Politika

Spajić na Konferenciji o oporavku Ukrajine

Milojko Spajić, FOTO: Vlada Crne Gore
Milojko Spajić, FOTO: Vlada Crne Gore

Premijer Milojko Spajić učestvovaće na Konferenciji o oporavku Ukrajine, 11. i 12. juna u Berlinu, na poziv kancelara Savezne Republike Njemačke Olafa Šolca i predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, saopšteno je iz Vlade.

Konferencija o oporavku Ukrajine još jedan je u nizu događaja na visokom nivou posvećenih dugoročnom oporavku i rekonstrukciji Ukrajine.

Ovogodišnji skup ima za cilj obezbjeđivanje široke međunarodne podrške u obnovi i modernizaciji Ukrajine, a pored političkih lidera okupiće i brojne druge predstavnike uticajnih međunarodnih organizacija.

Tokom boravka u Njemačkoj, premijer Spajić će učestvovati i na događaju Njemačkog atlantskog društva posvećenom obilježavanju 75 godina postojanja NATO-a. Domaćin debate je visoki predstavnik za BiH Kristijan Šmit koji je predsjedavajući DAG-om, a među učesnicima je i premijerka Estonije Kaja Kalas.

Predsjednik Vlade će, uz to, na poziv regionalne direktorice za Jugoistočnu Evropu u Istočnom odboru njemačke privrede, Anje Kiring biti glavni govornik, na godišnjem prijemu Odbora, koji će 13. juna u Berlinu okupiti preko 150 gostiju uključujući predstavnike njemačkih državnih institucija, kompanija članica Istočnog odbora i članove diplomatskog kora.

Premijer Spajić će učestvovati i na manifestaciji „Dan ekonomije 2024“ u organizaciji Ekonomskog savjeta CDU-a.

8

avatar
1000
8
0
0
 
8
Don MontenegrinAndrejbiserkaMarkovezuv
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Don Montenegrin
Gost
Don Montenegrin

Zastidje od premijera !!! Na sto spade drzava Crna Gora !!!

Andrej
Gost
Andrej

Pa sta ce on tamo, bolje da ide na neku o oporavku samog sebe..

biserka
Gost
biserka

slava ukrajini,free gaza…stop the bomb…..stop new ege..no kripta svecka banka se pita,,eu pomaze obnovu ukrajne do propadanja eu narednih 30 godina obnova ukrajne..mi smo tu kljucni paf paf putin ce se povuc kad cuje za ovo…

Marko
Gost
Marko

Dobro bi bilo za pocetak da oporavimo sebe

vezuv
Gost
vezuv

pusti ti SPAKA ukrajinu vidje što ćeš sa državom DJE SI premijer ona samo što se ne raspadne a ti pričaš o ukrajini!E GREOTE!

Gernsheim
Gost
Gernsheim

Oporavi ovu našu mrčenu drzavu nemoj to što si se zaduzijo da daš nekome ko ima više od nas , pušti se više populizma jer odosmo dodjavola…

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Jes, pošto imamo viška para, pa da pomožemo

Eto tako
Gost
Eto tako

Vokabular od 150 rijeci.Neznalica

Send this to a friend