Politika Održana sjednica Glavnog odbora

Omeragić: O ulasku BS u Vladu kad budemo zvanično pozvani; Šahman više nije član Glavnog odbora partije

Foto: BS

sjednica Glavnog odbora Bošnjačke stranke, povodom 26.februara, Dana partije održana je večeras u Bijelom Polju. Kako je saopšteno iz te partije, iskazano je zadovoljstvo da je BS već 18 godina na ispravnom putu, sa jasnom vizijom i jasnom politikom kojom je u prethodnom periodu značajno poboljšan položaj Bosnjaka u Crnoj Gori ali i Crna Gora, kao samostalna i građanska država, izvedena ne evropski i euroatlanski put.

Glavni odbor je konstatovao da je Bošnjačka stranka stabilan i respektabilan politički subjekt sa šest poslanika u Skupštini Crne Gore i sa širokim koalicionim kapacitetom, te da je spremna da i u narednom periodu daje doprinos sveukupnom nepredovanju Crne Gore ka boljoj, prosperitetnijoj i evropskoj budućnosti.

“U tom kontekstu Bošnjačka stranka će, kada dođe vrijeme za važne političke odluke koje se odnose na eventualnu participaciju u izvršnoj vlasti, dobro razmotriti sve aspekte eventualnog učešća i donijeti ispravnu odluke, kao i prethodnih 18 godina”, saopšteno je iz te partije.

Glavni odbor je iskazao punu podršku predsjedniku i Predsjedništvu partije, uz konstataciju da je snažna i jedinstvena Bošnjačka stranka najveći garant dobrog položaja Bošnjaka u Crnoj Gori, ali i evropskog puta Crne Gore.

Portparol Bošnjačke strane Adel Omeragić saopštio je da na današnjoj sjednici Glavnog odbora nije bilo govora o ulasku te partije u 44.  Vladu, budući da nije zvanično ni pozvana da bude dio pregovora oko rekonstrukcije. Takođe, kako je kazao, nije bilo riječi ni oko koalicije u Bijelom Polju.

“Kad bude došlo do zvaničnih pregovora o vladi, mi ćemo se prema tom pitanju odrediti”, istakao je Omeragić.

Dodao je da u ovom trenutku ne postoje “druga razmišljanja” u pravcu lokalne koalicije, koju BS u Bijelom Polju čini sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) i Socijaldemokratama (SD).

Na pitanje o eventualnom raskolu unutar BS, Omeragić je odgovorio:

“BS djeluje kompaktno, jedinstveno, i sve odluke se donose većinski na organima partije. Sve spekulacije koje su se pojavile u medijima zaista ne stoje.”

Portparol BS je rekao i da je na sjednici komentarisana aktuelna politička situacija, te da Bošnjačka stranka pomno prati sva dešavanja i da će u zavisnosti od situacije zauzeti stav.

Šahman tražio da ostane član GO, nije prihvaćeno

Sead Šahman više nije član Glavnog odbora Bošnjačke stranke, jer se zbog starosne granice, po automatizmu, više ne nalazi na mjestu predsjednika Foruma mladih, saznaje Portal RTCG. Uprkos tome, Šahman je tražio da ostane član GO, što nije uvaženo na današnjoj sjednici u Bijelom Polju.

Za novu predsjednicu Foruma mladih Bošnjačke stranke izabrana je Suada Musić.

Osman Nurković negirao je nezvanične informacije da su on i Suljo Mustafić tražili odgovore od predsjednika partije Ervina Ibrahimovića zašto do sada BS nije u vlasti. Nurković je pozvao na jedinstvo partije.

Takođe, govoriće se i eventualnom napuštanju lokalne koalicije u Bijelom Polju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) i Socijaldemokratama (SD), te opciji da godinu dana vrše samostalno vlast uz podršku aktuelne parlamentarne većine.

Na dnevnom redu naći se se i tačka o zauzimanju stava o Predlogu rezolucije o genocidu u Šahovićima.

Poslanik Jasmin Ćorović kazao je ranije da je podnošenje izvještaja predsjednika partije Ervina Ibrahimovića uobičajena praksa na Glavnim odborima stranke.

“Biće radno i paradno. Zakazano je i Predsjedništvo partije, a nakon toga i sjednica Glavnog odbora gdje ćemo svakako razmatrati izvještaje koji su ustaljeni početkom godine”, kazao je on.

Istakao je da se na sjednici otvaraju pitanja koja tište ili muče određene članove.

