Politika

SAD o hapšenju Asada: Bezbjednost američkih građana prioritet

Džozef Asad

Stejt department upoznat je sa izvještajima o hapšenju Džozefa Asada, američkog državljanina i bivšeg agenta CIA-e u Abu Dabiju, na osnovu potjernice crnogorskih vlasti, ali zbog pitanja privatnosti, ne može da komentariše slučaj, saopšteno je iz Državnog sekretarijata za Glas Amerike.

<<<Po potjernici Crne Gore uhapšen Džozef Asad u Abu Dabiju<<<

Kako je navedeno, bezbjednost i dobrobit američkih građana su najviši prioritet Stejt departmeneta.

Podsjetimo, juče je Pobjeda objavila, pozivajući se na diplomatske izvore, da je bivši agent CIA Džozef Asad uhapšen prije tri dana u Abu Dabiju po potjernici crnogorskih vlasti koje ga sumnjiče za pokušaj proruskog državnog udara tokom parlamentarnih izbora 2016.

Pobjeda piše da je 47-godišnji Asad uhapšen pod sumnjom da je bio logistika u pokušaju svrgavanja prozapadne vlasti uoči prijema zemlje u NATO, zbog čega je optuženo četrnaest ljudi, uključujući dvojicu nedostupnih Rusa i dvojicu opozicionih lidera.

Taj dnevnik piše da su Sjedinjene Američke Države, nakon saznanja o Asadovom hapšenju, preko svojih diplomatskih veza, zatražile da se njihov državljanin pusti iz pritvora i ne izruči Crnoj Gori.

Pobjeda podsjeća da takvu proceduru SAD praktikuju kada su američki državljani uhapšeni u inostranstvu, ocjenjujući izvjesnim da će se administracija u Vašingtonu potruditi da ne dođe do ekstadicije bivšeg agenta CIA.

Džozef Asad je prvo od Specijalnog tužilaštva bio predložen za svjedoka na suđenju za pokušaj terorizma, sa ciljem da objasni kako ga je, i zbog čega angažovao Aron Šaviv za operaciju u Crnoj Gori oktobra 2016.

List podsjeća da je bivši operativac CIA izbjegao svjedočenje pozivajući se na Peti amandman Ustava SAD koji omogućava američkim državljanima da ne daju iskaz pred sudom ukoliko im to može štetiti u procesu.

Specijalno tužilaštvo je nakon toga donijelo naredbu za sprovođenje istrage protiv Džozefa Asada i zatražilo njegovo izručenje Crnoj Gori.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

Pa sto ne privedete ovoga Arona sto ga je zaposlioon vam je u CG ….
Kako nas je katnic obrukao svojom bahatoscu oficira jna….

SVAKI DAN BRUKA
Gost
SVAKI DAN BRUKA

Do kad vise ove igrarije ..

Zarko
Gost
Zarko

Ja hocu zivot, bolji zivot da ga zgrabim poput tigra zivot nije decija igra Ja hocu vise, hocu bolje jos hocu sve pa kako bude sto to vredi kad ne spadam u taj soj jer zivot trazi bolje ljude Ja hocu zivot, sve il’ nista ocu glavni zgoditak to moj je moto ali sipak nesto ipak tu ne stima zivot… Više »

Zetatrans
Gost
Zetatrans

Pa makar oni bili i najveci kriminalci i zlocinci.cudno pisu rijec demokratija

Leleku
Gost
Leleku

Švajcarska Direktna Demokratija je prava.. Lijepo brate referendum o svemu i cao xD Ostalo je privid.

Miki popara
Gost
Miki popara

Najmanje SDT zeli da ovaj bude izručen 😉

Razocarani
Gost
Razocarani

Vec mjesecima se busate u prsa,da ste konacno obezbijedjeni od evenrualne Srpske agresije,zahvaljujuci NATU,odnosno velikom ,,PRIJATELJU,,Americi. Ja,kao obican smrtnik,govorih vam,da se ne oslanjate na Ameriku,jer za jednoga svoga gradjanina_zrtvovala bi citavu C.Goru,sto se na posletku i dokaza. Velika je GRESKA,izdati brata i prijatelja,zarad,izigravanja neke SILE od drzave,ako se prikljucila,medjunarodnoj zlocinackoj organizaciji,koju DRZI Amerika,za prodaju svoje vojne industije,i zrtvovanja TUDJIH vojnika… Više »

Tramp
Gost
Tramp

Ako vam dodjem tamo…!

Tramp
Gost
Tramp

… biće vam praćke od uši!

