Politika

Pregled nedjelje: Šta ste najviše čitali prethodne sedmice

CdM i ove nedjelje objavljuje deset najčitanijih vijesti koje su obilježile proteklu sedmicu. Ukoliko ste neku od njih propustili danas ih možete pročitati.

1.Žustra polemika Cetinjanina s premijerom: Da ste se Vi pitali ova država ne bi postojala, Krivokapić: Dobro, možda je i to tačno

Na Cetinju je održana sjednica Vlade Crne Gore u Vladinom domu, a Cetinjani nijesu bili blagonakloni prema premijeru Zdravku Krivokapiću i potpredsjedniku Dritanu Abazoviću. Dok su članovi Vlade šetali centrom grada, začuli su se povici “ua” i “izdajice”.

<<<Žustra polemika Cetinjanina s premijerom: Da ste se Vi pitali ova država ne bi postojala, Krivokapić: Dobro, možda je i to tačno<<<

2.Pročitajte ko su članovi Glavnog odbora DPS iz nekoliko gradova

Na Kongresu Demokratske partije socijalista, osim predsjednika partije i četiri potpredsjednika, izabrani su članovi Glavnog odbora.

<<<Pročitajte ko su članovi Glavnog odbora DPS iz nekoliko gradova<<<

3.Šta sadrži četvrti paket mjera: Za nezaposlene 100, penzionere 50 eura, turistički vaučeri…

Agencija za zaštitu konkurencije (AZK) donijela je juče rješenje da je novi četvrti vladin paket pomoći privredi, vrijedan oko 163,4 miliona eura, u skladu sa zakonom.

<<<Šta sadrži četvrti paket mjera: Za nezaposlene 100, penzionere 50 eura, turistički vaučeri…<<<

4.Pokrenuta peticija za ostavku Borovinić Bojović

Zabrinuti građani Crne Gore pokrenuli su online peticiju kojom su zatražili hitnu ostavku ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović zbog, kako su naveli, nebrige o javnom zdravlju stanovnika Crne Gore i ugrožavanja istog, i to u trenutku kada pandemija koronavirusa svakoga dana odnosi živote naših građana.

<<<Pokrenuta peticija za ostavku Borovinić Bojović<<<

5.Kod srpskih državaljana i Pljevljaka na granici pronađena veća količina novca, lap topovi i zastave Srbije

Na Graničnom prelazu Ranče, danas su prilikom ulaska u Crnu Goru, a na osnovu operativnog podatka, detaljno kontrolisani državljani Srbije Raško Pleskonjić i Mileta Mitrović, kod kojih je pronađena veća količina novca, tri nova lap topa Lenovo i 11 zastava Srbije.

<<<Kod srpskih državaljana i Pljevljaka na granici pronađena veća količina novca, lap topovi i zastave Srbije<<<

6.Vršnjačko nasilje u Baru: Maloljetnici brutalno tukli dječaka, sve snimali telefonom

Maloljetnik iz Bara, pred grupom dječaka, brutalno je pretukao svog vršanjaka, dok je nepoznata osoba sve snimala telefonom. CdM je u posjedu video snimka ali ga ne objavljuje zbog scena nasilja.

<<<Vršnjačko nasilje u Baru: Maloljetnici brutalno tukli dječaka, sve snimali telefonom<<<

7.Privatne fotografije funkcionera GP URA služe za targetiranje Filipovića

Analitičar CdM-a Ljubo Filipović je saopštio da su privatne slike iz telefona njegovog prijatelja Blaža Rađenovića, potpredsjednika Građanskog pokreta URA dospjele na platformu četničke platforme Bunt.

<<<Privatne fotografije funkcionera GP URA služe za targetiranje Filipovića<<<

8.Postignut dogovor o izlasku iz problema opoziva ambasadora

Na sastanku predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića sa ministrom vanjskih poslova Đorđem Radulovićem i potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem postignut je dogovor u pogledu izlaska iz problema opoziva jednog broja ambasadora, a koji je prvenstveno bio vezan za javna obrazloženja povodom predloga Vlade.

<<<Postignut dogovor o izlasku iz problema opoziva ambasadora<<<

9.Kosovka djevojka vraćena na zid hola Urgentnog centra

Slika “Kosovka djevojka” vraćena je na zid hola Urgentnog centra, na mjestu gdje se i nalazila do njegovog renoviranja.

<<<Kosovka djevojka vraćena na zid hola Urgentnog centra<<<

10.Ko je Ljiljanu Radulović izabrao za direktoricu Kliničkog centra

Ko je doktorku Ljiljanu Radulović izabrao za direktoricu Kliničkog centra? Po dubini na osnovu dogovora političkih partija nove vlasti, ili nije po dubini već je to učinila ministarka zdravlja, ili ipak jeste po dubini. Ko će ga znati…

<<<Ko je Ljiljanu Radulović izabrao za direktoricu Kliničkog centra<<<

Send this to a friend