Politika

SVETOSAVSKA: Besplatan javni prevoz za penzionere, đake, studente, sveštenike…

Milorad Rašović

SVETOSAVSKA insistira da se u glavnom gradu Crne Gore omogući besplatan javni prevoz za penzionere, sveštenike, đake, studente, korisnike socijalne pomoći i osobe sa invaliditetom.

“Naš predlog jeste politički originalan u ovoj kampanji, ali se, istovremeno, pozivamo na dio komparativnih iskustava u razvijenijim društvima koja svoj socijalni ambijent uređuju i pospješuju i ovakvim benefitima za osjetljive djelove populacije”, kazao je Milorad Rašović, odbornički kandidat i šef Medijskog tima SVETOSAVSKE.

SVETOSAVSKA smatra da svaka od društvenih struktura za koje predlažemo povlasticu korišćenja besplatnog javnog prevoza u gradu, u punoj mjeri zaslužuje takav tretman.

“Dio njih zbog ranjivosti socijalnog položaja, a dio zato što, u najmanju ruku, prirodom posla, moraju imati višak poštovanja i povlašćen status”, navodi Rašović.

SVETOSAVSKA smatra da pripadnici najstarije populacije trebaju zahvalnost ovoga društva koja se može efikasno očitovati, između ostalog, i kroz naš predlog.

“Takođe, i oni pred kojima je budućnost, mogućnosti da sjutra doprinesu napretku države i koji treba da odlučuju o kolektivnoj sudbini i donose strateške odluke, očekuju stimulans”, dodao he Rašović.

Insistiraju na ukidanju svih oblika diskriminacije u Crnoj Gori, po bilo kom osnovu.

“Borićemo se za punu društvenu integraciju osoba sa invaliditetom. Vjerujemo da je predloženi model koji pospješuje mogućnosti ove socijalno ranjive grupe ljudi, značajan simboličan iskorak u dostizanju inkluzivnosti na kojoj u poslednje vrijeme insistiraju brojni politički subjekti, ali, nažalost, niko ne povlači konkretne korake da se to u praksi i ostvari”, poručuje Rašović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
pasima
Gost
pasima

pa sta ce svestenicima javni orevoz,kad oni voze dzipove,kupljene narodnim parama.

Nikk
Gost
Nikk

Kako perfidan prijedlog da na konto djece, penzionera, bolesnih i socijalno ugroženih oni zapravo provuku i popove i njima se dodvore. Tako im je sve. Neiskreno i kvarno…

Kiklop
Gost
Kiklop

Ti nijesi normalen, samo si nezaposlene zaboravio, tako da niko vise ne mora placati.

doc
Gost
doc

pogotovo svestenike, steta je da se voze dJipovima

Goro
Gost
Goro

Plac na mars i besplatno osvjestavanje zemljista, ajde ne mlatite vise….

MISKO AJKULA
Gost
MISKO AJKULA

sto ce svestenicima? Ka da nemaju dzipova 🙂

CTzna
Gost
CTzna

Prvo, svestenici imaju bolja kola no im pastva, dugo sram vas i dalje bilo za populizam… neka ste “svetosavska”, ali dje vam je ta sirina i velicina sprem svih iz Kniige?? Mozda da je procitate pa cete znati o cemu pricam

Var
Gost
Var

Tako je . U crkvi plaćamo sve . A ovo za Dz.

NSLmbz
Gost
NSLmbz

Jadan ne bio…osvijesti se

SvetoLiceMjerje
Gost
SvetoLiceMjerje

Ne moraš za nas, imamo džipove dobre.

Send this to a friend