Politika Reagovanje bivšeg ambasadora Srbije i Crne Gore u Moskvi

Roćen: Razgovor nezakonito prisluškivan, meta je neko drugi

Milan Roćen

Bivši ambasador Srbije i Crne Gore u Rusiji Milan Roćen, reagovao je danas na tekst objavljen u Vijestima prije neki dan, u kome je navedeno da je tokom telefonskog razgovora sa biznismenom Rankom Ubovićem izjavio da su novinari i urednici Javnog servisa “gluplji od goveda” i “bolesna bagra”, a ta televizija “najsramnija mrlja na istoriji Crne Gore”. On kaže da je razgovor snimljen nezakonito, ali i navodi da nema čovjeka koji ponekad ne zažali zbog izgoverenih riječi. Roćen napominje da je povod tog razgovora bilo nezadovoljstvo izvještavanjem Javnog servisa RTCG i agencije MINA o velikoj željezničkoj nesreći na Bioču u januaru 2006. godine, u kojoj je smrtno stradalo 47 putnika, a preko 200 povrijeđeno. Ističe da se nameće pitanje zašto je sada on meta ovako žestokih napada. I poručuje: “Akteri su promašili cilj ako misle da preko mene mogu da se obračunavaju s DPS-om i državnim vrhom. Cilj je očigledno neko drugi i nešto drugo.”

<<<DPS: Vijesti objavom Roćenovog snimka profesionalno dotakle dno<<<

Reagovanje Milana Roćena prenosimo u cjelosti:

Nijesam odmah reagovao na tekst objavljen u Vijestima 9. jula o mom nezakonito prisluškivanom privatnom razgovoru s porodičnim prijateljem i kumom, od prije deceniju i po, jer mi je trebalo malo vremena da se prisjetim šta je bio povod za tako žustru reakciju. A htio sam i da vidim reagovanja na taj obavještajno-novinarski spin.

Da odmah pređem na stvar. Povod je bilo nezadovoljstvo izvještavanjem pomenutih medija o velikoj željezničkoj nesreći na Bioču u januaru 2006. godine, u kojoj je smrtno stradalo 47 putnika, a preko 200 povrijeđeno. Dodatno, i neobjavljivanje informacija o velikoj prijateljskoj solidarnosti i konkretnoj pomoći iz Rusije na čemu sam bio veoma angažovan, kao i cijela ambasada Srbije i Crne Gore. Da li sam sve to što je objavljeno rekao u tom razgovoru, ne znam, jer ne mogu da potvrdim autentičnost. Bilo kako bilo, nijesam to rekao u svojstvu ambasadora, nego u privatnom nezakonito prisluškivanom razgovoru s bliskim prijateljem. I što je najbitnije, bez bilo kakvih posljedica po uređivačku politiku tih medija, ili bilo koga.

Vjerujem da nema čovjeka koji nije zažalio zbog nekad izgovorenih riječi. Kao što nema toga koji bi se mogao sjetiti šta je pričao tako davno. Ili novinara koji pamti baš sve što je objavio prije petnaestak godina, a kamoli privatne razgovore. Žalim, dakle i ja zbog izgovorenih riječi o uredništvu i novinarima RTCG i agencije MINA.

Vjerujem da je uzaludan pokušaj onih koji bi da me na osnovu tog prisluškivanog privatnog razgovora diskredituju u novinarskom miljeu i široj javnosti. Jer, mene već decenijama dobro znaju urednici i novinari ne samo tih, već svih medijskih kuća u Crnoj Gori, kao i mnogi novinari na prostoru bivše Jugoslavije i u inostranstvu. Dobro znaju koliko sam korektan u saradnji, ali i kako znam biti nezgodan u direktnom razgovoru kad smatram da za to imam razloga, jer u poslu ne štedim sebe, pa ni druge. Ali isto tako znaju koliko cijenim novinarsku profesiju, koja je uostalom i moja osnovna profesija. I znaju koliko sam na svim poslovima kojima sam se bavio poštovao medije i bio uvijek otvoren za njih. Nije valjda slučajno što mnogi strani novinari kad dođu u Crnu Goru obično traže da se vide sa mnom.

Kad već pominjem saradnju s novinarima, više sam vremena proveo sa sadašnjim i bivšim vlasnicima i urednicima Vijesti nego vjerovatno sa svim drugim crnogorskim novinarima zajedno. Ali me nije iznenadilo što su se oni upetljali u sve ovo, i tako postali saučesnici u organizovanoj kriminalnoj djelatnosti. Imaju već zavidno iskustvo u tabloidnom novinarstvu. Jer, nijesu to one Vijesti u čijem sam stvaranju učestvovao. To možda današnji njihovi novinari ne znaju, ali dobro znaju njihovi vlasnici. Možda će im ovo spinovanje na moj račun koristiti u kupoprodajnim aranžmanima. Koliko bi tek podizanju tiraža Vijesti značajno doprinijelo i objavljivanje mojih privatnih razgovora s Željkom Ivanovićem, na primjer.

