demokratija u CG pocinje u 21 vijeku….izgleda je i to prebrzo za pojedine, bice da je do iq-a

Karadag
Gost
Karadag

Ipak si ti Mandiću u godinama kada treba da stojiš iza svojih riječi i tvrdnji.Čitav dan ponavljaš dogovorili smo se,a još sat i po ističe vrijeme da predate potpise.Skim se to vi sprdate.Ako ste se dogovorili dajte potpise,to je bar prosto i jednostavno.

Jovetic
Gost
Jovetic

A gde vam je pecat?

DARDANIJA
Gost
DARDANIJA

Ovaj Lekic bio blizak sa Balkanskom Kasapina Milosevic. Ma o ce od Drzave Crne Gore napraviti Cetnicku-Fasiticku Pokrainu bez i to Autnomije

Zoran
Gost
Zoran

Sta kaze Maxim. Tako neka bude.

For Cg
Gost
For Cg

Dogovorili su se….fuj

kiriku
Gost
kiriku

Da se kladimo da od ovoga nema ništa? Ko smije?

Dijamant
Gost
Dijamant

Kuku nama za nama ko nam je vlast.

Trebjesa
Gost
Trebjesa

Ja imam verbalnu podrsku da ce mi baba potpisati kucu na more,ali nikako da potpise .😂😂😂😂😂

Karadag
Gost
Karadag

41 potpis Mandiću ili sve mačku o rep.Nevjerujete vi ništa jedan drugom,a ne da vam Predsjednik vjeruje.

onako samo
Gost
onako samo

Tačno znam što će vam Đukanović reći: “Bravo kreteni”.

Nikk
Gost
Nikk

Ovi ka u ja imam talent zlatni glas 🤯

BMX
Gost
BMX

Morao je Vučić i BIA – u da salje da bi se dogovorili. Sramota

Krsto
Gost
Krsto

E, ali i ja idem do Mila. Pricao sam sa nekim komsijama i rekose da ce me podrzati. Obecali su.

Crnogora☆《
Gost
Crnogora☆《

Pa morate donijeti do veceras potpise.usmeni dogovor nevazi.

Budo
Gost
Budo

A najjači mi je ovaj maneken pored vojvode…tata mu ostavi stranku i on poslanik…za nevjerovati…aaa dečko ne umije da bekne…a neka što ne umije…no nema potrebu i želju za tim…strašno…e to je šlag na tortu ove četničke druzine i njihovog načina funkcionisanja…😀

M.M.
Gost
M.M.

Koji kreteni.
Pa stvarno nevjerovatno da iko iole normalan moze i pomisliti da glasa za ove jadove ..

Ozbiljnost
Gost
Ozbiljnost

Hahahaha dobili smo premijera goreg od pijanog Kri**kapica…

Džigi
Gost
Džigi

Važi, dogodine 🤣🤣

Mr.dr
Gost
Mr.dr

Za sve koji misle da Milo nece dat ,oce i to podvijena repa.
Pratite.

Milija
Gost
Milija

Zahvalite se Dps-u sto vas je doveo u tu poziciju…nije im valjala vlada manjina nego vi da se pitate

Elena
Gost
Elena

E blago nama 😂

Crnogorčina
Gost
Crnogorčina

Hahahaha dogovorili se usmeno i javiće predsjedniku države da su se usmeno dogovorili za mandatara.Ovo više nije humano šta im Dritan radi.Da mi je iko ikad rekao da ću žaliti Mandića i Kneževića rekao bih mu da je lud ali danas kad ih gledam stvarno su za žaljenje.

Cicvara
Gost
Cicvara

Ajte polako kući, i vi i Lekić uzimao pare od škljaraca što oćete da sakrijete nepočinstva sva.Da utičete na tuzilaštvo zaboravite izbornu volju prošla je, ima 2god.
Jeste vi normalni, agenti bia su došli u Cg bivši ambasador došao opet u Cg.

