Politika

Joković: Krivokapić ni sebi ne vjeruje, glasaćemo kako odluče organi partije

Foto: Ana Šofranac/CdM

Premijer Zdravko Krivokapić ni sebi ne vjeruje, a glasaćemo o predlogu manjisnke vlade kako odluče organi SNP-a, saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik  Socijalističke narodne partije Vladimir Joković. On tvrdi da su u SNP-u složni i da će glasati samo u interesu Crne Gore. Lider SNP-a je rekao da je čuo da se potpisuje inicijativa za nepovjerenje aktuelnoj Vladi, ali da ne zna da li će danas biti predata.

Joković kaže da Krivokapić, ničim informisan, ocjenjuje da će “poslanici glasati kako je on želio”.

“Danas ovih pet poslanika pokazuje jedinstvo. Svi ćemo glasati kako odluče organi partije”, istakao je on.

Joković je rekao da Krivokapić ni sam ne vjeruje sebi, “a ne da mu vjerujemo mi”.

Ističe da oni koji ne drže do riječi i istine ne mogu biti partneri SNP-a. Predsjednik SNP-a je naglasio da je premijer posljednji koji ima pravo da se miješa u odnose sa SNP-om.

“Vlada preko obavještajnih službi vrši pritiske na časno članstvo SNP-a da bi nas satanizovali”, rekao je Joković.

Podsjetio je na riječi premijera da je ova Vlada najbolja. Joković je pitao premijera da kaže šta je on to uradio, ističući da je “ovo najgori premijer”.

“Ako je ova Vlada najbolja u istoriji Crne Gore, neka kaže šta je uradila. Po našem shvatanju ovo je najgori premijer u istoriji”, naglasio je on.

Ipak, lider SNP-a kaže da neće rušiti premijera.

“Nećemo barjačiti za rušenje vlade, ali nećemo ni žaliti za ovakvom vladom…Neka nova vlada, izbori, sve će biti bolje nego da ostane status kvo koji je neodrživ”, kazao je on, i dodao da su potpuno složni i “odgovaraćemo u interesu gradjana Crne Gore i SNP-a”.

Joković tvrdi i da DPS ide u političku prošlost.

Odgovarajući na pitanje da li će SNP potpisati inicijativu za nepovjerenje Vladi i glasati za istu o kojoj se u medijima spekuliše, Joković je rekao da “ostavljaju na volji premijeru da će glasati kako on kaže”.

“Naravno, glasaćemo kako odluče organi partije. Nećemo biti barjaktari za rušenje vlade. Nismo dobili inicijativu niti znamo da li je poslata Skupštini”, ponovio je Joković.

Joković ipak ne odgovara konkretno na pitanje da li će podržati manjinsku vladu, ali kaže da će podržati  “sve ono što je dobro za Crnu Goru”.

“Nikakvu saradnju sa DPS-om nećemo. Najviše bih volio da se izabere nova vlada u okviru ove većine. Sljedeća opcija parlamentarni izbori, ako ne i manjinska vlada. Vidjećemo šta će se dešavati”, navodi on.

Podsjećamo, na jučerašnjem presu premijer Zdravko Krivokapić kazao je da ga intenzivno zovu članovi SNP-a koji tvrde da najmanje dva njihova poslanika neće podržati manjinsku vladu koju predlaže koalicija Crno na bijelo.

Nakon toga, Joković je juče u izjavi za CdM poručio premijeru Krivokapiću da nikad nisu rekli ni da će glasati protiv ove Vlade niti da će glasati za manjinsku vladu, to jest da se nisu izjašnjavali.

Klub poslanika SNP-a u Skupštini Crne Gore čine: Vladimir Joković, Danijela Đurović, Dragan Ivanović, Milosava Paunović i Dragan Vukić.

Koalicija Crno na bijelo predložila je da se u cilju prevazilaženja političke krize u Crnoj Gori formira manjinska vlada. Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović saopštio je da će stvaranje manjinske vlade ponuditi svim poslanicima.