Nijesu me naravno iznenadile ni orkestrirane reakcije političkih partija, koje logično koriste svaku priliku za ubiranje političkih poena. Ni jednostranost brojnih boraca za ljudska prava, koji ne primjećuju obavještajno-medijsku hajku i grubo narušavanje moje privatnosti u dužem periodu. Ili misle da su ljudska prava i slobode samo za njih probrane.

U dugoj radnoj i političkoj karijeri obavljao sam poslove oko kojih mogu da se pletu intrigantne političke i druge igre. Zato se logično nameće pitanje – zašto sam kao penzioner od 2016. sada meta ovako žestokih napada. Akteri su promašili cilj ako misle da preko mene mogu da se obračunavaju s DPS i državnim vrhom. Cilj je očigledno neko drugi i nešto drugo.

201

avatar
1000
152
49
0
 
166
cupkoflešCrnogorciSuSrbiPraviKokotovicCrnogorciSuSrbi
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
cupko
Gost
cupko

Greote bože što ovoga čoeka nadje,a on ni luk jeo ni mirisao👌👌

fleš
Gost
fleš

Jeste li viđeli današnju naslovnu stranu Monitora!? Dno dna profesionalnog novinarstva isto kao i u prošlom broju tekst o pok. Momiru Bulatoviću. Trio Esad Kočan, Zoran Radulović i Milena Korać, uz logistiku Miška Perovića od nekada časnog Monitora, dok su ga uredđivali Draško Đuranović i Branko Vojičić, uz veliku ekipu poznatih časnih novinara, pao je na najniže moguće grane! Sramno… Više »

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Znajte da postoje snimci i Mila kako nagrdjuje ovaj narod i državu….samo je pitanje trenutka kada će da se objave

Dejo milijarder
Gost
Dejo milijarder

Još je rocen ođe.

SamoSvoj
Gost
SamoSvoj

Ovo je prica za raju,zna dobro Rocan ko mu signale salje ,a to sto radi preko odredjene novinske kuce nema veze zar mislite da bi jedan urednik a posebno novinar mogao sto objaviti bez odobrenja odozgo. A dobro gospodin zna da ti sto su pustili ovaj audio snimak imaju ko zna sta jos i tako za svakog naseg politicara,drze ih… Više »

Kurjak
Gost
Kurjak

Ćosaju sa ovom sirotinjom sprdaju se,a narodu na slamčicu

Klicevski Zbor
Gost
Klicevski Zbor

Bas im je stalo do nekretnina (tako oni nazivaju hramove i crkve) kad pustaju spijunske snimke od pruje 20g.

Ljuta
Gost
Ljuta

Čovjek je bio ambasador CG u Beogradu…CG postala nezavisna 2006g….to ti je tačno 20g

Kole
Gost
Kole

Grube konstatacije prema ovim medijskim kucama, ali mnogi ih cine u privatnim razgovorima (ne daj Boze da se sve to objavi). Kako god, to nije bilo potcjenjivacki, vec emotivno i to zbog jedne veoma vazne stvari koja je ovim tekstom razotkrivena i moze se razumjeti, jer covjek nije drvo niti masina. Prema RTCG i Mina je reagovao kao sto mnogi… Više »

Zagaracka
Gost
Zagaracka

A dje je to selo rasova, bosna, srbija, kosovo, nedje drugo…. ?

minac
Gost
minac

da nije sa druge strane Garča?
Pogledaj nevjesta pa javi.

BOT BR..8
Gost
BOT BR..8

Za danas dosta…8 nickova…Odradih posteno..
Ajte sad zdravo botovi …Nastavite .Jurisssss 🤣🤣🤣🤣🤣ovakvoga komentarisanja nema ni u Tunguziju….He JEDAN ZA OSAM….A sto ne kad se moze sve…Hvala CDM……..na botovanju ..caoooooo

Hermes Tris...
Gost
Hermes Tris...

Prilicno ispravno saopstenje. Nego mene vise boli onaj razgovor sa Jeremajom. Najvise jer je istinit.

Dejo sova
Gost
Dejo sova

Nema boli dok ne biju

Hermes Tris..
Gost
Hermes Tris..

Tako je Deka! Samo ne po glavi!

Lopov be.6
Gost
Lopov be.6

UMJESTO DA poneses ostavku TI kao predhodnici….NA BOLJE radno mjesto I idemo dalje….
A JESMO govedarnik I goveda pravo si rekao

Cicov komsija
Gost
Cicov komsija

U svom reagovonju je u finom maniru pomenuo i Govece… asocirao si me…
I dalje – kako da penzioner podnese ostavku (procitaj reagovanje Rocena)?
Osim ako bioloski poklekne…:-)))

Cicov komsija
Gost
Cicov komsija

dje mi je komentar?

Dejo 20god spuz
Gost
Dejo 20god spuz

Brđani moji znaju koliko sam opasan mirko lucic savo lucic petko lucic sedam brata sa sutjeske lucic svi iz kupinova vojin vukovic iz bara sumanovica. Mislim da je malo ko jači.

Agnostik@
Gost

Milane,milane je li te to šef nešto pikirao,čini mi se da ćeš nizvodu

Dejo 20god spuz
Gost
Dejo 20god spuz

Mirko lucic savo lucic vojin vukovic i sedam brata lucica sa sutjeske ima li ko jači. 👍

Send this to a friend