Politika

Stanišić: Ovo je bezbjedna država

Obrad Mišo Stanišić

Poslanici Skupštine Crne Gore su na jučerašnjoj sjednici raspravljali o Izvještaju rada Odbora za odbranu i bezbjednost za prošlu godinu.

Ipak, na sjednici su se otvorile teme koje nijesu direktno povezane sa tačkom dnevnog reda.

Dok su, s jedne strane, poslanici vladajuće koalicije bili saglasni u ocjeni da je Crna Gora bezbjedna za građane, poslanici Demokratskog fronta smatraju da je bezbjedna za kriminalce.

Poslanik DPS-a Obrad Mišo Stanišić je, obrazlažući izvještaj, kazao da je nastavljena praksa uspješne realizacije aktivnosti u skladu sa zakonskim odredbama, uz poštovanje principa funkcionalnosti i odgovornosti u radu svih aktera.

Stanišić je kazao da dok god institucije funkcionišu, u Crnoj Gori je red, mir i poredak.

Poslanik DPS-a Predrag Sekulić istakao je da je Crna Gora danas članica Europola, Interpola i članica NATO saveza.

“Čini mi se da tu treba staviti tačku”, kazao je Sekulić.

Poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević kazao je da je izvještaj o stanju bezbjednosti u Crnoj Gori tema koju u tom političkom savezu drže u fokusu pažnje.

“Pitanje kredibiliteta političkog sistema i sistema bezbjednosti je ključno pitanje da li ova država funkcioniše kao ustavna, demokratska, pravna ili kao privatna država”, rekao je Medojević, dodajući da je poznato da u DF-u misle da je Crna Gora privatna država.

Njegov partijski kolega Koča Pavlović je, obraćajući se vladajućoj koaliciji kazao da su oni najveći neprijatelji države.

Poslanik DPS-a Nikola Rakočević rekao je da su sve bezbjednosno interesantne osobe, kriminalci, šverceri zabrinuti u našoj zemlji i ne osjećaju se bezbjedno.

Prema riječima poslanika DPS-a Milorada Vuletića, Izvještaj daje kompletan i realan prikaz onoga što je Odbor radio u 2018. godini. Kako je kazao, u izvještajnom periodu izrađena su i donešena strateška dokumenta, kao što je Strategija nacionalne bezbj ednosti, Strategijski pregled odbrane Crne Gore, Dugoročni plan razvoja odbrane…

Poslanik DF-a Slaven Radunović kazao je da se ne može govoriti o izvještaju, jer je to iluzorno i ispunjavanje forme.

Verbalni sukob Pavlovića i Stanišića

U Skupštini je došlo do verbalnog incidenta između poslanika Koče Pavlovića iz DFa i Obrada Miša Stanišića iz DPS-a.

Odgovarajući Stanišiću, Pavlović je između ostalog, rekao “ne možete narušiti ugled onome ko taj ugled nema ko je u svijetu poznat kao kriminalac, kao čelni čovjek kriminalno-političke organizacije koja je zarobila jednu državu”.

“To nemoj da podmećeš i da se baviš lažima”, odgovorio je sa mjesta Stanišić Pavloviću.

Prije nego je sjednica prekinuta Pavlović je kazao Stanišiću i “nemoj više jedne”.

U raspravu se uključio i Milorad Vuletić, nakon čega su kamere isključene. Nakon što se situacija ubrzo smirila, sjednica je nastavljena.

31 Komentara na "Stanišić: Ovo je bezbjedna država"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend