Politika

Suđić: U SO Kotor se sada ja pitam, a ne Dragica Perović

Jovo Suđić

Jovo Suđić je juče od strane nove skupštinske većine jednoglasno izabran za predsjednika Skupštine opštine Kotor i odmah nakon izbora krenuo u akciju. Pozvao je pojedinačno sve zaposlene u Skupštinskoj službi da se vrate na posao i podsjetio da im je bivša predsjednica Dragica Perović onemogućila da rade u Skupštini, pa su bili smješteni u Opštini po nalogu predsjednika Vladimira Jokića.

<<<Jovo Suđić novi predsjednik Skupštine opštine Kotor>>>

“U palati Bizanti, gdje je smještena kotorska opštinska Skupština je jutros stanje redovno. Zaposleni u Stručnoj službi su se vratili na posao”, kazao je Suđić gostujući u Skala radiju.

Skupština opština će biti organizovana tako da se svi radni zadaci završavaju bez odlaganja i neće biti privilegovanih, rekao je Suđić, koji je jutros zatražio sistematizaciju radnih mjesta kako bi mogao da organizuje Stručnu službu da radi u punom kapacitetu.

Doskorašnjoj koalicionoj vlasti je zamjerano prekomjerno zapošljavanje, isključivo partijsko, rodbinsko, kumovsko, prijateljsko, gdje nije bilo važno da se nešto zna nego samo da postoji  jedan od pomenutih preduslova. Stoga je Skala pitala novog predsjednika hoće li preispitati sva zapošljavanja kroz poziv inspekcijskim službama i da li će nova koaliciona većina uticati da se sada njihovi kadrovi zapošljavaju?

Suđić je odgovorio da vjeruje da će novi gradonačelnik sigurno pristupiti preispitivanju svih postavljenih pitanja.

“To je pitanje lokalne vlasti koja će sigurno raditi po propisima i zakonu. Sve ono što utvrdi Upravna inspekcija i nadležni organi bez dileme biće ispoštovano”, kazao je on.

Na pitanje da li su i do sada mogli biti ažurniji, Suđić je, kako je kazao zbog interesa javnosti, da je Upravna inspekcija bila u toku svih problema, a da je mogla više, mogla je, kao i svi ostali.

Što se revanšizma tiče, Suđić je decidan da je on za stručne i sposobne ljude bez obzira kome pripadaju i da će za takve uvijek biti mjesta.

Na pitanje da li će mu se miješati u rad političke partije koje tvore vlast, novi predsjednik je kratko odgovorio da na njega niko ne može vršiti pritisak.

“Radiću po slovu zakona javno i transparentno i biti otvoren za sve koji konstruktivno žele da sarađuju i interesu grada i građana. Iskustvo mi ne dozvoljava da trpim nikakav pritisak. Ono što mislim, javno kažem”, jasan je Suđić.

Bilo je i onih koji su osporavali prijedlog za njegov izbor na mjesto predsjednika SO, budući da je najstariji odborniik i da to mjesto  prirodno treba da pripadne mlađim kadrovima.

Suđić je decidan da je on najstariji i politički najiskusniji od odbornika u SO i dodao da je samo prvi među 33 jednakih.

Što se skupštinske većine koja broji 17 odbornika, Suđić smatra da je svako  od njih mogao da bude predsjednik Skupštine, ali da je on prihvatio obavezu koju mi partija nalaže i da nema dovoljno energije, ne bi se ni prihvatao ovog posla.

Kada su u pitanju aktivnosti u narednom periodu, Suđić je kazao da će u ovom mjesecu održati više sjednica SO nego što ih je lokalni parlament imao za ove dvije ipo godine.

“Početkom sljedeće sedmice biće održana sjednica na kojoj će se raspravljati o ponovnom razrješenju Vladimira Jokića sa funkcije predsjednika opštine, a do kraja sedmice i sjednica o izboru novog gradonačelnika Kotora. Nakon toga slijedi sjednica SO na kojoj će se usvojiti budžet koji je Ministarstvo finanisja prihvatilo i na njega dalo saglasnost”, kazao je on.

Skupštinski dom biće otvoren za sve građane Kotora bez izuzetka, poručio je Suđić i naglasio da će gotovio svakodnevno biti na usluzi građanima.

Bivša predsjednica SO Dragica Perović je prije smjene zakazala sjednicu na kojoj bi se raspravljalo o njenoj smjeni za srijedu 10. jula. Perovićeva je sjednicu zakazala u svojstvu predsjednice SO.

Kako to ona više nije, kako će reagovati ako krene da održi sjednicu u prostorima SO, Skala radio je pitao Suđića i podsjetili ga da su odbornici opozicije jednako u svome domu kao i sadašnje skupštinske većine.

Suđić je odgovorio da je Skupština dom svih odbornika i građana Kotora i njena vrata nikada više neće biti zabravljena.

“Što se tiče pomenute sjednice ona ne može da se održi u prostoru SO, jer gospođa Perović više nije predsjednica i nema pravo da zakazuje sjednice ovog visokog doma. Ovdje se ja pitam kao predsjednik izabran voljom većine odbornika i imam odgovornost da maksimalno poštujem zakone ove države koji su definisali i ovu oblast“, rekao je Suđić.

On vjeruje da neće doći do incidenta, jer su sve to ozbiljni ljudi koji su shvatili da legalna većina po zakonu radi.

“Iz svih problema moramo izaći prije svega kao čestiti i kulturni građani. A svako nosi svoju odgovornost”, rekao je Suđić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
biba struja
Gost
biba struja

hahaha zafalilo kavana đe se mufte jede zafalilo jahti đe se džaba kara jadovi zafalilo kancelarija đe se dijele koverte po zasluzi

Kotromanić
Gost
Kotromanić

Biba Paštrović će te podašišasat ,
izpreskakat i žednog po primorju gliserom provozat

Rambo
Gost
Rambo

Znaju kotorani Sudjica kako vjetar duva, ajde u penziju batali politiku.

Klsussss
Gost
Klsussss

Zaboravili te slikati sa KLJUCEVIMA ZAPATANIH FIRMI..
UZMI IH SA SOBOM DA TE PODSJECAJU NA USPJESNOST PROPADANJA

Fileopg
Gost
Fileopg

sad u javnost iznesite sve nezakonite radnje i zapošljenja koje su uradili Demokrate i zbog čega su ovako grčevito branili fotelju a samim tim i pristup informacije o njima….

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

mijenjate silom izbornu volju gradjana kotora …sramota 21 vijek ocemo u evropu….

Tik Tak
Gost
Tik Tak

E, ako je Jovo najsposobniji onda je sve propalo. Ajde jadan ne bio u penziju…..zbog takvih mladi napustaju CG, a takvi ko ti oce jos nesto da se pitaju, pi!

Bokelj
Gost
Bokelj

Aoo,posteni Jovo. Haos

JAAAAA
Gost
JAAAAA

Bravo Jovo

gugi
Gost
gugi

ovo nema ni u afriku…idem da provalim u stan komsije sad

Samo pitam
Gost
Samo pitam

Gugi: Jesi li? Imaše li što da valja?

Ljuta
Gost
Ljuta

Čeka brunu ne moze se bez nje postati 🦗

Todor
Gost
Todor

Sad ce Skala radio dobijat pare za reklame iz gradske kase

Haris
Gost
Haris

Najzad je palata Bizanti, poslije dugogodišnje uzurpacije za privatne potrebe jokića i perovića, oslobođena i otvorena za sve i na službu svim građanima Kotora i države Crna Gora! Čestitke Jovo!

Slavko
Gost
Slavko

Je li ovo onaj sto je unistio svako preduzece dje je radio? Dje ga izabrase, u nekoj od konoba?

Mirko
Gost
Mirko

Jes,to je taj posteni cunami

Komso
Gost
Komso

Jovo a sto ti bi ???Ti kao u film
Maratonci trce pocasni krug

Mladost
Gost
Mladost

Ti si kao sa brodova ovi deduce i bakice….Kotorani ih zovu MLADOST EVROPE
Pozuri druze zakasnices

Fijuce vjetar
Gost
Fijuce vjetar

Jel ovaj nosi stap…Da primijeni silu ajko ga ne slusaju🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Svadjalickica
Gost
Svadjalickica

Bravo SRBINE …Pastrovici su uz tebe ali sto jest tacno to je da si moga u penziju I sad sa penzionerima da uzivas po Petrovcu..
MI OSTAJEMO a ti putuj I ne PITAJ ZA manastir (praskavice)

Ljuta
Gost
Ljuta

Srbin ateista..kumrovacki djak….ako ima još jedan u Pastrovice takav sve je otišlo u 🦗🦗🦗🦗🦗🦗🦗🦗👾

HAOS...vruce
Gost
HAOS...vruce

Dok si se pitao zajedno sa TVOJIM BORCIMA SI sve UNISTIO….
Unistit vise nemas sto pa se pitaj…

Kotor66
Gost
Kotor66

Jos malo dok sud ne donese presudu i izbace te kao laznog predsjednika opstine, u ovo ludost ni djeca mala ne vjeruju, svi znaju ko je Jovo..hahaha

LSCG
Gost
LSCG

Pitao si se u Jugooceaniju..a znamo kako si zavrsio..i ti i firma.Pitao si se za FL Bokelj..pa vidi gdje je sada..pitao si se…ne es valjda opet da se pitas

Vukan Đ.
Gost
Vukan Đ.

Pitao se i u Carinarnici…nije mu krivi dio.

LSCG
Gost
LSCG

Nine..nego da ne nabrajam..trebalo bi vremena.A,opet ce,kad ima ovih sto su kap on

Zare
Gost
Zare

Tako je Jovo kralju!

Send this to a friend