Smatra da bi svi trebalo da podrže koncept manjinske vlade sa najmanje od 49 poslanika, ali je poručuo da za DPS i DF u njoj nema mjesta.

A.Šofranac

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milicajac
Gost
Milicajac

Čekaju snp_ ovci da vide što mogu pazariti ,jer su upravo zbog kjuti na Vladu .Pokazali su izbori na Cetinju njihovu snagu.

Lozinka
Gost
Lozinka

Kakav otvoreni Balkan?Zar su temeljni ugovor i popis prioriteti?Ali su vam prioriteti zaista čudni.Međutim u fer okolnostima sve je moguće .Meni se ne sviđa jedino Otvoreni Balkan,sa državama koja afirmišu velikodržavne projekte,imaju probleme poput Kosova i u svemu zaostaju za nama.Samo bi nas kočil.

Zoran
Gost
Zoran

Davno sam ja rekao da su Demokrate otpad SNP.

Zoran
Gost
Zoran

Jokovicu tacno tako. Nikad niko gori. I nece nikada goreg ni biti.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Snp ima istorijsku sansu da postane gradjanska partija da je glasaju svi grasjani a ne samo crnogorci srbijanske vjeroispovijesti

Jago
Gost
Jago

Ko dođe do 41 njegova je vlast ne znam čemu ljutnja i kako prekrajanje volje građana od strane URA valjda oni bolje znaju od vas što je volja njihovih birača problem je što vi ne znate ni što je volja vaših birača

Vera
Gost
Vera

Ne moze neko sa 3 posto glasova. I neko ko je zaboravljena politička partija prekrajati volju naroda

končar
Gost
končar

Taj sa 3 posto je nečiji izbor,dakle volja naroda.Oni sa ta 3 posto odlučuju đe će i kome će.Eto vama srbima najkraći mogući kurs demokratije,ako znate što je to.

kizo
Gost
kizo

Vidjeli i u SNP u da ovi Sto su sada na vlasti sve pokvarise

BMX
Gost
BMX

Jokovic i veci dio rukovodstva SNP – a mozda i imaju volju i zelju da smijene ovu Vladu i premijereja koji su ih vise puta ponizili ali zbog svog prosrpskog birackog tijela, na kraju ipak nece imati hrabrosti ni snage da idu do kraja

Zoram
Gost
Zoram

Joko drzava je samo jedna i zove se Crna Gora sve ostalo je na drugo mjesto.

bane
Gost
bane

danijela durovic u Hnovom je znamo kao saucesnicu u projektu otpadne vode-kanalizacija -40 miliona kredite za grad, ravno 10 godina nije pusteno u rad ,zbog loseg rada – i ko zna jos cega ,tek ce se vidjeti

Realno
Gost
Realno

Mislim, budimo realni, ja ne vidim što građani uopšte izlaze na izbore i glasaju, kad ovi prekrajaju sami kako ko hoće, nema potrebe da se mi mučimo, samo se vi smjestite i Zdogovorite ko će đe da śed’e, ko će biti vlast a ko opozicija i da smo zdravo! Samo obavezna najava kad će bit te śednice, da nađemo kakva… Više »

Goran
Gost
Goran

Bravo

Kuč Crnogorac
Gost
Kuč Crnogorac

Koja je razlika izmedju Zdravka i Jokovića?Po meni samo u tome što jedan ima bradu a drugi ne.

Sabonis je pao
Gost
Sabonis je pao

I po tome što jedan ima kosu a drugi ne. Molim lijepo

Krsto
Gost
Krsto

I ti si poceo kao Becic, moze da bude ne mora da znaci. Mici se.

Olly
Gost
Olly

Aoo, da nas hoćete poštediti vaših priča. Od kad ste došli na vlast, godinu ipo se samo svađate. Dokle više?? Dok primate ogromne plate za vaše trabunjanje, narod gladuje a Evropu možemo sanjati.

Srbo
Gost
Srbo

Prepošten si Jokoviću !!!

Pero
Gost
Pero

Neka im rece neko da nema tona…

Send this to a friend