Politika O najavljenom glasanju o Temeljnom ugovoru sa SPC

Abazović prozvao Konjevića i Krivokapića: Ne pada mi na pamet da padnem pod pritisak grupice ekstremista unutar Vlade

Mi smo zemlja paradoksa. Jedina smo država na svijetu u kojoj ministar odbrane priželjkuje sukobe sopstvenih građana, a ministar vanjskih poslova se više bavi crkvom nego evropskim integracijama, kazao je premijer Dritan Abazović odgovarajući na pitanja novinara o najavljenom glasanju o potpisivanju Temeljnog ugovora sa Spskom pravoslavnom crkvom, kome se protive ministri iz redova SDP-a Raško Konjević i Ranko Krivokapić.

Foto: Vlada Crne Gore
Dritan Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

On je saopštio da će se na sjednici u petak glasati o ugovoru sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

“Ta tačka će biti na dnevnom redu. Priča, propaganda sa elementima fašizma koja ima za cilj da skrene i destabilizuje Vladu, ne znam kome ide u prilog. Ali ja pozivam građane da prate sjednicu, jer ukoliko bude bilo potrebe, premijer će u svom stilu objasniti situaciju i razbiti svaku propagandu u parampačad. Temeljni ugovor nema nikakav prioritet u odnosu na bilo koje drugo pitanje. Nas interesuje vodeni terminal, plutajući dok, hoteli, turistička sezona, energetska kriza. Temeljni ugovor tretiramo u redovnoj proceduri”, kazao je Abazović.

Premijer je saopštio da su oni koji su podržali manjinsku Vladu imali pred sobom sporazum koji je tretirao i tu tačku.

“Tako da su davanjem podrške manjinskoj vladi, prihvatili i obavezu da sa SPC i CPC i ostalim vjerskim zajednicama koje to hoće, riješimo to pitanje”, kazao je Abazović.

Ne želi, poručuje, da ovo pitanje više bude prolongirano.

“Niti mi pada na pamet da padnem pod pritisak grupice ekstremista unutar Vlade Crne Gore, ili grupice ekstremista koje zbog toga što su prestale državne apanaže, pokušavaju Crnu Goru da vrate u 90-te”, kazao je Abazović.

Ministri da ne pozivaju druge ministre na telefon i vrše takav pritisak, nije njima do Temeljnog ugovora, nego do Europola

Na pitanje ima li većinu za glasanje o ugovoru sa SPC, Abazović poručuje da mu ne pada na pamet da vrši bilo kakav pritisak na bilo kojeg ministra kako će da se izjasni o bilo kojem pitanju, pa i o Temeljnom ugovoru.

“Zamolio bih i druge ministre da ne pozivaju druge ministre na telefon i vrše takav pritisak. Između ostalog i ministra odbrane. Ja to neću raditi, ali neću dozvoliti ni da drugi rade u ime Vlade Crne Gore”, istakao je Abazović.

Zatim je jasno i direktno kazao – nije njima do Temeljnog ugovora, nego do Europola.

“Ne plaše se oni Temeljnog ugovora, nego Europola. Premijer će saopštiti sve što bude potrebno ako bude doveden u tu situaciju. Neka se ne kriju iza Temeljnog ugovora, jer njih ne zanima Temeljni ugovor. Da ih je zanimalo ne bi dok su bili na vlasti CPC tretirali kao NVO. Kad sam ja došao na vlast ona je dobila status vjerske zajednice”, istakao je Abazović.

Odgovorio je i na pitanje hoće li Temeljni ugovor sa SPC poljuljati stabilnost Vlade s obzirom na oprečne stavove.

“Teoretski može. Ali znate kako, mi smo napravili manjinsku vladu koja ima rok najduže godinu dana. Možda mi najviše želimo izbore, razmišljajte u tom pravcu. Nemojte misliti da nas Ranko Krivokapić može odvesti na njih. Možda nekom drugom to više odgovara”, kazao je Abazović, poručujući da opciju izbora nikad neće izbjeći.

Na pitanje da li u Vladi ima mjesta za ministre za koje kaže da su ekstremisti, Abazović ističe da je napravio Vladu koja je inkluzivna.

