Politika

Šćekić zbog politike tjera FK Berane iz grada

Dragoslav Šćekić

Rukovodstvo beranske Opštine, na čelu sa predsjednikom Dragoslavom Šćekićem, nije dozvolilo Fudbalskom klubu Berane, iza kojeg stoji gotovo 100 godina tradicije, da 21. avgusta igra na svom terenu, pa su fudbaleri utakmicu drugog kola Druge lige Crne Gore protiv Otrant Olimpika igrali juče u Mojkovcu.

Na odluku beranske vlasti da klubu nad kojim je zabrani da igra u svom gradu, pred svojom publikom, na stadionu koji je građen sredstvima države, a renoviran u najvećoj mjeri novcem Fudbalskog saveza Crne Gore, reagovali su fudbaleri i stručni štab FK Berane, pišu Dnevne novine.

Oni su obavijestili javnost da domaći klub ni je dobio saglasnost Opštine Berane, odnosno Sportskog centra da organizuje utakmicu na doma ćem stadionu 18. avgusta zbog čega su se obratili Fudbalskom savezu Crne Gore koji im je omogućio da utakmuicu pomjere za 22. avgust. FK Berane je, uprkos tome, ponovo pisanim putem tražilo od opštine odobrenje, ali su usmenim putem dobili odgovor da se “utakmica ne može igrati na našem, renoviranom stadionu, zbog neriješenih imovinsko pravnih odnosa između Opštine i kluba”.

“Napominjemo da smo u ponedjeljak, 20. avgusta, u drugom zahtjevu, pozivajući se na izjavu nadležnog sekretara izrečenu na konferenciji za medije od 3. avgusta, “da sportska infrastruktura pripada Opštini, a da je FK Berane može koristiti pod uslovima kao i svaki drugi klub u gradu”, tražili dozvolu da igramo utakmicu po Pravilniku Sportskog centra, ali nijesmo naišli na pozitivan odgovor. Kako smo usmeno obaviješteni da utakmicu ne možemo igrati na našem terenu, o tome smo informisali FSCG, koji nam je naložio da se ona mora igrati u srijedu, ili će biti registrovana službenim rezultatom u korist Otrant Olimpika. Imali smo nedoumicu šta da radimo i u dogovoru svih fudbalera i stručnog štaba, a poštujući tradiciju dugu 98 godina postojanja, vrijednost kluba i grada, odlučili smo da ovu utakmicu odigramo u Mojkovcu, a da omladinska ekipa putuje na gostovanje u Tivat. Nakon toga ćemo, najvjerovatnije, istupiti iz lige”, saopštili su prije dva dana iz FK Berane.

Situacija u ovom klubu izazvala je posljednjih dana žestoku polemiku između Gorana Folića, sekretara Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO i Vojislava Došljaka, predsjednika Sjeverne fudbalske regije i potpredsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore. Došljak je u obraćanjima lokalnoj beranskoj vlasti podsjetio da zabranjuju utakmice klubu iza kojeg stoji gotovo stogodišnja tradicija, te da im ne dozvoljavaju da koriste domaći teren, naglašavajući da je upravo FSCG na čelu sa Dejanom Savićevićem uložio značajna sredstva u izgradnju fudbalske infrastrukture u Beranama.

Došljak takođe podsjeća da je odlukom Odlukom Skupštine opštine Berane, donešenoj na sjednici u decembra 2014. godine, lokalna uprava Berane preuzela sva osnivačka prava i obaveze nad klubom FK Berane, te da iza sadašnjeg ponašanja beranske vlasti stoji politika. Poručuje takođe da se nimalo ne plaši prij etnji beranske vlasti da će pozvati državno tužilaštvo da ispita poslovanje FK Berane, te da se i on pridružuje tom zahtjevu.

