Politika

Simović na Erdoganovoj inauguraciji

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović je prisustvovao inauguraciji predsjednika Turske, Redžepa Tajipa Erdogana.

Događaju je prisustvovalo oko pedeset predsjednika država, vlada, parlamenata i visoko pozicioniranih predstavnika država.

Simović je čestitao Erdoganu na izboru za predsjednika Republike Turske i polaganju svečane zakletve u parlamentu. Simović je iskazao uvjerenje da će novi kabinet na čijem će čelu biti Erdogan voditi Tursku i njen narod u pravcu razvoja, napretka i stabilnosti. Istakao je da će Crna Gora biti iskreni prijatelj Republike Turske i doprinositi daljem razvoju saradnje dvije zemlje na svim poljima.

Erdogan je zahvalio potpredsjedniku Simoviću na prisustvu i poštovanju koje je Crna Gora tim činom pokazala prema Turskoj. Potvrdio je spremnost Republike Turske i njega lično za nastavkom prijateljske saradnje sa Crnom Gorom, u korist naroda obje zemlje.

Prisustvo na inauguraciji potpredsjednik Simović je iskoristio i za susrete sa brojnim zvaničnicima Turske.

U razgovoru sa predsjednikom Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA), Serdarom Čamom, Simović je iskazao poštovanje i zahvalnost za brojne projekte koje je TIKA realizovala širom Crne Gore.

Čam je zahvalio Simoviću na kontinuiranoj i otvorenoj saradnji koju TIKA ima sa Vladom Crne Gore i ukazao da će saradnja biti nastavljena i intenzivirana i u budućnosti.

Simović se sastao i sa Fuatom Tosjalijem, vlasnikom kompanije Tosjali (Tosyali), koja je vlasnik nikšićke Željezare.

Istaknuto je zadovoljstvo što je Crna Gora pokazala da želi dalje unapređenje odnosa sa Turskom, posebno u oblasti ekonomije i trgovine.

Simović je pozvao turske privrednike da svoju pažnju i poslovne planove još intenzivnije usmjere prema Crnoj Gori i iskoriste konkurentan investicioni okvir koji je kreirala Vlada Crne Gore.

Potpredsjednik Vlade je zainteresovane privrednike pozvao i da u što skorijem roku posjete Crnu Goru, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
dps
Gost
dps

Bravo ministre crnogorci su vazda bili prijatelji sa turcima jos od davnina

Ćotek
Gost
Ćotek

Što nije onaj ministar Hrapović svastiku posalo?

Ve$a ludi
Gost
Ve$a ludi

Nije lud, da mu je razmaknu.

Onomatopej
Gost
Onomatopej

Suljo naredio

Razocarani
Gost
Razocarani

Kako kada crnogorski predstavnik nije pozvan!!!???

Ve$a
Gost
Ve$a

Privatno je bio da se slika sa Bali begom.

PURIC DRAGAN
Gost
PURIC DRAGAN

SVAKA CAST MINISTRE SIMOVICU KAKO ZASTUPATE I PREZENTUJETE CRNU GORU VI I VAS TIM JE EKONOMSKI JACATE SAMO TAKO PRAVI RODOLJUB SVOJE ZEMLJE RADI U INTERESU I NAPRETKU EKONOMIJE

Tragikomedija
Gost
Tragikomedija

Haha,taj ljubi samo pare i fotelju
Vidi mu se po faci .

Send this to a friend