“Mi smo kao demokratska partija uveli institut Slobodna stolica gdje čak mogu i oni članovi simpatizeri Bošnjačke stranke da učestvuju, odnosno prisustvuju radu Glavnog odbora, da postave pitanje, da iznesu svoje razmišljanje i tako dalje. Prosto želimo da čujemo i ljude van organa partije i tu smo napravili jedan iskorak, tako da samo da ne bude zabune podnošenje izvještaja, a početkom godine je ustaljena praksa. Rutinska kontrola, to bi se reklo”, kazao je on.

Poručio je da je to dobra prilika da pričaju o statusu Bošnjaka u Crnoj Gori.

41

avatar
1000
24
17
0
 
35
VaskoKoritaDanialZH 50Tivat
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Korita
Gost
Korita

Sram vas bilo prodane duse ..izdadoste vase sunarodnike iz voza u Strpcima za fotelje u vladi sa cetnicima ..i ne potpisivanjem prijave protiv Mandica .a on vam na dan sjecanja za Strpce dovede Dodika da vam mase sa tri prsta ..Bruke foteljaske

ZH 50
Gost
ZH 50

Nazalost od kako je Rafet preselio vise nema iskrenog rukovodstva BS,samo borba za fotelju i koji euro vise plate, koga i dje cete vi da zastupate ajde idite u Pljevlja, Niksic ili Berane

Tivat
Gost
Tivat

Ne, neče tako ići. Vi ste ranije rekli da nećete u Vladu sa Df, e sada vu recite, da vam ne smeta Df, isto kako je to i Milo rekao, pa će mo “mi” razmisliti da li da vam uputimo zvaničan zahtijhev. Odnosno recite, da li ste revidirali stav, što nebi bilo prvi put da radite

🇲🇪Tuđemil🇲🇪
Gost
🇲🇪Tuđemil🇲🇪

Zbog fotelja i sa četničkim vojvodom u Vladu?

Vasko
Gost
Vasko

Pa iilo rece da mu je vojvoda prihvatljiv, sto je sporno kad je drugom

Otac Duško
Gost
Otac Duško

Zašto gubiti vrijeme?Zaputite se,koliko śutra,pravo u Vladu i zauzmite jedno 5,6 fotelja,tj.ministarstava!

neka de
Gost
neka de

Obršićete kao URA, u pamet se.

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Sramno! Oćete li pravljenje nove koalicije proslavifi uz “Leleču Turci, kukaju bule”. Sad će viđeti Crna Gora koliko je izgubila smrću velikog i časnog čovjeka Rafeta Husovića!

Žiža
Gost
Žiža

To su pjevali kavčani iz DPS-a.

Boris
Gost
Boris

Vidjeli su oni da im to pjevaju njihovi bivsi koslicioni partneri…

Resad
Gost
Resad

Bošnjaci CG dobro otvorite oči i vidite kakvi se licemjeri kriju iza tobože interesa bošnjačkog naroda. Ja kao Bošnjak dok sam živ ovakvima glas neću dati a ni moja familija. Ovakvi bi prodali najrodjenijeg za fotelje. Pogledajte samo ovog Ibrahimovica oci mu svijetle kao u mačka. Stanove su dobijali od DPS upošljavati članove svoje familije a Rozsjci kao i svi… Više »

Sasa
Gost
Sasa

Nisam Bosnjak ,ali bravo druze,sve sto je kuso ,vrijeme ne isparavi,zato bojkot ovakvima..Ibrahimovic samom pojavom izaziva nelagodu,a jos kad pocne da mlati..

Danial
Gost
Danial

Eo isti lik opet komentarise. Kakvi su ovo poslovi..nevjerovatno

Edi
Gost
Edi

Ibrahimoviću, tebi je važno da stojiš čvrsto uz Ukrajinu, a o onom što se dešava u Gazi ni riječi, bolje je da nestaneš…

Damir Rozajac
Gost
Damir Rozajac

BS raskida koaliciju sa DPS u BP da se nebi zamjerili Mandicu i Kneževiću a i zarad fotelja jer Ibrahimović je jako licemjeran. I ova rezolucija o Sahovicima je dogovorena stvar sa DF još nedavno za vrijeme boravka Mandica u Turskoj i njegovog susreta sa potomcima stradalih u Genocidu u Sahovicima Novembra 1924 godine. Jer ubuduće BS će biti u… Više »

vinka
Gost
vinka

Sramota!