“Ja se pridružujem Vašem zahtjevu i pozivam lokalne i državne institucije da se odazovu tom pozivu i do kraja preispitaju poslovanje FK Berane, kako za period do 2014. godine, tako i od tada do danas, kada je Opština preuzela klub i vršila imenovanje dva rukovodstva kluba”, navodi se u ranijem obraćanju Došljaka uz poziv Goranu Foliću da “svi, shodno mogućnostima i funkcijama, stanemo iza FK Berane i time učinimo Klub dostojan svoje istorije”

Predsjednik beranske opštine međutim, neće ni da čuje za FK Berane pa navodno planira da osnuje novi klub koji će biti “potpuno nezavistan od postojećeg”.

Predsjednik Opštinskog odbora DPS Berana Bogdan Fatić kazao je juče za Dnevne novine da je slučaj FK Berane prosto nevjerovatan i da ta partija prati šta će se daje dešavati.

“Crnogorska javnost će narednih dana čuti šta imamo da kažemo po ovom pitanju. Pratimo situaciju i saopštićemo svoj stav”, rekao je Fatić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Beranci
Gost
Beranci

Previše jadno od presjednika.

Gost
Gost
Gost

Evo sad citam obavjestenje od Streetboysa, Scekic je prosuo pricu da su htjeli da zapale stadion.. E zlo jedno, sram te bilo, imas li djecu jadan ne bio?

Bubili
Gost
Bubili

Da li je to zaista tacno?

Suzana Vukajlov
Gost
Suzana Vukajlov

Sram vas bilo dado

Suzana Vukajlov
Gost
Suzana Vukajlov

Sramota vas bilo

Velma
Gost
Velma

Sramota sta se radi po beranama

durmitor
Gost
durmitor

seljaci i sateliti vladaju drzavom,ne zna seko je gori

Gost
Gost
Gost

Zar treba vecih dokaza o tome koliko su ovi ljudi zatrovani mrznjom? DPS-ovci su takvi kakvi jesu, ali su bar za ovakve stvari u pravu, u sta se svakodnevno uvjeravamo. Tuga sto je svaka druga osoba poput ovog Scekica…

Ivangradjanin
Gost
Ivangradjanin

Tako je kada seljankovina vodi grad.Mada trazili ste ih i srecni vam bili.Grad koji je imao dušu spade na neku selendru.E kad iz opanaka uskocis u cipele i mislis svijet tvoj.A do juce du bili…..

Beranacc
Gost
Beranacc

Beranci nece dozvoliti da se ugasi klub koji ima tradiciju 100 godina. Ovi iz Gornjeg zaostra neka osnuju FK Gornje zaostro.

Djuro
Gost
Djuro

Da se osnuje novi klub i da se zove fk ivangrad

Luka
Gost
Luka

Aj sta rade komunisti ne moze se covjek okrenut od vas..

micko
Gost
micko

Klub je privatizovan od strane bivse lokalne uprave, stadion je opstinski i opstina ima pravo da radi sta god oce sa njim. Opština neće da finasira privatni klub, oni traze od sadasnje uprave da vrati klub gradu i onda ce da pocne da ga finasira to nikada nije bio problem, dok je god klub privatno vlasnistvo opstina ce traziti da… Više »

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Mićko muči kad neznaš šta pričaš,još nije donešen zakon o privatizaciji sportskih društava.Sportska društva mogu imati sponzora,vjerovatno je to neko ko ne odgovaa Šćekiću.Najbolje,što Vi to i želite da igrate u Srpsku ligu,sram Vas bilo Vama je politika i sport.

roko
Gost
roko

kakav je to lik ko da mu je otac ostavio fotelju u naslestvo pa se sada izivljava

RofZ
Gost
RofZ

svaki klub za 100 godina postojanja od UEFA dobija značajna sredstva, s tim da mora da bude u prvoj ligi svoje države. tako da, eto Berana u prvu ligu ubrzo, pa će gašenje kluba kad se džepovi napune

Nikšić
Gost
Nikšić

Ne lupaj….i ne širi dezinformacije

Send this to a friend