Politika

Šahmanović: Ocjene Suade Zoronjić su naručene i degutantne

Šahmanović, Foto: PR Centar

Jučerašnja skandalozna izjava poslanice Građanskog pokreta URA Suade Zoronjić iznenadila je samo neupućene, ocijenio je član Bošnjačkog vijeća Bejto Šahmanović reagujući na jučerašnje navode poslanice URE koja je izjavila da su Crnogorci izvršili prvi genocid u 20. vijeku.

<<<Zoronjić: Crnogorci izvršili prvi genocid u Evropi u 20. vijeku<<<

“Pokrštavanje i ubijanje Plavljana i Gusinjana 1912/1913 izvršila je Donjovasojevićka brigada pod komandom Avra Cemovića”, rekao je Šahmanović, podsjećajući na istorijske podatke o tome da je pop Šekularac svakodnevno slao izvještaje mitropolitu Crnogorske pravoslavne crkve o broju pokrštenih u Plavu i Gusinju.

On smatra da je izjava Zoronjić zlonamjerna, te da je “cilj ove provokacije promovisanje ideje Otvorenog Balkana”.

“Svako spominjanje genocida mimo Srebrenice predstavlja relativizaciju i nepoštovanje tog istog zlodjela, a njegovo oživljavanje ciljanu razgradnju građanskog društva Crne Gore “, kazao je Šahmanović.

On je poručio da “genocid nije zbog toga što to kaže ili procijeni Suada Zoronjić ili Andrija Mandić, ili izglasa Skupština Crne Gore sa relativnom većinom, nego zbog presude Međunarodnog suda u Hagu, koji predstavlja relevantnu instituciju”.

“Reći za jedan narod da je genocidan može samo neko ko je nedobronamjeran i sa jasnim zadatakom mentora iz susjedstva, a sve u cilju promovisanja Otvorenog Balkana i relativizacije svega i svačega, kome četnički vojvoda Andrija Mandić odaje javno priznanje za svoj nastup.Stari Plavljani bi rekli: Pametnome je išaret dovoljan”, objašnjava Šahmanović.

On je poručio da izjednačavanje zločina partizana i četnika, koje je u svom izlaganju imala poslanica Zoronjić, postaje degutantno, “pogotovo kad dolazi iz naručenog teksta njenih mentora”.

“Činilo se da će poslanica Zoronjić poentirati zaključkom da su četnici i partizani zajedno ratovali protiv fašista, da su gajili antifašističke vrijednosti, te da će se na taj način se pridružiti zvaničnoj hegemonističkoj kamarili iz susjedstva. Očekujemo li da ambicije i želja za medijskom pažnjom poslanicu Zoronjić dovedu do iznošenja predloga svojih mentora za izjednačavanje četničkog i partizanskog pokreta, pa i do podrške rehabilitaciji presuđenih ratnih zločinaca? Navedeno izlaganje poslanice Zoronjić prošlo je nezabilježeno sve dok ga određeni mediji nisu aktuelizovali i bacili u etar”, istakao je Šahmanović.

On je kazao da žali što je poslanica Suada Zoronjić doprinijela da se “potroši još jedan albansko-bošnjački političar”, ali se istovremeno nada da bi njen nastup mogao biti nauk drugim ambicioznim ljudima iz redova manjinskog korpusa da je politika i ozbiljan i opasan posao, te da javna riječ poslanika ima veliku težinu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Wales
Gost
Wales

Uđite malo u istoriju, stidićete se učinjenim nedjelima jedni drugima.
Iskonska braća a koja su sve zlodjela činjena!

Kismet
Gost
Kismet

Gosp. Šahmanović govori istinu jer uzvišeni Bog te vidi i čuje

Gusinje
Gost
Gusinje

Gospodo Suada Rugovac Crnorci nikad nisu bili Genocidin narod nego se nad njima vrsio Genocid kao I nad mojim Bosnjackim narodom u Plavu I Gusinju kao I u pljevaljskom -Bjelopoljskom i Bihorskom kraju a taj Genocid je radjen u ime Ideologije koju ste vi gospodicna Rugovac zdusno podrzali 30 avg. I doveli na vlast velikosrpsku zlocinacku cetnicku bratiju koja nam… Više »

Nije pošla
Gost
Nije pošla

Đe je gospođa Božena?
Niđe je nema, kao da je napustila ovaj voz za Lajkovac.

dragi
Gost
dragi

Suada diko naša šta nadrobi.Vole te Vučić,Šešelj,Dodik i Rama. Nakon ove izjave niko te neće maltretirat na srbijanskoj granici.Ovo je taj dogovor Vučića i Dritana da neće više maltretirat poslanike,slažeš nešto da poniziš crnogorce i dobrodošla u Vučićevu Srbiju.

DONKEY DONG
Gost
DONKEY DONG

Suada,Suada dal si ikad za BIA radela

Suza
Gost
Suza

SUADA SUADA SUADA 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

Miso
Gost
Miso

Cek, znaci samo je Srebrenica genocid? Onda za sve druge genocide treba smisliti novi naziv, kako rece Noam Comski.

Kiklop
Gost
Kiklop

A ne no si ti kadar da kazes sto je genocid ili bilo sto drugo. Izvini Comski nisam te prepoznao, ostavi se Comski pisanja po CDM jer je neukusno da jedan takav intelektualni autoritet komentarise po pprtalima. Preneseno znacenje ko si ti da ista kazes kad si nebitan.

🇲🇪Stubica🇲🇪
Gost
🇲🇪Stubica🇲🇪

Naravno da su naručene, sa namjerom da se skreće pažnja sa izdaje koju planira učiniti njen lider. A nije mu zamjerila provokaciju u Srebrenici? Prodata duša!

Tara
Gost
Tara

Ova zena mora da odgovara za uvrede..ona je placena,,srbijanska spijunka..

Tajfun
Gost
Tajfun

Kralj Nikola je manjinske narode uspio infiltrirati u Crnogorsko drustvo,da je upravo on najzasluzniji za sadasnji multietnicki sklad.Poslije Balkanskih ratova kad je CG prosirila teritoriju bilo je dosta problema oko normalizacije stanja,posebno u Sandzaku.Zlocine u Sehovicima je uradila Velikosrpska kamarila,ista ideologija koja danas zagovara Srpski svet.Zato gospodji Zoronjic savjetujem da procita bar nesto o Istoriji svoje drzave.

Marko
Gost
Marko

*Svako spominjanje genocida mimo Srebrenice predstavlja relativizaciju i nepoštovanje tog istog zlodjela*
A Jasenovac ? Ili Jermenija?
Ili si ti vrhovni žrec koji o tome odlučuje?

Kiklop
Gost
Kiklop

Nije on taj koji to određuje vec sud za Srebrenicu tribunal u Hag-u. Citas li ti sto pise ili ne kapiras sto pise.

Wien
Gost
Wien

Izjava se odnosi na ove prostore. Kao sto znas.

Krusa
Gost
Krusa

Suada Suada dalsi ikad mene voljela🇲🇪

Send this to a friend