Bar
Gost
Bar

Rozajac, vidi se da si clan i simpatizer SPP. Zato bolje cuti

RTV PL
Gost
RTV PL

Ovi kad god se priblize Vladi moraju raskinut sa DPS u Gusinje pa Bijelo Polje pa redom, a onda kad se bude vratio Dps treba ih ostavit u opoziciju, cio zivot dodvoravanje slugama i Mandicu

Bojo
Gost
Bojo

Samo sto se dps nece vracati, to su vidjeli i sad kalkulisu.

Podgorica 081
Gost
Podgorica 081

Zar i ti sine Brute

Boro
Gost
Boro

Izgubi dps i Bijelo Polje, totalno gasenje…

Mila
Gost
Mila

Kako to,pa zar nijesu rekli ranije da neće ulaziti u Vladu

Cica
Gost
Cica

Bolje da u Vladi sjedi bar neko ko štiti interese Crne Gore nego niko..tako da pozdravljam ulazak BS..

KapetanRitcudis
Gost
KapetanRitcudis

BS stiti interese CG LoL

Sara
Gost
Sara

Licne interese ,upss

Hamo
Gost
Hamo

Ibrahimoviću ne zaboravi ako udješ u ovu Vladu moraćeš da dočekuješ Dodika i da s njim veličaš Putini Vučića . Sram vas bilo sve zajedno .

sasa
Gost
sasa

Ma ne sjekirajte semoze on i Dodika i Vucica i vojvodu ,a i cicu da je ziv…

DolinaBogova
Gost
DolinaBogova

Sve za partijske interese par radnih mjesta za familiju , a narod ko šiša , svakako ce vas glasat .

Nišićanin
Gost
Nišićanin

Dok im je bilo fino sa ovima sa kojima su štetili državi, nije se dolazilo u razmišljanje o raskidu koalicija, a sad kad ovi drugi štete državu i ne poštuju Ustav, kao ni manjine, Bošnjačkoj to ne smeta prećerano jer fotelja je fotelja, a družba je družba.

Luka
Gost
Luka

To mogu da podrže oni koji očekuju neko zaposlenje,ali ako to urade izgubiće više od pola glasača.Da napraviš koaliciju sa ,,Leleču Turci ,kukaju bule”.Svako bira sam.

Jaco
Gost
Jaco

Izdajnicki potezi slijede. I mjesto vam je sa pipunom i mandicem- no se bojim da cete opet bjezat od njih i traziti skloniste kod crnogoraca.

Sanja
Gost
Sanja

Ne brini ,imaju oni dobar zeludac…

Fendi
Gost
Fendi

Sad bi neko rekdo da od njih zavisi nešto, oni kao razmišljaju da li će biti ministri, da li im to odgovara, ili ka do sada ništa. Isključivo od Spajića zavisio samo od njega

Tim
Gost
Tim

Iskreno sve manjinske partije i bošnjačka koja ima fine ljude dobronamjerne,treba da je u vladi to je dobro za građane ‘ tako će se doprinijeti radu na boljem standardu građana ,da svi pomognu kući Crnoj Gori, jer ako mi ne zapne mo ko će drugi.Pogrešno je sa strane stojat nego ući na teren i dat svoj doprinos za globalni napredak… Više »

Luka
Gost
Luka

To su u pravu,ali moraju da postoje evropski standardi za evropsku CG,a ne ruski standardi kršenja zakona i obračuna sa sindikatima i protivnicima i podsticanje mržnje slavljenjem Dana RS ili pjevanjem ,,leleču Turci ,kukaju bule”

Sara
Gost
Sara

😄😄nemojte ,dosta ste doprinijeli sto ste Mila izdali ,sad kusajte corbu…sa zacinom

🇲🇪Tuđemil🇲🇪
Gost
🇲🇪Tuđemil🇲🇪

Danas je doslijednost u politici rijetka pojava!

svizajedno
Gost
svizajedno

“ Samo interesi ostaju isti , prijatelji i neprijatelji se mijenjaju “ … Cherchil

J. J. J.
Gost
J. J. J.

Nema sto da raspravljaju. Opametili su se. Vidjeli su da ih nicemu ne vodi odbijanje ucesca uvladi. Jes da im tesko plada otklon od dps ali izdrzace to zarad par fotelja

Luka
Gost
Luka

Misliš da su svi Bošnjaci glasali da se prodaju ili ti ljudi imaju neke ideje za koje su glasali?Da li je iko glasao za koaliciju sa DF na državnom nivou i u BP?Ja mislim ,da ako to urade gube najmanje polovinu glasova.

Struhar
Gost
Struhar

A čemu se ti raduješ čedo? Ulazak bošnjaka znači ispadanje naglavačke bečića i litijašića 😂

Send this to a friend