“U ovim okolnostima političkih prilika boljeg modela nema. Nemam problem sa bilo kojim ministrom Vlade, računajući i njih. Ne napadam ih, ne pričam, kao što oni pričaju da laže premijer, ili puštaju svoje partijske vojnike, da bi kasnije kazali da to ne mogu da iskontrolišu jer imaju neke unutrašnje sukobe. Ja to ne praktikujem, niti svoju partiju koristim da se obračunavam sa njima. Samo im kažem da od mojih principa neću odustati. Potpisali su sporazum, sami su dobrovoljno došli u Vladu, uzeli resore… Čudno mi je što ovu temu ističu. Oni nisu da se potpiše Temeljni ugovor. Oni su da ova tema ostane rak rana Crne Gore i narednih 10-15 godina. Oni žele da naredni izbori budu tuča između prosrpskog i procrnogorskog bloka. To je nijihova politička matrica”, naglasio je premijer.

Abazović dodaje da, ako se to preslika na Vladu ostaviće ugovor na narednih 10-15 godina.

“Ako se ne preslika, neka se oni preispitaju što će i kako će”, poručio je Abazović.

Đukanovića izjava odgovorna

Abazović je istakao i da je izjava predsjednika države Mila Đukanovića o Temeljnom ugovoru bila daleko odgovornija nego ministra odbrane i vanjskih poslova iz redova SDP-a Raška Konjevića i Ranka Krivokapića, sa mnogo više državničkog stava.

“Njegova izjava je bila odgovorna i ne smatram je neprijateljskom. Naprotiv, kao doprinos konstruktivnosti”, istakao je Abazović.

Ponavlja da su sa ugovorom svi bili upoznati prije mjesec dana.

“Kad su shvatili da je sve u skladu sa zakonom, rekli su da je normativni dio ok, mi ga podržavamo, ali je preambula ovakva i onakva. Preambula nije kao što je bila prije. U preambuli je zaštićen državni interes  Crne Gore, u preambuli nije potcijenjena država. U ugovoru koji treba da ide na Vladu stoji da je Hrišćanska crkva, a hrišćanstvo je šire od pravoslavlja, zastupljena u Crnoj Gori od apostolskih vremena, a da pravoslavno ustrojstvo datira od 1219-1220.  To ćete naći u knjizi Živka Andrijaševića, jednog od onih koji su glavni inspiratori kampanje sa elementima nacionalizma protiv drugih nacionalnosti u Crnoj Gori, sa ciljem izazivanja destrukcija”, kazao je Abazović.

Tu se, dodaje, SPC ne pominje.

“Temeljni ugovor je ugovor između države i jedne vjerske zajednice, a ne svih. Tako da će i druge vjerske zajednice doći sa svojim zahtjevima i možda tumačenjima. Država nije tu da tretira kanonsko pravo, nego Ustav i zakon. Ovo je jedni ugovor koji je u potpunosti sa Ustavom i zakonom”, kazao je Abazović.

Poručuje da Vlada Crne Gore ima ekstremnu podršku međunarodnih partnera.

“Hoće li se to promijeniti – ne znam. Potvrda tome je što je sjutra zvanična posjeta kod kancelara Austrije. 14. jula je ogroman događaj EU u Crnoj Gori, 15. jula dolaze specijalni gosti u Crnu Goru. Mislite li da bi se to organizovalo da Vlada nema međunarodnu podršku? “, pitao je Abazović.

Svaka Vlada ima svoje Vuline

Na pitanje zašto se Vlada nije oglašavala nakon izjava srpksog ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, Abazović ovako komentariše.

“Svaka vlada ima svoje Vuline”, kazao je premijer.

Poručuje da vojni poligon neće graditi na Sinajevini.

“Ideja je da se sagleda lokacija gdje bi bilo idealno da se rade vježbe. Bilo bi šteta da Sinajajevina dobije tu namjenu. Crna Gora ima i druga mjesta”, naveo je, između ostalog, Abazović, poručujući da će se izjasniti kada budu imali drugo mjesto za vojni poligon.

Slađana Đukanović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Misaki
Gost
Misaki

Uzeo si pare Dritane.
Što bi ovim momcima što padose

BBBB
Gost
BBBB

A nocni vukovi i popovi ti nisu teroristi,ekstremisti….

Rakun
Gost
Rakun

Pocijepa ih Dritko…ostali samo dugmici

Komita MN
Gost
Komita MN

Najvece razocarenje. Vec cak i od meda bivseg liberala.
Pojede ih velikosrpski nacionalizam za dorucak.
Prodadose se za malo prosrpskih glasova.
Nije lako do kraja zivota nositi breme izdajnika i prodane duse

Sara
Gost
Sara

Da li vidite sto ne vidi niko ,on stoji izmedju pravoslavaca i svadja ih jos gore ,ciji je ovo plan…..

