Politika

Sloboda medija i vladavina prava bitne pretpostavke za demokratizaciju društva

Đukanović-Palmer

Sloboda medija i izražavanja i vladavina prava bitne su pretpostavke za demokratizaciju društva, i za napredak u evropskoj integraciji, ovijenjeno je tokom razgovora predsjednik Crne Gore Mila Đukanovića i vršioca dužnosti zamjenika pomoćnika američkog državnog sekretara Metjuom Palmerom.

“Veći dio razgovora bio je fokusiran na razmjenu mišljenja o aktuelnim procesima u regionu, imajući u vidu značaj očuvanja njegove stabilnosti, kao i poziciju Crne Gore na Zapadnom Balkanu”, saopšteno je iz kabineta Đukanovića.

Uz čestitke za zvanični početak predsjedničkog mandata, Palmer je prenio predsjedniku Đukanoviću spremnost američke administracije
da nastavi da pruža snažnu podršku Crnoj Gori i u procesu integracije u EU, radi što bržeg dostizanja evropskih standarda.

Đukanović je izrazio zahvalnost Vašingtonu na kontinuiranoj podršci i pomoći euroatlantskoj integraciji Crne Gore, i zadovoljstvo kvalitetom odnosa dvije zemlje, uz ocjenu da je period u kojem su dvije države učvrstile parnerstvo potvrdio da dijelimo zajednički sistem vrijednosti.

Send this to a friend