Politika

Sasoli pisao Brajoviću: Posmatranje izbora u Crnoj Gori prioritet

Ivan Brajović

U komunikaciji sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem, vezano za predstojeće parlamentarne izbore, predsjednik Evropskog parlamenta David Maria Sasoli ističe da je Grupa za podršku demokratiji i koordinaciju izbora Evropskog parlamenta na sastanku prošlog mjeseca potvrdila da je posmatranje izbora u Crnoj Gori prioritet.

Dolazak Misije biće razmatran u narednom periodu u saradnji sa ODIHR-na osnovu analize epidemiološke situacije, zbog rasprostranjenosti kovida 19 u cijeloj Evropi.

Uz čestitke Crnoj Gori na izuzetnom uspjehu u borbi sa korona virusom, predsjednik Evropskog parlamenta ističe da je kriza dokazala snažnu posvećenost Evropske unije solidarnosti sa Crnom Gorom, a takođe i snažnu posvećenost Crne Gore Uniji.

“Budite uvjereni da Evropski parlament stoji rame uz rame sa Crnom Gorom kada je riječ o suočavanju sa aktuelnim i budućim izazovima, što se odnosi i na ekonomski i društveni oporavak u periodu koji će uslijediti nakon pandemije, kao i u njenim naporima da obezbijedi slobodne i poštene uslove za predstojeće parlamentarne izbore”, navodi se između ostalog u pismima Sasolija predsjedniku Skupštine Crne Gore.

Podsjećamo da je na poziv predsjednika Skupštine Crne Gore evropskim zvaničnicima da se njihove organizacije kao i do sada aktivno uključe u posmatranje predstojećeg izbornog procesa u Crnoj Gori, Parlamentarna skupština Savjeta Evrope prva formirala delegaciju od 22 člana koja će pratiti predstojece izbore, a ove nedjelje se u našoj zemlji nalazi Misija ODIHR-a za procjenu potreba za parlamentarne izbore.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Boško
Gost
Boško

Brajoviću pametno si uradio što si se odvojio od Ranka Krivokapića i druzine i formirao svoju partiju ti si pametan čovjek sa stavom, koga bi poželjela svaka partija

Ugo
Gost
Ugo

Jak ti humor stari. Svaka čast, nasmija me dobro

Send this to a friend