Politika

SAD donirale Mornarici dva čamca sa pratećom opremom

U Baru je danas obavljena ceremonija primopredaje dva čamca P-5.8  sa pratećom opremom, koje su Sjedinjene Američke Države donirale Mornarici Vojske Crne Gore u okviru programa Protiv-minska humanitarna akcija (Humanitarian Mine Action).

Ceremoniji su prisustvovali ministar odbrane, Predrag Bošković i ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke.

Zahvaljujući se ambasadorki i američkom narodu na donaciji, Bošković je istakao da je riječ o potvrdi velikog prijateljstva između Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država. On je kazao da će donirani čamci unaprijediti kapacitete Mornarice Voske Crne Gore, te uticati na njeno bolje pozicioniranje u okviru ukupnog odbrambenog sistema.

Bošković je naglasio da su SAD glavni strateški saveznik našoj zemlji u jačanju odbrambenih kapaciteta, ističući i njihovu ulogu i podršku tokom procesa reformi našeg odbrambenog sistema. On je dodao da će Ministarstvo odbrane nastaviti da se snažno zalaže za modernizaciju Vojske Crne Gore, u cilju jačanja sposobnosti za adekvatno reagovanje na postojeće bezbjednosne izazove.

Rajnke je kazala da su Sjedinjene Američke Države ponosne na prijateljstvo i savezništvo sa Crnom Gorom. Ona je naglasila da će SAD nastaviti da podržavaju Crnu Goru, kao kredibilnog saveznika u okviru Alijanse, sa posebnim fokusom na jačanje odbrambenog sektora.

Rajnke je istakla da je ova donacija gest pažnje i prijateljstva SAD prema Crnoj Gori, imajući u vidu kontribuciju naše zemlje Alijansi, ali i potrebe Mornarice, kao važnog segmenta u obezbjeđivanju sigurnosti.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Safke
Gost
Safke

Kokin gumenjak

Galijot
Gost
Galijot

Je li ovaj sto na kojem je čamac prateća oprema?

Šerijat
Gost
Šerijat

Držao sam prošle godine bižuteriju i igračke tokom ljeta. Donirao bih vojsci ako im treba. Imam i plažnih rekvizita i sl: gume, dušeci, mišići, vazdusni jastuci… samo da vidim sa ministrom slobodan termin.

Vidi sliku
Gost
Vidi sliku

Evo na ovoj ruci je bio taj prsten sa 4 S!

brašno tip 500
Gost
brašno tip 500

Znači da mornarica ima sad 5 čamaca i “Jadran”!

Vasilije
Gost
Vasilije

Izgleda da se u ovim gumenim čamcima ne može skrivati droga. To je mnogo pozitivno!

Tvrtko
Gost
Tvrtko

Na Ali-expres ih nude par dana sa popustom,dodaju i poklon.

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Kako ce u ovoga gumenjaka da se svercuje? beskorisni su.

Franko
Gost
Franko

Jadno i bijesno. Korišćeni čamci.

bane
Gost
bane

Pretrgli su se

Micko
Gost
Micko

Vise je goriva potrosio Ministar no sto vrijede-ostade li koja topovnjaca ministre odbrane ili sve na tender ojde u staro gvozdje?

Send this to a friend