Politika

Skupština Kosova u utorak o granici sa Crnom Gorom

Skupština Kosova na kojoj je trebalo da se raspravlja o prijedlogu zakona o ratifikaciji Sporazuma s Crnom Gorom o demarkaciji granične linije  održaće se utorak, saznaje CdM.

Redovna sjednica Skupštine Kosova bila je zakazana za danas u 18 sati ali je odložena. Kako saznaje CdM razlog za odlaganje sjednice je proslava 10-godišnjice nezavisnosti Kosova.

“Skupština Kosova danas nije željela da razmatra pitanje demarkacije sa Crnom Gorom  zbog obilježavanja deset godina nezavisnosti i proslava priređenih povodom tog praznika, kazo je izvor CdM-a iz kosovske Vlade.

Podsjetimo, Vlada Kosova je juče na početku svečane sjednice povodom desete godišnjice proglašenja nezavisnosti Kosova usvojila zajedničku izjavu – aneks sporazuma o demarkaciji granice između Kosova i Crne Gore koji su potpisali predsjednici Kosova i Crne Gore, Hašim Tači i Filip Vujanović.

<<<Vlada Kosova usvojila aneks sporazuma o demarkciji sa CG>>>

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da zajednička izjava otvara put da rješenje o demarkaciji granice usvoji Skupština Kosova, jer omogućava da se isprave sve moguće greške i nepreciznosti u sporazumu Kosova i Crne Gore od 26. avgusta 2015. godine.

M.Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tixy
Gost
Tixy

Da li ćete zvati one Lipe i oracice da vam drze koncert?

Dragutin
Gost
Dragutin

Ni pedalj Crnogorske teritorije ne mogu Kosovari dobit , oni su svjesni toga , ovo je samo farsa za običan narod i za nas i za njih zbog zapada . Ne bi DPS pred izbore napravio ovakav kiks 😀 . Živi bili pa viđeli 😉

Mirko
Gost
Mirko

Opusteno,bice suma i livada….ove generacije ne zele sukobe.Nista nije vrijedno jedne suze,a kamoli neceg ozbiljnijeg…Rijesice se, samo bez tenzija i naboja.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Bruka i sramota

Komita
Gost
Komita

Ne mogu da vjerujem da smo ivako psivni iako nas zavlace evo pola godine ne mogu sjednicu da odrze…potpisasmo aneks i opet nista , na kraju ce biti sve po njihovom , al dzabe odje nema naroda sve se zbog glasova radi

Grga
Gost
Grga

Sprdaju se s cijelim svijetom…svi cute…veliki interesi su u pitanju…

Trebjesaa
Gost
Trebjesaa

Moraju nasi zbog glasaca da potpisuju

ccccccc
Gost
ccccccc

Oni ne poštuju sporazum koji su već jednom potpisali…..vjerujemo li im to na riječ ??

Gaeta
Gost
Gaeta

Sa kime ovi naši državnici se dogovaraju je smiješno.

Grga
Gost
Grga

Mi pokazasmo dobru volju,ali oni traze jos nasih suma i livada!

Tihi 9
Gost
Tihi 9

Biće tu čupavo. Našoj javnosti ništa nije jasno o ishodu obod potpisanog aneksa o razgranicenju dok u Prištini likuju da su ostvarili još jednu pobjedu.
Ne miriše optimisticki.

zhoushan
Gost
zhoushan

Sprdas li se ti to ili ti stvarnno nedostaje sume i livada.

Virus
Gost
Virus

Интересантно је да су црногорски медији прилично штуро и без помпе извјестили о анексу споразума, док медији у Приштини отворено ликују и славе, наводећи да се ради о још једној побједи албанске стране. Доказ за то јесте да су албански медији интегрално објавили текст анекса Споразума, док тако нешто није било могуће видјети у црногорској штампи.

Ćotek
Gost
Ćotek

Slave još poneki ovdje… ali, možeš li biti, lokume, eksplicitniji, i podjelit s ostalima što slave? Albanski ne razumijem. 🤩

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Da li je istina da se u Plavu formira odbor za odbranu granice?

Tihi 9
Gost
Tihi 9

Sjednica odložena. Znači već u startu druga strana nije ispunila obećanje. Nešto smo isuviše tolerantni.
Ostajemo da vidimo kako će se ovaj sporazum ispoštovati ??? .

pažljivi posmat
Gost
pažljivi posmat

…U aneksu ugovora da nije dobar bili bi revnosno obavijesteni triput gore od patriockog DF a preko Rista Radovica a sve to preko patriockih Dana, Vijesti i čuvenog savjeta RTVCG … Iszvjesno je da doslovno aneks kaze da kvadrat za kvadrat može da sezamijeni od Čakora do Kule ni cm manje ili više ni na jednu stranu. Haradinaj zadovoljan postao… Više »

Rade28
Gost
Rade28

Blago ti u pamet. Tebe safete ne moze boljet otimanje srpske ili crnogorske zemlje kako god .

Send this to a friend