Kontraš
Gost
Kontraš

Ha ha, u Titovo vrijeme se za ovakvim osobama nije raspisivala potjernica. Jednostavno bi ih pojeo mrak. Zna se kako su prolazili neprijatelji države, pa bili oni domaći ili strani državljani.

Leleku
Gost
Leleku

Ima dobra stvar od Xhenomorph-a – Totalitarian Democracy

ron.de.jeremy
Gost
ron.de.jeremy

Moguće da je ovaj Asad pušten niz vodu i da je ovo najbezbolniji način da se izruči nama. Mi mislimo da je on svojom voljom pošao na Bliski istok.. ako ga isporuče zaista, biće to velika pobjeda CG.

Ljubo C
Gost
Ljubo C

Meeee

Savo
Gost
Savo

Ako Amerika pod hitno ne izruci Asada, treba im uvesti brutalne sankcije. Kako smo Ruse bacili na koljena nasim brutalnim, nemilosrdnim sankcijama. Neka se Tramp neigra vatrom. Nijesmo mi tamo neka banana drzava. Mi smo ravnopravna clanica. Mi smo lideri u regionu. Kod nas nema diskriminacije i tihe asimilacije jednog naroda.

Prle
Gost
Prle

Izručite vi njima Katnića , zaradio bi doživotnu !

mislimo glavom
Gost
mislimo glavom

izrucice ga taman kao sto su Rusi izrucili svoje diverzante…no, Crnogorci moji, otvorite oci i ojacajte sopstveni patriotizam i sacuvajte svoju zemlju od velikosrba koji oru po njoj bezobzirno i uz bjelosvjetsku pestokupljevinu. Budimo ono sto smo oduvijek bili, Crnogorci. I ne dajmo vise nikad nikom da nas zedne prevodi preko vode. Zivjela vjecno Crna Gora i njena iskonska autokefalna… Više »

Brdza
Gost
Brdza

Cemu popizdipis. Svjetske sile vam pokazuju koliko vas cijene. A za to sto radite Srbima neka je vama na cast. Ne mislite valjda da cete ih istrijebiti. I Hitleru je smetao procenat Jevreja na popisu, ali i nakon pogroma, Jevreji postadose jos jaci i mocniji, a dzelati skoncase na Ninberskom procesu, onako kako su i zasluzili. I djeca su ih… Više »

Gulag
Gost
Gulag

Bedazzled, Idi liječi se nedje!

Doktor
Gost
Doktor

Preči je Fahro. Evo umislio nešto.

Fahro
Gost
Fahro

To ti sad srbe izjednacavas sa jevrejima?LOL.Sto se tice koliko nas CG cijene ako nista bar smo za pola vijeka pred vama.

Fahrovic
Gost
Fahrovic

Fahro prijatelju. Ubistva se mogu napraviti mecima, ali i izgladnjavanjima porodica do smrti. U medjuvremenu horde poslusnika odrade posao kao da nekog naroda na nekom prostoru nikad nije ni bilo. Hitleru je smetao procenat Jevreja u Njemackoj. Onda je poceo da prekraja istoriju, otima im kulturno nasledje, napada vjerske objekte, vrsi nasillnu asimilaciju, zabranjuje njihovo zaposljavanje. Tim zlocinackim poduhvatom uspio… Više »

Globetrotter
Gost
Globetrotter

Vidjeki ste da je Milogora privatna pa vam sad Srbi krivi? Pi mizerije..

Siki
Gost
Siki

Da vidimo koliko nas partneri uvazavaju. Da vidimo smatraju li nas i oni banana drzavom i beznacajnim faktorom. Koga smatramo neprijateljom ako su nam oni koji nece da nam pomognu u rasvjetljavanju drzavnog udara, prijatelji. Rusi nam u ovom prackodaru pruzise sve informacije, a mi njih smatrali za neprijatelje i uvedosmo im one brutalne sankcije od kojih ne mogu da… Više »

BOKA KO
Gost
BOKA KO

TRAZITE OD NATO SNAGA DA VAM POMOGNU OKO IZRUCENJA..
STO JOS PRIPREMATE OVOME LUTAVOM NARODU DA VAM VJERUJE ..A MENE NA CELU KOLONE LUTAVIH
Boze oprosti

Msse avetinjo
Gost
Msse avetinjo

Vala ga precerase vise..Sve spijun do spijuna a oni traze okolo ko ce im pomoci da ovoga dovedu..
Lako ce ga vidjet..Jos treba ovoga slusat po Tv dje ispiraju mozgove ovom narodu

Send this to a friend