Ann
Gost
Ann

Slobov ambasador u Italiji za vrijeme ratova da bude premijer Crne Gore… svaka cast

Daks
Gost
Daks

E mrcine jedne strah vas izbora, jer znate da ćete izgubiti!!! Crna Gora je mogla da prekine ovu agoniju, ali nažalost davićemo se još pola godine!!!!

DARDANIJA
Gost
DARDANIJA

Evo vam na delu Crnogorske Izdajnike, Koji sa svim snagama i uz pomoc Zlo Crkve Srbije se bore protiv Drzavnosti Crne Gore. Hoce jos jednom da vrate 1918 godinu.ALI TO MOGU SAMO SANJATI

Niksicanin
Gost
Niksicanin

Bravo,na Srpski Niksic se ugledajte,kako je vlas stabilna💪

Džigi
Gost
Džigi

VLAS!
tako je 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Prc cete😂
Gost
Prc cete😂

Da da kako ne 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Aaaaa
Gost
Aaaaa

Jos samo I Milacic da postgame premijer tri dana I onda smo ispunili djecije snove svih poslanika …. pa da Cg pocine od nedokazanih i krene vise napred ovo dosadi I njima a a ne narodu

Ljudi
Gost
Ljudi

Što ne kažete fino da ste napravili usmeni dogovor,ali SNP i URA nisu spremni da potpišu i vi u suštini nemate ništa.Ne možete sa pričom izaći pred Đukanovića ,nego sa potpisima

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Srećno bilo.Očekujemo sada još jaču borbu protiv kriminala i korupcije.

Realno
Gost
Realno

Smučili ste se svi narodu! Gori ste od svih klanova, jer vas plaćamo mi…a vi sve radite protiv države i na ovaj način pokazali ste da ste nedostojni!!!!!

Mery_Jane
Gost
Mery_Jane

Milo da je pametan da im kaže “Ciao bella, zakasnili ste!”

marius
Gost
marius

Nece URA htjeti !

Duklja
Gost
Duklja

Ovi što su donijeli ovakvu odluku su se politički ugasili. Srećan povratak DPS-u i to na velika vrata. Ipak su najvažnije fotelje. Narod su bačili pod noge. Izbori će prije nego što se nadaju!

Levis
Gost
Levis

Što niste izašli svi i odmah pošli kod Mila sa potpisima.Đe su vam potpisi?

R. Kolašinac
Gost
R. Kolašinac

…e njima su potpisi naaajveće bogatstvo! Čuvaju ih kao oči u glavi. Lakše je Milu da ih prizna no njima da daju svoj cijenjeni potps!?
Treba im dozvolit da se potpisuju po uličnim zidovima i seoskim tarabama! Toliko im vrijedi taj njihov potpis!

Levis
Gost
Levis

Pola ljudi ili plaćaju Škaljarci ili su uzeli mito.Kakva ekipa

Heroes
Gost
Heroes

Jel Lekic ili Vucic?

končar
Gost
končar

Ko je ovaj dečko sa desne “vojvodine “😀strane

ŠKRIPAR
Gost
ŠKRIPAR

Svetosavska vlast!

Laban
Gost
Laban

Za njega prepiske Europola kažu da je uzeo pare od Škaljara.Poskuje svega što smo saznali Škaljarski klan sigurno trlja ruke

Mara
Gost
Mara

Laka ti noć , Crna Gora . I nemamo šta tražiti krivca u drugima , već nama koji smo je izdali . Umjesto da izadjemo na ulice i maknemo ova stvorenja kojima je milija druga država od ove naše. Pi na nas i samo na nas.

Budo
Gost
Budo

Upravo tako moja ti! Niti čojstva a još manje junašta-prokleo nas kad je to rekao…jedina nacija koja u svoje redove ima ljude koji više vole tudju od svoje zemlje, jedina nacija u kojoj više no svaki drugi, ne zna što znači identitet, odanost i td…strašno…a i ne zaslužujemo bolje…

Trece jutro
Gost
Trece jutro

Bas tako laka nam noc. Drzavu smo doveli dublje od dna. Dajuci bogastva ove zemlje raznim limarima zavarivacima auspuha kondukterima i ostaloj braci. A nas iskrene rodoljube ove zemlje su tapsali po ramenu i tu smo djesmo.

