Politika Petak, 09.12.2022.

Priznati Grešku (Slučaj Milana Kneževića)

Dobro jutro! U Crnoj Gori ne umijemo da priznamo greške, nego se često, nakon što ih napravimo čvrsto držimo njih više nego dobrih odluka u životu. Grešku oko osude lažnog napada na Milana Kneževića treba priznati.

Klikom ovdje uključujete se u našu viber grupu u kojoj vas iz časa u čas uživo obavještavamo o novostima i direktno odgovaramo na vaša pitanja

Priznati grešku

Danas svi znamo da je obezbjeđenje Milana Kneževića napalo Gardaševiće. Prekjuče nismo svi to znali. Da nije bilo kamera, i danas bi javnost većinski bila ubijeđena da su Cetinjani napali Kneževića.

U prvi mah se desio fenomen da je jedan dio javnosti odmah osudio nasilje i napad na Kneževića, ali i pozvao policiju da istraži incident do kraja. Vodeći se principijelnošću, ali i jednom vrstom empatije, jer su i sami bili metom napada i prijetnji, jedan dio ljudi je bez oklijevanja osudio ono što je bilo od strane Kneževića prijavljeno kao napad. Stali su na stranu onoga ko je tvrdio da je žrtva. Htjeli su, uz to, da primjerom pokažu da nisu isti kao Knežević i njegovi drugovi, koji nikad nisu osudili napad na drugu stranu. Htjeli su da pošalju poruku da nasilje nije odgovor. Napravili su grešku. Iz najbolje namjere. Grešku prema familiji Gardašević.

Milan Knežević je još jednom dokazao da nema skrupula, i da je spreman da gazi po ljudima, kako bi sprovodio svoju političku agendu. Najbolji drug Dritana Abazovića je slagao i iscenirao napad, ne razmišljajući na koji način može uništiti život jednoj familiji. On, kao čovjek pozicije i moći, čovjek koji ima prolaz u medijima, riješio je da iskoristi sve iz svog inventara da se obračuna sa jednim “običnim” građaninom. Na njegovu stranu su odmah stali i organi gonjenja i tužilac je bio odredio zadržavanje od 72 sata za momka kojeg je Knežević lažno optužio. U trenutku sam, priznajem, i ja bio prevaren Kneževićevim reagovanjem. Sjetio sam se snimka privođenja njegove majke i sažalio se. Iako prezirem sve što Knežević radi, ne bih nikad podržao da se nad njim ili bilo kim drugim sprovodi nasilje.

Zašto prezirem sve što Knežević radi – zato što koristi lucidnost i intelekt koji mu je Bog dao, da podiže tenzije u društvu, ne libeći se da se i nasilno ponaša. Prvo, čega su se mnogi sjetili, je fizički napad na pokojnog Miška Vukovića, čovjeka koji se u tom trenutku nije mogao ravnopravno braniti. Koji se i tada borio sa bolešću zbog koje je prerano otišao. Nazivao je političke protivnike “ustašama”, vrijeđao Albance u skupštinskoj govornici, svoju zemlju i Sjevernu Makedoniju nazivao “pokojnim zemljama”, veličao Putina i Kadirova i njihove metode borbe protiv političkih neistomišljenika. Čovjek je bio prvostepeno osuđen na kaznu za zavjeru kojom je planirano nasilno svrgavanje vlasti. I pored svega ovoga i još mnogo toga, Knežević i njegova organizacija se nisu našli na mapi BIRN-a.

Sad ono najvažnije – kada imamo materijalni dokaz da je Kneževićevo obezbjeđenje iniciralo napad na Gardaševiće, koji dokazuje njihovu krivicu, ali i lažno prijavljivanje. Hoće li tužilac odrediti zadržavanje Kneževićevim pratiocima, hoće li pokrenuti krivični potupak protiv Kneževića i inicirati skidanje imuniteta. Ovom njegovom krivičnom djelu svjedočila je cijela nacija.

Milan Knežević nas je ovim naučio jednu važnu lekciju, a to je da ne trčimo u zaključke i da se ne solidarišemo sa javnim ličnostima po automatizmu. Da Gardaševići nisu imali glasne prijatelje na Cetinju i da nije bilo kamera, danas bi čovjek nevin ležao u zatvoru. Neka nam svima to služi kao opomena.

Toliko za danas i za ovu neđelju. Čitamo se ponovo u poneđeljak.

S poštovanjem,

Ljubomir Filipović, analitičar CdM-a

 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dedoni
Gost
Dedoni

E nema Pipunnu bez da bjezi u Rysiju ugr I zeni srbi a svi operisani

Mitar
Gost
Mitar

Samo polako! Ovo je tek pocetak! Pravicemo mila ( jes TOGA Mila) od blata! U sebi naravno, kako rece Ljubo lakse je drzat se greske no je priznat! Proklet narod!

Rodja
Gost
Rodja

Ljusa brate , pa ovi napali de najvise boli.
Sta cete sad ? Ode i katana i cadjenovic, jos sud ustavni kad formiraju pa vi mozete sami pred Spuž.

