Politika

Potpis Mersudina Halilovića je potpis samosvjesne Crne Gore

Mersudin Halilović

Socijaldemokrate Crne Gore najoštrije osuđuju gnusnu medijsku hajku koja se vodi protiv njihovog člana, sekretara Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Pljevlja Mersudina Halilovića.

<<<Zabranjena proslava Podgoričke skupštine<<<

Halilović je na čelu Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Pljevlja koji je povukao saglasnost za ustupanje prostorija Doma Vojske Crne Gore Srpskom kulturnom centru, nakon što je Centar objelodanio da će, uz krsnu slavu Sveta Petka, proslaviti 100 godina od Podgoričke skupštine.

Iz SD-a sa žaljenjem konstatuje da je izvjesna NVO, nahuškana od strane Srpskog nacionalnog vijeća, pokušala zloupotrijebiti pravoslavnu svetiteljku Svetu Petku te, pod maskom obilježavanja vjerskog praznika, organizovati proslavu stogodišnjice sramne Podgoričke skupštine.

“Koliko je perfidan ovaj pokušaj bio govori činjenica da su, tek nakon dobijanja saglasnosti koju su inače dobijali svake godine od Sekretarijata na čijem je čelu i prethodnih godina bio sekretar Halilović, za održavanje “svečane akademije”, objavili pravu pozadinu ovog događaja planiranog specijalno samo za ovu godinu. Od njih nas i ne čudi, samo su ovog puta otišli predaleko. Predaleko i među onima koji pripadaju njihovom nacionalnom korpusu, na najgori mogući način zloupotrebljavajući svetiteljku i srozavajući njeno ime, ali predaleko i kada je riječ o njihovom antidržavnom djelovanju u Crnoj Gori. Ovom prilikom im poručujemo-dok je Socijaldemokrata u izvršnoj vlasti i lokalnim samoupravama, to vam neće proći”, poručuju iz SD-a.

Oni napominju da su sočeni sa zabranom održavanja njihovog antidržavnog skupa i sa činjenicom da je Crna Gora, kao ozbiljna država, spremna da brani svoje dostojanstvo i svoje temeljne vrijednosti, obrušili su se na čovjeka koji je na ukidanje saglasnosti stavio potpis.

<<<Skandalozno: Peroševićeva poruka Haliloviću nakon zabrane proslave Podgoričke skupštine<<<

“Ne postoje riječi kojima bismo mogli okarakterisati anonimne pojedince koji su, koristeći se ratnom retorikom devedesetih godina, pa čak i uz zvuke gusala, poveli medijsku hajku protiv Mersudina Halilovića, a da bismo zadržali elementarnu kulturu. Zato ih nećemo ni pominjati. Ostavićemo ih u sjenci njihove anonimnosti i nebitnosti, poručujući im samo jedno-vrijeme pozivanja na obračune u Crnoj Gori zato što se
neko drugačije zove, moli, ili drugačije misli, davno je prošlo, a oni se, zajedno sa retorikom i politikom koje zastupaju već duži niz godina nalaze baš tamo gdje im je mjesto, na smetlištu, kako istorije, tako i političke scene Crne Gore”, ističu u SD-u.

Dodaju da duboko žale zbog činjenice da je šačica interešdžija i ovim i sličnim činovima pokušala da baci ljagu na cjelokupni srpski narod u Crnoj Gori.

“Ni to im nećemo dozvoliti, jer našoj partiji pripadaju ljudi svih vjera i nacija koji poštuju svoju državu. A potpis Mersudina Halilovića na odluci o ukidanju saglasnosti nije samo njegov lični, već potpis nezavisne, građanske i samosvjesne Crne Gore i svakog njenog građanina koji joj želi dobro”, zaključuju u SD-u.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Roro
Gost
Roro

Samosvjesna??????E kukavče sinji…

razocarani
Gost
razocarani

Posto je i ovaj Portal potpao pod Cenzuru,ye ne objavlje komentare koji su od rijeci do rijrvi ISTINA.E ONDA ne pteostaje mi nista drugo,vec da kazem : ,,Mersudine TI SI POTPUNO U PRAVU,,

Boba
Gost
Boba

Sve je ovo super, podrzavam, neka je zabranio, svaka cast, ali kad cujem SD… Kosa mi se na glavu digne 😝 Bljak

Ramadan Petlja
Gost
Ramadan Petlja

Nama okle biti no iz dnodna partije.

RS3
Gost
RS3

Stop povampirenom četništvu!

Avro
Gost
Avro

Mersa ste potpisali i otpisali. Napravili ste košmar jednom pristojnom čovjeku,koji se žestoko izblamirao u maloj,i od prošlih ratova,ranjivoj sredini. Sad ga kao branite. Tako ste branili onu zaboravljenu petlju od 30 miliona i Ramadu,a bogme i čuvenu limenku.

Send this to a friend