Politika

Škrelja očekivao da će Orav osuditi napad

Škrelja

Poslanik Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore Luiđ Škrelja nije iznenađen što šef Delegacije Evropske unije Aivo Orav nije osudio prijetnje smrću koje je Škrelji u utorak veče, na pješačkom prijelazu, u centru Podgorice, uputio neidentifikovani taksisita.

<<<Škrelji prijetio taksista, Orav mu kazao da su napadi rizik poslaničkog posla<<<

“Nije prvi put da Oravu saopštavam da nije sve onako kako pišu o nama koji smo u DPS-u i našem Klubu poslanika. Zato nijesam iznenađen izostankom reakcije”, kazao je Škrelja za Pobjedu, ali i dodao da je očekivao da će Orav makar osuditi napad.

Na okruglom stolu o crnogorskom javnom servisu, organizovanom u srijedu u Podgorici, Luiđ Škrelja je pitao Orava smatra li on da je i poslanike potrebno zaštititi od napada, kako fizičkih tako i verbalnih, saopštavajući informaciju da je dan ranije bio žrtva brutalne prijetnje. Ispričao je kako je, u centru Podgorice, na pješačkom prijelazu, verbalno napadnut od taksiste koji je na “zebri zaustavio automobil i kroz prozor mu dobacio: “Tebe za dobro naroda treba zgazit!

Na Škreljino pitanje uslijedio je komentar šefa Delegacije EU u Crnoj Gori. Orav je, između ostalog, kazao da je teško naći odgovor na to pitanje i da je to rizik struke. Škrelja vjeruje da Orav nije imao loše namjere.

“Mogu da se saglasim ili ne sa njegovom konstatacijom. Ja polazim od toga da je vrijeđati bilo koga neljudski, ja sam tako vaspitan”, dodao je on.

Ističe da smatra da niko ne bi trebalo da bude izložen napadima zbog bavljenja određenom strukom.

“Čak je rekao da je biti poslanik povoljnija situacija nego biti diplomata, jer kao poslanici i ostali državni službenici i funkcioneri imamo pravo da se žalimo pred pravosudnim organima, dok diplomata to nije dozvoljeno. Koliko sam shvatio to je rekao u kontekstu da je meni lakše nego njemu” dodao je Škrelja.

Istraga u ovom slučaju, sudeći prema nezvaničnim informacijama iz policije, neće biti otvorena jer je Škrelja odbio da podnese krivičnu prijavu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jopetja
Gost
Jopetja

Ferari Luidji dvorska parlamentarna luda ko bi na tebe ruku diga osusilama se.Nisi ti kriv sto nema boljih od tebe.

Posmatram te
Gost
Posmatram te

Au, vrisnuće Marti štitna

Gaeta
Gost
Gaeta

Kakav lik, zar nema neko bolji i ozbiljniji da bude na njegovom mjestu.

Vojo
Gost
Vojo

Ljuboo zastitio bi on tebe no ti nista ne vjeruje

Lipovo
Gost
Lipovo

Ochigledno, treba Vas zakonom zasstititi, kao antikvitete.

Zeletin
Gost
Zeletin

Ne zna kako izgleda taksista,ne zna koja kola vozi,ne zna tablice,nista ne zna i ne moze da zapamti a hoce da je poslanik i predsjednik odbora za bezbjednost.tuzno i smijesno!!!

Posmatram te
Gost
Posmatram te

Ma ne zna ni kog je odbora predsjednik

Send this to a friend