Politika

Prioritet NOVA-e pravno priznanje srpskog naroda

Mandić

Borba za ravnopravnost, građanska i nacionalna prava i pravno priznanje srpskog naroda u Crnoj Gori mora biti prioritet svih srpskih političkih subjekata u ovoj zemlji, zaključio je Politički savjet Nove srpske demokratije (NOVA).

Iz te partije je saopšteno da je Politički savjet NOVE analizirao političku situaciju u Crnoj Gori nakon, kako su ocijenili, još jednih pokradenih predsjedničkih izbora, a posebno se koncentrišući na status i položaj srpskog naroda u ovoj zemlji.

“Borba za ravnopravnost, građanska i nacionalna prava i pravno priznanje srpskog naroda u Crnoj Gori mora biti prioritet svih srpskih političkih subjekata u ovoj zemlji”, navodi se u saopštenju.

Ocjenjuje se da je neophodno da najvažnije srpske političke organizacije, te kulturne i nacionalne institucije utvrde i donesu konkretan program aktivnosti za očuvanje srpskog nacionalnog identiteta u Crnoj Gori.

“Sve srpske adrese u ovoj zemlji moraju postići naširi konsenzus za efikasnu borbu protiv asimilacije i diskriminacije srpskog naroda”, kaže se u saopštenju.

Politički savjet je ocijenio da “režim tiranije i despotije Mila Đukanovića i Duška Markovića istrajava na politici brutalne diskriminacije, segregacije i obespravljivanja srpskog naroda u Crnoj Gori”.

“Država Crna Gora, uspostavljena na temeljima referendumske krađe iz 2006. godine, ne želi da zadovolji težnje i potrebe svih svojih građana za dostojanstven život i ravnopravnost; naprotiv, ona sistematski obespravljuje pripadnike drugog po brojnosti naroda – srpskog”, ističe se u saopštenju.

Navodi se da država Crna Gora srpskom narodu ne dopušta razvoj u svom nacionalnom i kulturnom identitetu, i izlaže ga politički i etnički motivisanoj pravosudnoj represiji jer optužuje, hapsi i zatvara njegove političke predstavnike.

“Napominjemo da u represivnom aparatu i pravosudnim organima “vedre i oblače” pripadnici crnogorskog naroda i manjinskih naroda, a da u tim organima Srba gotovo i nema”, ističe se u saopštenju.

Ukazuje se da su zbog svega navedenog, Srbi izloženi perfidnoj asimilaciji, odnosno prevođenju u nacionalne Crnogorce, a mnogi od njih i napuštaju Crnu Goru.

“Sa gnušanjem odbacujemo optužbu vlasti da je ukazivanje na neravnopravan položaj Srba u Crnoj Gori, i insistiranje na individualnim i kolektivnim pravima pripadnika srpskog naroda – “udar na državu Crnu Goru“, kaže se u saopštenju.

Politički savjet, kako se navodi, kao krajnje zlonamjernu ocijenio tezu takozvane građanske opozicije da je otklon srpskih političkih predstavnika od srpske nacionalne ideje i zahtjeva za ravnopravnošću Srba “conditio sine qua non” za pobjedu nad aktuelnim režimom.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ano Minus
Gost
Ano Minus

HAHAHAHA…. Asimilacija!? Prvi put se u povijest civilizacije dešava da se neko žali što liči na samoga sebe!? Ili se to oni žale što mi ne želimo bit neko drugi, pa su se prepali prevelike sličnosti s nama? Znači, mi se moramo mijenjat da se oni ne bi ośetili “asimilovano”? Inventivno, nema što!

Ćotek
Gost
Ćotek

Prioriteti su i koljenice a Srbi, neka ih Risto pomazi.

Nije mu lako
Gost
Nije mu lako

Auuu sto se naprica garavi Polu Vojvoda!

Velimir1966
Gost
Velimir1966

PROBLEM JE U TOME STO TI I TAKVI KAO TI MANDICU,SRBIMA PRISVAJATE ZA SEBE ,SVOJU KORIST,I NA SVOJ ZIRO RACUN,SVE -SAMIM TIM I PRAVA.
TEBE SRBI NE ZANIMAJU,SAMO LICNI INTERES I ZATO NE ZAVADJAVAJ LJUDE U CRNOJ GORI SRAM TE BILO!