Hadzovic
Gost
Hadzovic

Nece DF NAPRAVIT CRNU GORU SRBIJOM TO MU KAZE CRNOGORSKA DIJASPORA

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Sad navalite na koljenice

Rambo ll
Gost
Rambo ll

Hvala Bogu mislocnom, uman je Lekic samo sto je izvapio vise od starosti.

Dafina
Gost
Dafina

Zakasnili ste…..pa pa laku noc

Šušunja
Gost
Šušunja

I vas cemo da obalimo ! 🙂

LOVEMNE
Gost
LOVEMNE

Psuju se, vrijedjaju se, omaložavaju se. A ovamo zaradi fotelja i vlasti se spajaju zajedno. Pih.

Crnogorčina
Gost
Crnogorčina

Jedino moguće i realno rešenje je da Dritan ostane premijer ,da URA dobije 60% ministarstava a 30 % SNP i 10 % CIVIS.

Daka
Gost
Daka

Što god bilo srozali su se
Nema ih više
Ko njima vjeruje

Sale
Gost
Sale

Gdje u Ustavu pise da predsjednik predlaze mandatara na neciji predlog?????

Rajko K.
Gost
Rajko K.

Cekaju sto ce Amerikanci rec. 🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Hello
Gost
Hello

Proslo je 15h, a radno vrijeme drzavne uprave je od 7 do 15h. Sad i da nadju rjesenje Milo treba da kaze kasno je.

Joksim
Gost
Joksim

Vi jadnici samo ka mala djeca od oca,ocekujete sto ce vi gospodar reci i uraditi,e kukala vi majka

Gernsheim
Gost
Gernsheim

URA i SNP zajedno mnogo smiješno….

Kosmopolita
Gost
Kosmopolita

Odavno ovako “uzbudljiv i neizvjestan” triler nisam gledao …izgorje me ova neizvjestnost🤣🤣…kakvo je ovo glumatanje, a realno znamo da će URA da pristane na dogovor samo da bi učestvovala u vršenju vlasti do kraja mandata skupštine…

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Tacno …ali blefaju kao da nece…samo sto vise fotelja da uzmu…i kao fol ne da USA i EU….zapalo ih pa ucjenjuju!

Zoran
Gost
Zoran

Nemojte bez rucka pocinjati. Ima skupstina restoran. Kazu da nije skupo.

Filozof
Gost
Filozof

Dobro bi bilo da se potuku, da vidimo ko je najjaci.

sara
Gost
sara

je li im Vučić naredio šta da urade?

Zoran
Gost
Zoran

Ajde Demokrate glasajte za 12 ministara URA a obalili ste mu vladu. Ajde da vidimo sta je vama ponuđeno.

Sale
Gost
Sale

Nijesam znao da je rok 31 dan od trenutka izglasavanja nepovjetenja Vladi?

Ertugrul Beg
Gost
Ertugrul Beg

Maratonci trče počasni krug

Valter
Gost
Valter

Treba dati rok godinu dana. Da se dogovaraju. To je prirodna koalicija.

Lscg
Gost
Lscg

Prije ce se dogovoriti Ukrajina i Rusija nego oni.

Nino🇲🇪
Gost
Nino🇲🇪

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

King Henry
Gost
King Henry

To je zavrena prica….cekamo novi datum izbora.

Student
Gost
Student

Kad ce pripravnicka plata?

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Da li bi mi ko objasnio što ovi ljudi čine. čČlan 103 Ustava Crne Gore kaže presjednik predlaže premjera najkasnije 30 dana po proglašenju skupštine…Danas teče 31 dan od dana obaranja predhodne Vlade jer avgust je mjesec koji ima 31 dan. Kako oni misle da mogu da pogaze Ustav ?? Ustav ne kaže “mjesec dana od dana ..”, već precizno… Više »

Posmatrac
Gost
Posmatrac

Kako sjutra u ponoc?! Valjda danas, danas je 19.sep.