Plana_brda
Gost
Plana_brda

Nikad se u Crnoj Gori nije bio “poneđeljak”… 60. godina imam i nikad nešto slično čuo nijesam.. “poneđenik” DA… To govori o vašem jeziku, na baterije.. To ste prepisali vjerovatno od Baltazara 😂😂😂😂

ReaLno1
Gost
ReaLno1

Tisina da ti glasa ne cujemo

Jole
Gost
Jole

Ajde častiti ne bulazni…odvazda je ođe bio poneđeljak

LastvaGrbaljska
Gost
LastvaGrbaljska

U mojem srpskom Grblju kažu ponedionik.

Marina
Gost
Marina

Lastva
A KAKO KAZU U RUSKOJ SRBIJI ???

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Nije sigurno ponedeljak!

Zoka
Gost
Zoka

A u Kotor sigurno ne.Ili mozda oni sto su sjargali iz Mojkovca i Plevalja drugacije zbore.

Štreber
Gost
Štreber

Imaš kod Who See ,poneđeljak treba da se đelja…

Marina
Gost
Marina

STREBER
POGLEDAJTE KOLIKO SE SAMO VAS NAPECALO NA UDICU OVOGA PRIMITIVCA(PLANA BRDA)!!!
KOLIKO VAS JE NAVUKAO NA KOMENTAR U VEZI TOGA KAKO SE NESTO IZGOVARA UMJESTO DA SE KOMENTARISE OLOS KOJA JE OPTUZILA NEVINE PJUDE I KOJE JE SPASILO SAMO TO STO JE POSTOJAO SNIMAK !!!
NE MOGU DA VJERUJEM KOLIKO JE NAS NAROD NAIVAN !!!

Dedoni
Gost
Dedoni

E kompeksu jedan Gorski vijenac su prevodili u Srbiju ..jado jadni

Zoka
Gost
Zoka

Zbori se i ponedjeljak no mora da ti nijesi odavde.Pitaj Niksicane sko nijesi cula.A da ti Plane nijesi s Kosova jadna ne bila.

Brda Tvrda
Gost
Brda Tvrda

A viđi ja nikad nijesam čuo za ,,poneđenik”… da nijesu kod tebe baterije?

Kralj Arthur
Gost
Kralj Arthur

,,Glas Crmogorca” broj 38. godina 1874. Piše :,,Na Cetinju, u poneđeljnik 30 septembra.” Javno dostupan dokument na sajtu digitalne biblioteke ,,Đurđe Crnojević”

Rora
Gost
Rora

Milanu Kneževiću je bog dao intelekt i lucidnost??? Auh kakva recenica…

San
Gost
San

Nije puno pogriješio Ljubo. Milan je bistar čovjek, i to opasno dobro koristi.

mutap
Gost
mutap

jes vala, nije bio stedljiv kad mu je dijelio lucidnost, intwlekt, ljepotu i moral. Moze Knezevic i raditi to sto radi kad su mu ovakvi oponenti.

Vazda Crnogorka
Gost
Vazda Crnogorka

Na našu žalost i ne samo na našu , nego čitave Crne Gore ,ovih Kneževica je prepuna prvo Skupština koja bi bez obzira na suprostavljene ideologije, mišljenja i sl. morala da ima poslanike sa minimumom ličnog dostojanstva i digniteta! Juče nam mozak ispraše od bukača Rsdulovica, Božovicke i drugih o teškom duševnom bolu i stresu koji je doživio Srbin Kneževic!… Više »

Podgorica
Gost
Podgorica

Koji grešku, dnevno ih pravi po dest

Canon
Gost
Canon

On je rekso da je napadnut prvo verbalno, kolko si takvih nspada prijavio Ljubo… Imaš li snimaka…

Milan
Gost
Milan

Verbalno, a fizički su njegovi čuvari napali običnog građanina. Sram te bilo

Canon
Gost
Canon

“Napali” , e ako su ih napali i ako imaju bilo kakve pa i najmanje povrede, izvinjavam se. Mislio sam samo da su ih odgurnuli od njega.
Ali ne pročitah nigdije da imaju povreda, pa pomislih da ih nemaju… Izvini…

Kralj Arthur
Gost
Kralj Arthur

A ako nemaju povrede onda je sve OK? Loša neka logika… P.S. Ivan Gardašević ima medicinski izvještaj o povredama.

KozaK
Gost
KozaK

Nije istina. Prvog dana je izjavio da je i fiziči i verbalno napadnut. Sad pokušava da se izvuče ali je očigledno da Pipun Zanosni laže.

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Hvala Filipoviću, sve tačno i poučno za ovaj narod. Medjutim Knežević je jedan nedozreli bahati i pokvareni čovjek koji sve i svašta okreće onako kako njemu odgovara. On gradjani Crne Gore LAŽE. da ne trepne. Da li takav čovjek koji je osudjen nepravosnažno za državni udar i druga njegova nasilnička ponašanja treba da bude narodni poslanik i čak šef jedne… Više »

Send this to a friend