Alan Ford
Gost
Alan Ford

Priznanje srpskog naroda i besplatna kolkenica za svakog prpadnika u Kriztal, za vjeki vjekov amin!

gagi
Gost
gagi

Skrecete paznju glasacima za katastrofu na predsjednickim izborima,a ko to u CG ne “priznaje”srpski narod,FUNJARO jedna,LAZAVCINO.

Cus
Gost
Cus

“Priznanje srpskog naroda”, a koje priznanje casti ti, ko to ne priznaje srpski narod? Ako cete trazit ravnopravnost i prava kao ovi sto vode Berane, tako sto necete postovat ni drzavu ni ostali narod, necete na Opstinama stavljat nasu zastavu.. E takvi nam ne trebaju! Ne predstavljate vi srpski narod, oni su dobri i casni ljudi, vi ste samo iskompleksirani… Više »

Radusin
Gost
Radusin

Ajte vise gubitnici podnosite ostavke.Ne mazite oci narodu.Ova vam je prica uvijek aktuelna , nakon , poraza.Dako na vase mjesto dodju neki razumniji i mladji ljudi , koji ce CG , dozivljavati kao svoju drzavu i postovati njene institucije.

Mrgud
Gost
Mrgud

Tačno na vrijeme. Mandić po direktivi DPS-a u akciju. Najbolji agitator DPS-a,sa Amfijem neprevaziđen tandem.

CypMK
Gost
CypMK

Svaka čast NSD. Ako svaki narod ima svoja prava, onda treba da ih ima i srpski narod koji je temelj Crne Gore.

C480
Gost
C480

Postavljajte temelje i Srbiju

Djakdnene
Gost
Djakdnene

3,14……..

Sigurica
Gost
Sigurica

NEMOJ IH VIŠE TAKO BRANITI…

Himea
Gost
Himea

Sve što je saopšteno je tačno

Lart
Gost
Lart

Srba u Crnoj Gori ima preko 30 odsto i neophodno je da dobiju status konstitutivnog naroda, a da srpski jezik bude službeni jer njim govori najviše građana Crne Gore. To su činjenice, i pozdravljam ovaj stav Nove

Kroti
Gost
Kroti

Koliko se naroda u CG izjasnjavalo kao Srbi prije 1990 godine dje je doslo do vrhunca Srpske prevare?
Pogledaj rezultate Monstata od 1960god pa na dalje.
I popravi sliku realnosti u glavi.

U čemu je probl
Gost
U čemu je probl

Ustav: Crna Gora je građanska država, u kojoj su svi narodi ravnopravni. Manjine su oni koji se osjećaju manjinama i traže uplate za očuvanje svoje manjine. Srpski jezik je jedan od 5 priznatih, ravnopravnih jezika u Crnoj Gori. Ah, da, samozvani branioci Srba hoće za sebe više prava, koja im pripadaju po tome što su nebeski.

Orka
Gost
Orka

Podrška Mandiću!

Janko
Gost
Janko

Neznam zasto al kad vidim ovoga jadnika pocnem da se smijem,
blago vama srbima s njim hahaha

...
Gost
...

Ajde kandiduj se za gradonacelnika

Ccc
Gost
Ccc

Ima on dogovor sa kumom Milom.

...
Gost
...

Da zrtvuje Radunovića,jel?

marko
Gost
marko

Ovakva Mandićeva politika svakom Srbinu škodi i stvara probleme.

Black Block
Gost
Black Block

Ovaj nesrecnik i dukljani sto obilaze groblja =ista borba, samo nazad, nikako naprijed.Blago nama

BUREK
Gost
BUREK

Podji da pojedeš nešto u Kristal pa ces se lakse borit za prava Srba

Stefan
Gost
Stefan

Slažem se , ko god potiče iz Srbije treba da se pravno prizna .

Uros
Gost
Uros

Nisi ti predstavnik nas Srba..

profesor L
Gost
profesor L

Koji luzer . Srbi treba ga se stide ovakvih izdanaka a tip inače sve radi za pare .

LoL
Gost
LoL

A miči se više i ti i tvoje analize…sve radiš u interesu DPS-a…a evo hoćete i u koaliciju sa njima

Send this to a friend