Politika Marković i finski ministar Havisto

Proširenje mora ostati aktivna politika Evropske unije

Sa sastanka

Članstvo Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji je važno kako za region tako i za Evropu, i politika proširenja mora ostati aktivna i realna, ocijenjeno je na sastanku premijera Duška Markovića i ministara vanjskih poslova Finske Peka Havista koji boravi u zvaničnoj posjeti Podgorici.

“Politika proširenja je politika strateške vizije, a ne samo administrativnih procedura. Crna Gora je u procesu reformi kako bi ojačala institucije i svoju sposobnost kvalitetnog upravljanja resursima. U EU želimo kada za nju budemo spremni jer ćemo na taj način biti nova vrijednost Uniji“, kazao je Marković.

Havisto je istakao podršku Finske daljoj evropskoj perspektivi i integraciji Crne Gore, ali i ostalih država Zapadnog Balkana.

On je istakao odlične bilateralne odnose dvije zemlje, a sagovornici su se saglasili o važnosti daljeg jačanja ekonomske saradnje, posebno u oblastima energetike i turizma.

Na sastanku je razgovarano i o važnosti nastavka reformi u oblasti vladavine prava, borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, te slobode medija, u kojima Crna Gora postize dobre rezultate.

Marković i Havisto su razmijenili mišljenja i o situaciji u regionu, ali i globalnim izazovima na polju bezbjednosti.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dukljanin
Gost
Dukljanin

Mi smo na putu..Da stvorimo prvu Romsku drzavu na svijet…Marovic. Milo..Filip..100% ..izgled Roma ..Gasna komora bi radila noć i dan..

Marko
Gost
Marko

zar premijer nije rekao EU da gledaju svoja posla i da puste CG

Send this to a friend