Politika

Šta ste najviše čitali u proteklih sedam dana na CdM-u

CDM logo

Kao što ste navikli i ove sedmice možete vidjeti koje ste tekstove prošle sedmice najviše čitali na CdM-u. Ako su vam neke od njih promakle danas ih možete pročitati uz samo par klikova. Budite informisani čitajte CdM.

Deset najčitanijih viejsti:

1. Lijepe vijesti: Pronađena djevočica koja je nestala na Zabjelu

Valentina Bogavac (12), koja je nestala u Podgorici je nakon višečasovne potrage pronađena.

<<<Lijepe vijesti: Pronađena djevočica koja je nestala na Zabjelu<<<

2.Premijerski sat: Konjević Krivokapiću: Podnijeću ostavku ako se pokaže da ste u pravu, a šta ćete Vi uraditi ako ne bude tako?

Prvi Premijerski sat u ovom skupštinskom sazivu i novoj izvršnoj vlasti održan je na Cetinju. Premijer Zdravko Krivokapić odgovarao je na pitanja predstavnika poslaničkih klubova. Raspravu je obilježio incident predsjednika Liberalne partije Andrije Popovića, koji je udaljen sa sjednice nakon što je bacio Poslovnik. Šef poslaničkog kuba DPS-a Danijel Živković kazao je da je licemjerno da Krivokapić pozdravlja Slavka Perovića na Cetinju sa barikadama. Premijer je govorio o curenju informacija zbog odavanja tajnih podataka i otkrivanja imena operativaca, a na pitanje poslanika SDP-a Raška Konjevića, rekao je da ga nije kotaktirala nijedna NATO članica. Krivokapić se nije složio sa kontatacijom poslanika BS-a Ervina Ibrahimovića, da sve podjeća na devedesete kada se javna uprava čistila od manjinskih naroda. Bilo je riječi i o katstrofalnoj epidemiološkoj situaciji, a premijer je poručio da neće biti zaključavanja.

<<<Premijerski sat: Konjević Krivokapiću: Podnijeću ostavku ako se pokaže da ste u pravu, a šta ćete Vi uraditi ako ne bude tako?<<<

3.U 13 opština škole zatvorene do 1. aprila, pooštrene mjere u Beranama i Šavniku, nema totalnog zaključavanja

Sve vaspitno-obrazovne ustanove u opštinama Herceg Novi, Berane, Bijelo Polje, Kotor, Pljevlja, Mojkovac, Bar, Podgorica, Plužine, Cetinje, Nikšić, Šavnik i Ulcinj biće zatvorene do 1. aprila, saopštila je danas epidemiološkinja Instituta za javno zdravlje Milena Božović. Ona je istakla da u ovoj sedmici neće biti totalnog zaključavanja, kao i da su za opštine Berane i Šavnik donesene nove mjere, koje će važiti do 31. marta.

<<<U 13 opština škole zatvorene do 1. aprila, pooštrene mjere u Beranama i Šavniku, nema totalnog zaključavanja<<<

4.Objavljen snimak razgovora Štajnfeld s Lečićem koji je dala tužilaštvu

U intervjuu za Insajder glumica Danijela Štajnfeld potvrdila je da je dala izjavu tužilaštvu u kojoj je otkrila da je 2012. godine silovao glumac Branislav Lečić.

<<<Objavljen snimak razgovora Štajnfeld s Lečićem koji je dala tužilaštvu<<<

5.Protest Cetinjana: Izviždani predstavnici Vlade, i poslanici DPS-a i SD-a

Građani Cetinja protestovali su na Studententskom trgu, prije početka održavanja Premijerskog sata i protestovali protiv aktuelne Vlade Crne Gore.

<<<Protest Cetinjana: Izviždani predstavnici Vlade, i poslanici DPS-a i SD-a<<<

6.Milačič pozdravio Cetinjane sa tri prsta, pogledajte njihovu reakciju

Poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić je prilikom dolaska na premijerski sat na Cetinju okupljenje”pozdravio” dižući tri prsta, što su Cetinji izviždali.

<<<Milačič pozdravio Cetinjane sa tri prsta, pogledajte njihovu reakciju<<<

7.Krivokapić se požalio MMF-u: Pročitajte šta im je rekao

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić se tokom nedavnih razgovora sa Misijom Međunarodnog fonda za Crnu Goru požalio da njegova Vlada nema podršku ni vladajuće većine, ni opozicije u Skupštini Crne Gore, da je u javnoj administraciji upotrebljivo manje od 20 odsto kadra, i optužio prethodnu vlast da je ostavila praznu kasu. To piše u dokumentu u koji je CdM imao uvid.

<<<Krivokapić se požalio MMF-u: Pročitajte šta im je rekao<<<

8.Novi lapsus premijera: Gubitak svakog čovjeka nadoknadiv

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić danas je, govoreći o žrtvama koronavirusa u Crnoj Gori, kazao da je gubitak svakog čovjeka nadoknadiv, ne samo za njegovu porodicu, nego i za zajednicu i društvo.

<<<Novi lapsus premijera: Gubitak svakog čovjeka nadoknadiv<<<

9.I večeras patriotske auto kolone širom države za odbranu nezavisne i građanske Crne Gore

U više crnogorskih opština organizovane su patriotske auto kolone.

<<<I večeras patriotske auto kolone širom države za odbranu nezavisne i građanske Crne Gore<<<

10.Opasna i uznemirujuća izjava Leposavića, traži se njegova ostavka

Opasna i uznemirujuća izjava ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavić kojom je negirao genocid u Srebrenici i osporio legitimnost suda u Hagu izazvala je burne reakcije kako u Crnoj Gori tako i u regionu. Iako je Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju Ujedinjenih nacija MKSJ u Hagu donio više presuda u kojima se potvrđuje genocid u slučaju Srebrenice Leposavić je izjavio da za njega nema dovoljno dokaza da se radi o genocidu.

<<<Opasna i uznemirujuća izjava Leposavića, traži se njegova ostavka<<<

Send this to a friend