Politika

Šabović: Rastanak sa Abazovićem nam neće teško pasti

Mirza Šabović

Ustavna, moralna i etička dužnost predsjednika Vlade Crne Gore i svih ministara je zaštita vitalnih državnih interesa, a u prvom redu zaštita suvereniteta Crne Gore, što mislim da je premijer Abazović stavio u drugi plan pa nam rastanak sa njim ne bi teško pao, saopštio je član glavnog odbora SDP-a, Mirza Šabović.

Kako je istakao, želim da vjerujem da doktor političkih nauka i premijer Abazović zna šta pojam suvereniteta predstavlja, mada, imajući u vidu da na sjednicama Vlade pokazuje elemntarnu pravnu neobrazovanost, neprihvatljivu za nekoga ko nosi titulu doktora, preporučio bih mu da pročita Ž. Bodina i osvježi sjećanje kako ne bi bio tako providan upadajući u kvislinški vozić.

“Možda mu definisanje i razumijevanje određenih pojmova ne ide od ruke, ali dovoljno je politički lukav da zna da nije isplativo testirati strpljenje SDP-a, posebno onda kada se radi o elemntarnim principima za koje smo se borili pune tri decenije. Našu odlučnost pokazali smo 2016 godine, proveli u opoziciji šest godina i ukoliko Abazović misli da može ljubeći tuđu papuču ‘savijati i lomiti’ Ustav Crne Gore poručio bih mu da opremi štand u rodnom gradu i da počne da se bavi prodajom ribe, jer mu ‘završni čin’ moderno modifikovane AB revolucije dozvoliti nećemo”, kazao je Šabović.

Zbog svih građana Crne Gore, poručuje, stav SDP-a je jasan, nemamo ništa protiv toga da država uredi međusobne odnose sa bilo kojom vjerskom zajednicom, naprotiv, pozivamo na dijalog, na razgovor u cilju dogovora, što bi kao epilog dobilo široki društveni koncenzus oko ovog osjetljivog pitanja.

“Dogovorom oko spornih pitanja, onih koji predstavljaju državu a koji su dužni da štite njene interese u skladu sa Ustavom i zakonom i predstavnika određene vjerske zajednice”, kazao je Šabović dodajući da će zaustaviti narativ kršenja ustavnih normi ali i priču oko pobjednika i poraženih i to je ono što SDP želi.

“Naš jedini uslov je da okvir i polazna tačka za postizanje bilo kakavog sporazuma ili potpisivanja ugovora, u kojem je jedna od ugovornih strana država, mora biti njen Ustav, nikako želje, dilovi i tereti bilo čijih obećanja, ukoliko jedan dio Vlade taj uslov ne želi da poštuje i prihvati, vrijeme je da ova Vlada dobije isti epilog kao i prethodna”, zaključio je Šabović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rudo
Gost
Rudo

Bolji zivot oce gradani a taj vas lazni patriotizam ostavite doma.Patriota do patriote a nama sve gore a politicarima sve bolje.Crna Gora je tu i o tome se ne raspravlja.Da je vjecna i bice.

Guest19
Gost
Guest19

Takvih doktora kao dritan ima napretek.
Još jedna u masi titula bez dovoljno znanja.

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Odmah ukočite svu: proceduru. Niko nema pravo da poitpiše akt o kapitulaciji države iu odnosu na crkvu, i to tuđu!

Send this to a friend