Politika

SD: Ispitati navode o diskriminaciji pripadnika Uprave policije u Bijelom Polju

SD

Socijaldemokrate Bijelog Polja pozvale su ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina da što hitnije pokrenu istragu kojom će se, kako su naveli, utvrditi navodi službenika Uprave policije koji tvrde da su diskriminisano zbog nacionalne pripadnosti od strane svojih starješina.

“Svjedoci smo da su, nakon 30. avgusta 2020. godine, započeli brutalni revanšizam i poruke mržnje, kako prema pripadnicima manjinskih naroda, tako i prema nacionalnim Crnogorcima. Smatramo da, a tako je propisano i zakonima i Ustavom Crne Gore, nečija nacionalna pripadnost ni u kojem slučaju ne smije biti povod za diskriminaciju i maltretiranje. Ovo je još ozbiljnije ukoliko se dešava unutar državne institucije, u Upravi policije koja bi trebala da se stara o poštovanju zakona i štiti prava svih građanki i građana ove države”, poručuju iz SD-a.

Od nadležnih, kako su istakli, očekuju što hitnije sprovođenje istrage, kao i da “oni koji su odgovorni za diskriminaciju budu pozvani na odgovornost, a diskriminisani službenici da dobiju jednaka prava kao i svi ostalj zaposleni, shodno svom radu i profesionalnim kompetencijama”.

Podsjećamo, i iz Bošnjačke stranke pozvali su nadležne da ispitaju navode o “diskriminatornom odnosu starješina bjelopoljske policije prema službenicima iz bošnjačkog korpusa”.

<<<BS: Ispitati navode o diskriminatornom odnosu starješina bjelopoljske policije prema službenicima iz bošnjačkog korpusa<<<

Send this to a friend