Poslednjikrug
Gost
Poslednjikrug

Niko se ne pita više ođe, ovo je jadnina tako se zovu.Sit je narod CG ovih ” vjernika” koji su opustošili CG a kleli se u sve sveto.
To su zi tkz ” vjernici”

wertz
Gost
wertz

..dobro neko reče…narod da se okupi ispred Skupštine dok god ne izaberu članove sudskog svjeta i Ustavnog suda pa onda na izbore…ne može više tako…svaki dan dnevnice a narod plaća…a ovamo štedi crni narode…

Samo kazem
Gost
Samo kazem

Kolko je stiglo kalaša, i para od spc nazad u CG da se daje za dogovor da ne propadne.
BIA kaze nije htio da, da na pregled auto to su priče za đecu.
Što nije uhapšen, što traži član BIA u Cg.
Što radi policija i ANB?
Koga štite, spc.

Niki
Gost
Niki

Njima niko sa strane ne sastavlja vladu,osim Vojina.E moje posebice,jaka će vam biti ta vlada i da je sastaviti.Dva dana,bez trećeg.

Cicka
Gost
Cicka

Bečić je najvise od svih trazio izbore, što bi?

Simonida PUHALO
Gost
Simonida PUHALO

koliko je para donio oni iz BIE ?i je li rasporedjeno po DUBINI ili onako RADNDOM?

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Je li vi BIA isporučila para ?

Dragutin
Gost
Dragutin

Narod da se pokupi ispred skupštine kad bude prva sjednica. Sa jednostavnim zahtjevima: da se izabere sudski savjet, i sve ostalo što je neophodno za efikasno sprovođenje izbora. I da se raspišu izbori. U suprotnom neka śede u skupštini danima. Niko im nije dao mandat da nam se sprdaju s glavama. Ne razumijem NAS šta trpimo. Nebitno ko je za… Više »

chivas
Gost
chivas

Plakali su i govorili su da je najpoštenije vratiti mandat narodu, da je najpoštenije poći na izbore. Sad plaču za foteljama, paničan strah od crnogorske opcije!

WtF
Gost
WtF

Kakvi su ovo naslovi, stara većina koja čini 10 partija sa srb i spc.To ima samo u ovu sekta vladu, trazili su izbore i sto je sad.Ko vjeruje vise ovima ovoj tkz manjini.Pokusavaju na svaki način, da prikriju nepočinstva koja su velika.

oooo
Gost
oooo

Ovi bi se sastajali i dogovarali sve dok se nekom greskom ne bi dogovorili oko fotelja. Sve hoce vlast a mole boga da je ne dobiju da se ne brukaju ka ove dvije godine zadnje. Sprdnja od drzave kad treba ovi i ovakvi da se dogovaraju i da je vode.

onako samo
Gost
onako samo

OKG zadnji put na okupu.

dpero
Gost
dpero

Saradnja kao u srbijanskoj zadruzi, veliki brat naredi i dogovorice se! Sramna kobajagi vecina posrbica veleizdajnika i placenikia!

Someone
Gost
Someone

Slijedi isti ishod kao i prethodnih 6 puta, ovi iz df bi mogli da otvore restoran i da ga vode, možda. Državu preuzimaju ljudi koji trebaju, znaju oni, zato se plasira priča za Biu. A državu kako god bilo, će vodit osoba koja ide na okupljanja na Brione, Britanskoj kraljici na sahranu, samo ovaj put će “pametnije” da vodi, bar… Više »

Servantes
Gost
Servantes

Opet pakujemo majmune 😀

Eto tako
Gost
Eto tako

Skupina………

Zeta 🇲🇪
Gost
Zeta 🇲🇪

Dobili naređenje od BIA Vojin iz Srbije vam šefuje sram vas bilo DF i sve Posrbe

Brando
Gost
Brando

Vojin Ćetković, tako je

Danjo
Gost
Danjo

Zamislite kakva je to saradnja, kada su 7 puta pripali pregovori.

Send this to a friend