Politika

Rusija i Amerika da posreduju u dijalogu

Ne postoje uslovi za direktan razgovor opozicije sa nelegitimnom Vladom i u tom procesu bi kao posrednici, trebalo da učestvuju i predstavnici Rusije i Sjedinjenih Američkih Država, kazao je u razgovoru za “Dan“ funkcioner Nove srpske demokratije i član Predsjedništva Demokratskog fronta Strahinja Bulajić.

On je, komentarišući mogućnost razgovora sa DPS-om o rješavanju političke krize, kazao da dijalog po definiciji podrazumijeva direktan razgovor.

„Uvjeren sam da se nijesu stekli potrebni uslovi da bi opozicija sjela za isti sto sa nelegitimnom Vladom. Kako neko, ko je po svim demokratskim uzusima nelegitiman, može nekom drugom, ko je apsolutno legitiman, nuditi direktan razgovor o bilo čemu. Kao znak dobre volje, lično mi je prihvatljivija varijanta posredovanja u tim eventualnim razgovorima. Ta, da je nazovem „šatl diplomatija“, podrazumijevala bi ne isključivo povremeno korumpirane predstavnike Brisela, već predstavnike SAD i Rusije“, istakao je Bulajić.

Govoreći o opozicionom bojkotu Skupštine, ocijenio je da taj vid političke borbe daje rezultate.

„Efikasnost bojkota bi, sasvim sigurno, bila potpunija, ukoliko bi paralelno sa tim išli i protesti jedinstvene opozicije. Demokratski front je sa svojim članovima, simpatizerima i svim drugim građanima, u crotekle dvije godine dao veliku žrtvu i pokazao moć, ali i želju za promjenama. Uvjeren sam da su bojkot i demokratski protesti paralelno s njim recept kojim se definitivno dolazi do promjene odnarođene vlasti, a samim tim do srećnijih dana za građane Crne Gore“, naveo je Bulajić.

Podsjetio je i da je opozicija proglasila i bojkot lokalnih izbora u Nikšiću.

„U Nikšiću se 12. marta neće desiti nikakvi demokratski izbori. Ukoliko se misli na takmičenje jedne partije sa samom sobom, to je neka druga priča. To neodoljivo podsjeća na izbore koje su komunisti sprovodili neposredno poslije Drugog svjetskog rata. Ali, istini za volju, tada su bile dvije biračke kutije, od kojih je jedna bila „ćorava“. Sada će, u veoma sličnom ambijentu u Nikšiću ipak biti samo jedna“, ističe funkcioner Nove i DF-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mojsije
Gost
Mojsije

Ixgubili ste svaku orentaciju i ne mozete biti faktor bilo kakvog dogovarsnja.Posredovanje onih koji su biliakteri dogadjanja nijejesu u igri.

Ime
Gost
Ime

Dje mu nađoste ovu sliku? 🙂

Krsto Zrnov
Gost
Krsto Zrnov

Bulajic je odlican i dobar covjek.Ja sam za vladajucu partiju uvjek bio a ovo je jedini covjek iz DF-a koji zasluzuje pohvale.U svakom pogledu.

Bozo
Gost
Bozo

Rusija i cecenija.Strahinja odmori malo

Novljanin
Gost
Novljanin

Trenutno najveća briga Putina i Trampa; kako nagovoriti Bulajića da ide na posao i opravda pare koje uzima.

Send this to a friend