Politika

Svi još ćute o Jokićevom državljanstvu

Jokić

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru još nije završilo izviđaj o slučaju predsjednika Opštine Vladimira Jokića, tako da je njegovo državljanstvo u vrijeme kada je ušao u izbornu trku za lokalne izbore i dalje tajna.

U odgovoru na pitanja Dnevnih novina, iz kotorskog tužilaštva je kratko odgovoreno da je „izviđaj u toku“ i ponovljeno da je predmet formiran povodom „medijskih navoda da je u vrijeme održavanja lokalnih izbora u Kotoru, došlo do kršenja Zakona o izboru odbornika i poslanika”, te da je u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru “formiran predmet kako bi se utvrdilo da li u postupanju bilo kog lica ima elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti“.

Jokićevo državljanstvo izazvalo je burna reagovanja i na prošloj sjednici SO Kotor, kada je traženo da predsjednik Opštine sam kaže da li je 16. oktobra prošle godine, na dan izbora u Kotoru, bio državljanin Republike Srbije.

Odbornik DPS Željko Avramović tada je pozvao Jokića da odgovor na to jednostavno pitanje saopšti u lokalnom parlamentu, a ne “putem medija”. Umjesto odgovora, Avramović je dobio savjet predsjednice SO Dragice Perović da se obrati zvanično u formi odborničkog pitanja.

Osim o državljanstvu, na prošloj sjednici kotorskog parlamenta, održanoj 1. septembra, Jokić nije odgovorio ni na pitanje što je aktuelna vlast uradila povodom zapisnika Upravne inspekcije, koja je zabranila rad sekretarima opštinskih sekretarijata i direktoru Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora, jer ne ispunjavaju zakonom propisane uslove za obavljanje poslova na svojim radnim mjestima.

Danas je nova sjednica kotorskog parlamenta, na kojoj će, kako se navodi u dnevnom redu, biti i izbori i imenovanja. U situaciji kada je i sam Jokić predmet izviđaja koji za rezultat može imati potvrdu sumnji da je predsjednik opštine prekršio Zakon o izboru odbornika i poslanika i Zakon o crnogorskom državljanstvu, što za sobom povlači ne samo moralnu i političku odgovornost, svaki izbor je vrlo diskutabilan.

Vladimir Jokić je, podsjetimo, izazvao sumnju u kršenje zakona kada se u javnosti pojavilo uvjerenje srpskih nadležnih organa izdato 12. maja ove godine, po kojem je Jokić državljanin Srbije od 2013. godine.

Nekoliko dana nakon te informacije i dokumenta koji potvrđuje, Jokić je pokazao potvrdu od 6. jula, da nije više državljanin Srbije, što za njegov slučaj ne predstavlja nikakvu olakšavajuću okolnost. Jedini podatak koji je relevantan jeste – da li je bio državljanin Srbije u trenutku kada je ušao u izborni proces, kada se našao na odborničkoj listi Demokrata, što je bila ulaznica i za izbor na funkciju predsjednika kotorske opštine.

Na to pitanje, više od dva mjeseca niko ne daje odgovor – niti Jokić, niti Demokrate, a zasad ni Osnovno državno tužilaštvo.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Smuki
Gost
Smuki

prije neki dan sam ga slušao uživo…iskreno veeeliko razočarenje…pa on nema pojma da spoji dvije rečenice qq

Agnes
Gost
Agnes

Aoooooo, a meni se smucilo vise ovo drzavljanstvo i Jokic koliko ga pominjete brate slatki, sto je ovo!

Lagano
Gost
Lagano

Tja, osim botova, malo se ko popalio. Više sreće sjutra, sa istom viješću.

Una
Gost
Una

Dzabe Jokicu sto dajes izvjestaj od kad si drzavljanin CG, kljucni dio pokusavas da zamaskiras nerelaventnim papirima.

Todor
Gost
Todor

Demokratama sad svako moze usta da zatvori sa Jokicem, mozda bolje da se provjeri da nema jos neko medju njima drzavljanstvo Srbije jer to je njima blize srcu nego Crna Gora.

Kosta
Gost
Kosta

Od 2013.godine on ima drzavljanstvo Srbije, i zar mislite da ce on prrstom mrdnuti za Kotor, kao da je njega briga za taj grad, budzet koji je ostavljen pun on i njegovi puleni ce ga raspodijeliti, jer kad zaposljava kumove i prijatelje sto ne bi se i okoristio od drzavnog budzeta,

Dragutin
Gost
Dragutin

Probudili se dps botovi. 🙂 To jest, dva bota sa milion imena.
Mozete samo kopirat komentare od juče, laše vam je. :))

Kosta
Gost
Kosta

Da nijesu dobili izbore u Kotoru Jokic bi i dalje bio drzavljnin Srbije, nego su mu rekli mijenjaj drzavljanstvo ali sve se sazna..

Anka
Gost
Anka

Nikad nece priznati Jokic to je sigurno, ali jedino tuzilastvo da krene sa uvidjajem i doci ce do dokaza koji bi konacno potvrdili da je 16.oktobra imao drzavljnastvo Srbije.

Sara
Gost
Sara

Prvi koji cuti je Jokic koji jos uvijek izbjegava da javnosti da odgovor, jer misli da ce se tako prije zaboraviti kljucno pitanje.

Lejla
Gost
Lejla

Ovo je lice demokrata.. odlicno vam je rekao mladi Buric.. ono treba da vam bude poslovnik o radu !

nana
Gost
nana

propali mu poslovi u Srbiji i onda dosao da uspostavlja red u Kotoru.. Jokicu mislio si da sjedis na dvije stolice, e ne moze!

RTRG
Gost
RTRG

Ma kakve je on poslove mogao da radi,dvije bi ovce izgubio,samo je mogao ovako preko ove smijesne i nesposobne druzine posao da dobije. Dvije recenice ne umije da satavi,kao mumija cuti,nije mi jasno sto cuti ako je ispravan. Slusam kako prica povecali smo naplatu opstinskih poreza i prireza,ma tu pricu moze da plasira samo glupim ljudima. Bitno je da je… Više »

lola
Gost
lola

Jokicu kad ces vise priznati da si prevario?? da si izmanipulisao ? tek si dosao , a bavis se tim stvarima…

krinka
Gost
krinka

Demokrate su za kratko vrijeme uzletjele i mislile da ce osvojiti svijet u najmanju ruku… A ondaa su se nakon malo vremena uspjeli da prevare svoje birace i gradjane Kotora… Jokicu izjasni se ! Priznaj !

Olivera
Gost
Olivera

Svi cute o drzavljanstvu… Neka kaze Jokic vise da li je uzeo drzavljanstvo Srbije i da li je prevario svoje birace i gradjane Kotora … ?? Jos nikakvog odgovora od njega.. Zasto cuti?

Send this to a friend