Politika

Propao “tiranski scenario”, ništa od pomirenja albanskih partija

Takozvani “tiranski scenario” kojim su se albanske nacionalne partije obavezale da pojedinačno nakon izbora ne prave koaliciju sa DPS-om, propao je. DUA je srušila sporazum i riješila da pregovara sa DPS-om.

CdM saznaje da narednih dana počinju pregovori DPS, BS i DUA, i već je izvjesno formiranje te koalicije, koja je na vlasti bila i prije lokalnih izbora 26. novembra. U koaliciju će, kako saznajemo, prvi put biti uključen i SD, a moguće i još neka albanska partija.

Baš kako je CdM ranije najavio, DUA je “razbila” sporazum koji su pred lokalne izbore u novembru potpisali sa DSA, AA  i Demokratski forum za integraciju, i odlučila da pregovara sa DPS-om sa kojim su bili na vlasti do raspisivanja lokalnih izbora.

<<<DUA odustaje od sporazuma albanskih partija, moguća saradnja sa DPS-om<<<

Četiri albanske partije potpisnice su sporazuma o zajedničkom djelovanju nakon izbora, a ključnu ulogu u cijeloj priči, kako je tada rečeno, imala je Tirana.

Funkcioner DPS-a i nosilac liste u Tuzima Halil Duković nije iznenađen raspletom ove priče.

“Uskoro ćemo sjesti za pregovarački sto sa Bošnjačkom strankom i DUA, i vjerujem da ćemo brzo dogovoriti i formirati vlast u Tuzima. Vjerujem da ćemo u pregovore uključiti SD, ali i neke albanske partije mimo DUA. Želimo široku koaliicju, to smo već najavili”, kazao je Duković za CdM.

Nije Duković iznenađen činjenicom da je DPS osvojio ubjedljivo najviše manadata u Tuzima (15), uprkos “žestokoj kampanji” albanskih partija.

“Građani dobro znaju ko stoji iza koje partije, što ko nudi, ko je iskren i realan. Mislim da građani znaju da je DPS jedini radi i da možemo nešto uraditi u opštini Tuzi. Dobro se mi poznajemo, mala je ovo sredina. Te albanske partije su bile na vlasti 0d 2006. do 2010. godine, pa dobro znamo što su uradili i kako su to uradili”, jasan je Duković.

DUA odustala prije izbora

Da podsjetimo, DUA je, kako je CdM pisao, od sporazuma albanskih partija odustala još prije lokalnih izbora.

Demokratska unija Albanaca neće poštovati sporazum o jedinstvenom djelovanju albanskih partija nakon lokalnih izbora u Tuzima, i nakon izbora ostaje otvorena za pregovore DPS-om, ali i ostalim partijama, kazao nam je tada funkcioner DUA Fadilj Kajošaj.

Kako nam je pojasnio, na taj korak su se odlučili jer ih je, kako je tvrdio, prevarila Albanska alternativa, koja na izbore izlazi samostalno, iako je dogovoreno bilo da sa DUA formiraju predizbornu koaliciju. Čak je dogovoreno bilo da nosilac koalicione liste bude iz AA.

Đeljošaj optužio DUA da radi za interes DPS-a

Potpredsjednik Albanske alternative Nik Đeljošaj kaže da nijesu tačne tvrdnje funkcionera DUA Fadilja Kajošaja da  ih prevarila AA.

Đeljošaj je tada kazao  da mu je žao što je Fadilj Kajošaj, za račun DPS-a, doveo sebe u situaciju da demantuje samog sebe.

<<<Đeljošaj optužio DUA da radi za račun DPS-a<<<

Miraš Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Toni
Gost
Toni

Prost scenario, dok ima dps-a, dogovaraće se sa njima, a kad ovi više ne budu na vlasti, udružiće se i početi da prave probleme. Naše “dobre komšije”.

Dejo 6 mil 🌴🌵
Gost
Dejo 6 mil 🌴🌵

Ja oko albanije idem za ženu 👍🍁❤🌳🌴🌵

Čunmuljaj.
Gost
Čunmuljaj.

Nik Đeljošaj je upisao fakultet u Prištinu a Završio ga je u Leposavice u Srpskom djelu..hahahhaahah

Maljsor
Gost
Maljsor

Svaka čast za Du

Stari Tuzanin
Gost
Stari Tuzanin

Upravu si ja sam glasač dps ako pođu sa njim nikad u životu necu ih glasati..jer taj čovjek ne zaslužuje da ga glasaju ni albanci ni muslimani to je jedan oštapler..

Vuksanlekaj
Gost
Vuksanlekaj

Najveca greška dps bi bila kada bi posao sa Đeljošajem,ma to je jedan manipulant koji nema 200 glasova za sobom..

Eeeeeeeee
Gost
Eeeeeeeee

Kao da Tirana ima para da se bavi tudjom politikom.. ovo je samo pokrice a neko im drugi salje pare 😉

Meho
Gost
Meho

A sto se ima Albanija mjesati u ovo? Sto na Kosovo smeta kada se Srbija dogovara sa Srbima, o albanci ni u Cg ni u Mkd ne mogu nista bez zelenog svijetal Tirane?

Penzioner
Gost
Penzioner

Eto vi ga narode kako političari poslije izbora naprave drugi izbor.

Send this to a friend