Politika

PzP ne da Radunoviću mjesto potpredsjednika

Na polovini mandata aktuelnog skupštinskog saveza, crnogorski parlament nije dobio potpredsjednika iz redova opozicije, jer u Demokratskom frontu ne mogu da se dogovore koji bi poslanik preuzeo tu funkciju.

Demokratski front zvanično nije govorio o personalnim rješenjima, ali se očekuje da mjesto potpredsjednika pripadne najvećem poslaničkom klubu iz redova opozicije, u ovom slučaju DF.

Podsjetimo, u decembru prošle godine rukovodstvo DF donijelo je odluku da nakon plenuma, njihovi poslanici zauzmu mjesta i skupštinskim odborima.

Zato je javnosti ostalo nepoznato zašto Front nije zauzeo i jedno od najatraktivnijih mjesta koje pripada opoziciji, fotelju potpredsjednika Skupštine Crne Gore, iako je to bilo najavljeno.

Prema nezvaničnim informacijama Vikend novina, vladajuća koalicija je uputila poruku da nema ništa protiv da potpredsjednik parlamenta bude iz redova Demokratskog fronta. ali da neće podržati poslanike kojima se sudi za pokušaj terorizma, kao ni one kolege kojima se sudi zbog napada na poslanike u skupštinskom holu. Ovakav stav vladajuće koalicije automatski je eliminisao potpredsjednika Pokreta za promjene Branka Radulovića koji je u prošlom sazivu Skupštine pokrivao to mjesto.

Vikend novine nezvanično saznaju da je u DF-u bilo razgovora o mjestu potpredsjednika Skupštine i to veoma žustrih. Prema našim informacijama, kada je bilo jasno da većina u parlamentu neće podržati Radulovića Nova srpska demokratija je predložila da to mjesto zauzme poslanik ove partije Slaven Radunović.

Ovom predlogu NOVE oštro su se suprotstavili u Pokretu za promjene. U ovoj partiji smatraju da će suđenje poslanicima zbog incidenata u holu skupštine biti završeno u korist opozicionara i da onda neće biti nijednog razloga da poslanici vladajuće koalicije ne podrže Radulovića. Neslaganja o ovom pitanju su dostigle tolike razmjere da je predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić zatražio da se priča o potpredsjedniku Skupštine, za sada, arhivira i da se o tome ne govori dok se strasti ne smire.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Velimir
Gost
Velimir

KAKA RASPAD SLIJEDI OVIH CETNICKIH VOJVODA I DOMACIH IZDAJNIKA OKO PARA I MANDATA!
JOS KAD VUCIC I MILO ZAVRNU SLAVINE!

Karabiberovic
Gost
Karabiberovic

Los pokušaj udbaskog glasila! Kako im smeta homogenost DF šta je ovo.

Biohazard
Gost
Biohazard

Ti mislis da je DF ikad bio homogen ??? Kako moze biti homogeno nesto sto je u sustoj suprotnosti jedno sa drugim ? Znas li ti koje i koliko partija cini DF ? Komunisti sa cetnicima , pa onda PZP koja je gradjanska , pa radnicka nekakva partija ? Covjece df ima 15 partija koje su ideoloski u potpunom sukobu… Više »

Mima
Gost
Mima

E oči povadili, kakvi ste!

Brigite
Gost
Brigite

Takozvani prof. Branko
Svaki put pokazuje inteligenciju sa svojoim agresivnim ponašanjem 👎🏻

Aassa
Gost
Aassa

Djeca S-UDBE!
Tko viruje u slučajnosti?
Kaj mnogi ke politike! Neiskrini! Foliranti!

Vikasin S.
Gost
Vikasin S.

Ja mislim da treba Offis da Bosne.

Marinero
Gost
Marinero

Puce Tikva

Nuro
Gost
Nuro

Ma Branka niko ni u Pokret ne voli! Agresivan, bahat! Isto ko Slavena u Novoj, koji je sebičan, alav, omražen!
Ovakve dokazane ljudske karikature kontaminiranu opoziciju i politiku!
Zanimljivo bi bilo pojasniti da li imaju KODNA imena i jedan i drugi kao i još poneki oko njih?!?
Kako pjesma kaže ” sve je laž osim smrti”

Banjo
Gost
Banjo

Ne znam što se desi sa Radulovićem, bio je Crnogorac i dobar čovjek. Biće izlapio pa ga preveli žednog preko vode…

Mario
Gost
Mario

Banjo,vino i maksuzija ne mogu “s mirom”ni u flasu,a kamoli u Brankovu glavu,plus tome,ufatila ga je “pod svoje”ona mudaca Bosnjak,nije mu lako ne.

Send this to a friend