Politika

Radulović: Ambasadorki Kuliš sam objasnio razloge opoziva

Radulović

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović kazao je da je tokom sastanka sa opozvanom ambasadorkom Crne Gore u Njemačkoj Verom Kuliš imao priliku da joj objasni razloge za opoziv i naveo da će to učiniti i premijer tokom razgovora sa njom.

Na pitanje Pobjede da li je promijenio mišljenje da je Kuliš nanijela štetu državi, imajući u vidu da je bila dio delegacije tokom Radulovićeve posjete Berlinu, ministar je kazao da za Kuliš nije rekao da je nanijela štetu državi.

“Kada je u pitanju gospođa Kuliš, moram da vas razočaram, jer nikada nisam to rekao. Razgovorao sam sa premijerom, i kada je pomenuo štetu koji su nanijeli ambasadori, rekao je da se radilo nematerijalnoj šteti. Kako god, volio bih da kažem da gospođa Kuliš jeste karijerni diplomata I bila je vrlo aktivna ovdje u Berlinu. Imao sam priliku da na tet-a-tet sastanku sa gospođom Kuliš, objasnim razloge za njeno povlačenje i naravno premijer će takođe na sastanku dati dalja objašnjenja”, rekao je Radulović na pres konferenciji sa ministrom vanjskih poslova Hajkom Masom.

Kada je u pitanju nanijeta šteta, kazao je da mu je žao što se tokom posjete Berlinu govori o ovom pitanju, ali je pojasnio na šta se mislilo,

“Bio sam spreman da na odboru za međunarodne odnose pojasnim na šta se mislilo, ali su članovi DPS odbili da učestvuju u radu odbora, a bio sam spreman da obezbijedim odgovore. Tako da, ako npr napadate komesara Varheljija, a EU je jedan od najvažnijih prioriteta, vi činite štetu. Ako, neko ne govori nijedan strani jezik a sjedi kao ambasador ne radeći ništa, takođe šteti imidžu vaše zemlje. Takođe, ako neko ko je ambasador učestvuju u političkoj kampanji jedne ili druge strane, to je takođe jedna vrsta štete. Sa etičkog gledišta, rekao bih da je to šteta koji niko ne može da opovrgne”, kazao je Radulović.

On je naveo i da je na osnovu Zakona o vanjskim poslovima, propisano je 30 odsto političkih imenovanja u dipolomatskoj mreži, a sada je taj broj, kako je kazao, približno 60 odsto.

“Što je mnogo, mnogo je. Ne želim da kažem da politička imenovanja neće biti, jer Crna Gora je mala zemlja sa ograničenim resursima i uvijek ćemo imati potrebu da se oslonimo na akademce, istaknute političare i tako dalje, ali glavni zadatak Vlade je da smanji taj broj”,. zaključio je Radulović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mongro
Gost
Mongro

Priča ti je na kafanskome nivou. Jeftina. Nemaš ti ni moralne a ni previše stručne kompetence da držiš pridike gospođi ambasadorki Kuliš. Moja slobodna procjena je da, što se tiče diplomatije, možda bi trebao da se ugledaš na nju i možda nešto i naučiš!

Majkl1
Gost
Majkl1

Kad neko ucestvuje u kampanji neke partije, onda je to nanosenje stete drzavi. Da vidimo koga cete vi postaviti. Vec ste postavili ministre i premijera koji su svojim izjavama nanijeli stetu drzavi za prvih mjesec dana, vise nego svi ambasadori zajedno otkad je Crna Gora nezavisna. Nego ministre lijepo kazite istinu, trebaju vam mjesta da udomite svoje, Nije lako reci… Više »

Mne
Gost
Mne

Pricas sta je steta? A to sto si sjedio u DPS Ministarstvo sa sve DPS Vladom godinama, a nakon pada DPS-a i izbora za Ministra kazao da je to PRVA DEMOKRATSKA VLADA?!! To nije steta?
Pa sto si sjedio u nedemokratskim Vladama i zajedno sa njima pravio ,,stetu”?

mila
Gost
mila

Ovo mi izgleda da smo u nekom prelaznom periodu preuzimanja od strane Srbije
Trajace to neko vrijeme, kao kad je Komercijalna banka preuzela Podgoricku…
Polako, postepeno, mic po mic i onda pa-pa.
Osvjestiti se moramo pod hitno! Oni ne gube vrijeme, u punoj su brzini!!!!

I kuku i lele
Gost
I kuku i lele

Po tvom Crna Gora treba da koristi diplomatsko predstavnistvo Srbije u Njemackoj. Jer Crna Gora nema resursa za to. Sram vas bilo. E moj narode

Miki
Gost
Miki

Pod hitno ogledalo da uzmes da se pogledas,
ali pod hitnoo !!!

CorsoCorso
Gost
CorsoCorso

Ambasadorka koja nas predstavlja u Njemačkoj ne zna Njemački!_!_!_!_!

BBBB
Gost
BBBB

Eto ti znas

Hogar
Gost
Hogar

Naravno da zna ne lupajte kad neznate!

Opet
Gost
Opet

Lizite sad lizite

Mili Mili Mili
Gost
Mili Mili Mili

A mici se vise

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Ugroženi Radulović bez posla jadan bio čitav život pa dok se malo snađe. eeee ptevaranti demantuje te sami sebe iz dana u dan.

Popara
Gost
Popara

Neces ti nikog opozvati jer tako kaze USTAV! Predsjednik odlucuje a ti mozes samo da predlozis

Bazinga
Gost
Bazinga

Ničija nije gorela do zore

Neko
Gost
Neko

Tacno, i to smo konacno postigli 30. avgusta

Send this to a friend