Politika

SDP: Demokrate pokušavaju da preuzmu vođstvo pokreta Odupri se

SDP

Od samog početka Demokrate pokušavaju da prezmu vođstvo pokreta Odupri se, kako bi opravdano nezadovoljstvo građana uveli u partijske okvire, a poruke njihovog odbornika iz Kotora Dejana Pejovića dio su tog pokušaja,  saopštili su iz Socijaldemokratske partije.

Sinoć je na protestu Pejović podsjetio je na Sporazum o budućnosti koji su potpisali opozicioni poslanici, ističući da je SDP ugrozio ovaj sporazum, predajući Kotor u ruke DPS-u.

SDP nije iznenađen porukama i neosnovanim optužbama na njihov račun.

“Kako nijesu uspjeli organizacijom paralelnih protesta da preuzmu vođstvo, Pejović svoju poziciju u rukovodstvu pokreta zloupotrebljava kako bi saopštavao stavove partije, kojom se nešto ne ponosi i krije joj pripadnost, čime od samog početka pokušava da dezavuiše građansku strukturu i misiju Pokreta”, ističu iz SDP-a.

Kada bi, kako dodaju,  Pejović pokušao biti iskren i objektivan za kršenje Sporazuma, optužio bi, i to drastično, upravo sopstvenu partiju koja je dan nakon potpisivanja Sporazuma isti brutalno prekršila izlaskom na izbore u Tuzima, iako su “dali riječ” da to neće činiti.

“Možda bi Pejović, da je imalo objektivan, a ne partijski pristrasan, doveo u pitanje i praksu sopstvene partije da, uporedo sa građanskim protestima organizuju i svoje partijske ili tzv. opozicione kontramitinge, kako bi, a to jedino i umiju da rade, jeftino i kalkulantski profitirali iz opravdanog građanskog bunta. Ako je Pejoviću jedina mjera opozicionarstva crvena kravata, to je sasvim legitimno i mi nemamo ništa protiv toga. S druge strane, nije pristojno ukoliko je ovaj modni detalj namijenio svima ostalima u opoziciji i na samim protestima i ukoliko mu je svako ko neće da sluša opozicionog Bebu Popovića u pokušaju izdajnik”, navode iz SDP-a.

Oni tvrde da je to DPS manir, lako ga je prepoznati i, kako naglašavaju,  ne izgleda lijepo ni kada mu svežete crvenu kravatu.

“Protesti ne mogu biti i građanski/opozicioni i vlasništvo jedne partije, jer su onda partijski i osuđeni na neuspjeh.
Zbog svega ovoga, preporučujemo Pejoviću da se u prvom redu odupre svojim partijskim šefovima i njihovom upornom naumu da satanizuju svakoga ko misli svojom, a ne njihovom glavom. Biće bolje za Pejovića i za sam pokret Odupri se”, saopštili su iz ove stranke.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Velets
Gost
Velets

Rece ti Veleta na samom pocetku protesta,da iza njih stoje Demokrate I da ce preuzeti glavnu ulogu.

Maja
Gost
Maja

Samo neka preuzme, taman da i to rasturi.

Obrad
Gost
Obrad

Protesti iz prikrajka i te kako jesu pod njihovom palicom..zato je i sve manje naroda

Mladjo
Gost
Mladjo

Kako to? Zar protesti nisu gradjanski?

Lola
Gost
Lola

Meni je ovo tako jadno i ljigavo sto demokrati rade, igraju na kvarno i to sve zarad jeftinih politickih poena…Tuzno

Nikola
Gost
Nikola

Becic je daleko od lidera opozicije.

Joko HN
Gost
Joko HN

Tako je i to je vidljivo od početka marta kad se sve raspalo.

dagy
Gost
dagy

A ti sa dpsom samo da luka Kotor ostane u vasim ingerencijama kao od osnivanja,toliko o zalaganju za smjenjivost.

Bnjj
Gost
Bnjj

Država Svima samo SDPu i njihovim kadrovima stanovi po smiješnim cijenama, akcije, 18 godina pohara budžeta njihovih kadrova ovo svi znamo a što se još nezna

Nevjerovatno
Gost
Nevjerovatno

S kim Demonkrate još nisu u svađi?

Bnjj
Gost
Bnjj

Krivokapic da vrati onaj stan koji je uzeo po smiješnim cijenama

Komšija
Gost
Komšija

Smiješna jeste ali i druhi ih nijesu plaćali više,
provjerite prvo ove glavare.

Bnjj
Gost
Bnjj

Slažem se potpuno od glavara pa dalje do svih redom dostanam je Budžetskih patriota

Send this to a friend