Kralj piva D
Gost
Kralj piva D

Boli je dritan kao osoba od njih dvojice.

Čarls
Gost
Čarls

Ekstremisti su po njemu samo crnogorci jer su se zainatili da brane svoje ? Neče ni poligon na Sinjajevini jer je to čudo prirode. Onda će ti se za svaki kamenjar u CG javiti neka Dara da to blokira. Bićeš na toj funkciji izgleda manje i od Krivokapića .

Pedja
Gost
Pedja

Crka si ka’ ka osigurac. Nema ti pomoci!

Vuk
Gost
Vuk

Provedri mi vise gore crne!!!!

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Jli iko ikad čuo ovog lika da je za neke iz df-a rekao da su ekstremisti?
Oni su mu pacifisti,ali zato klinika raste u sred beograda đe despot vlada.

delboj
Gost
delboj

Jos Dritan ne prozva nikoga Srbina da je nacionalista. Samo Crnogorce. Cak su mu i oni Zavetnici pod SPC-om ok i ide na veceru kod njih, u skupinu gdje je bila polovina bezbjedno-interesantnih lica, a on koordinator sluzbi bjezbjednosti… I DF mu je ok. Cudno, a cini mi se da je malo drugacija situacija bila svih zadnjih godina da ne… Više »

Loš
Gost
Loš

Još nismo vidio d jedan premijer prijeti političarima da će otkriti navodna saznanja protiv njih ako budu glasali protiv vlade..Čovjek je zaista izgubio kontrolu.Komedija i jasan znak da se Dritan prepao od zapadnog pritiska i pada vlade

Laki
Gost
Laki

Poslije ovoga treba da podnese ostavku.Ispada da ako ga podrže sav navodni kriminal će biti oprošten.Koji premijer to radi?Ovo je gore od Śeverne Koreje

Loš
Gost
Loš

Čovjek je izgubio kontrolu nad ponašanjem .Ko je gledao cijeli ntervju taj je mogao videti da je čovjek prijetio protivnicima Ugovora Skay aplikacijom,a kada čovjek dođe u tu zonu nedržavničjog ponašanja znači da je isprepadan zapadnim pritiskom i padom vlade.On bi bio označen kao neko ko je smetnja integracijama.

Role je king
Gost
Role je king

Ti si nasao sa 0.5% birackog tijela da nama naredjujes u saradnji sa Vucicem? Jesi li ti normalan covjek?

BMX
Gost
BMX

Jeli moguce da nam citava drzava vrijedi samo 21 milion za koje nas prodaje ?

JelenaSavo🇲🇪
Gost
JelenaSavo🇲🇪

Bravo Dritane, kralju, gospodine! E viva 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Niki
Gost
Niki

Lažeš Dritane.Sve što izgovorio je laž.

Ujdurma
Gost
Ujdurma

Buc….pade vlada…xaxaxa

Rejna i Anna D
Gost
Rejna i Anna D

Nećemo. ……

Herceg Novi
Gost
Herceg Novi

Živo me zanima šta Slavko Perović o svemu ovome misli.

Komita MN
Gost
Komita MN

Vrlo je moguce da su Vucic i Rama dogovorili razmjenu na stetu Crne Gore i Kosova: srbija da okupira Crnu Goru a Kosovo i Albanina da se ujedine. To pocinje sa Open Balkan. Nece moci Dritane. Ne ne….ne bilo nas Crnogorci

Moka
Gost
Moka

Obarajte vladu pod hitno , ovaj je odlučio da razvali državu

Ljubo
Gost
Ljubo

Referendum da glasaju pravoslavci i znaćemo čija je crkva

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Puna podrska Dritane. Dosta podjela. Moze Crna Gora 🇲🇪🇪🇺

Sasa Blok5
Gost
Sasa Blok5

Dritan, Rasko, i Ranko se prepucavaju po cijeli dan a svi zajedno imaju oko sedam posto biraca. Vrijeme je za izbore.

Zovite Sergeja
Gost
Zovite Sergeja

Oces veliku Albaniju i veliku Srbiju nece moci.

Cuca
Gost
Cuca

Znači ako si crnogorac, onda si ekstermista.
E, to se savršeno uklapa u šešeljevu nacionalističku stranku.
Sad konačno znamo sa kime imamo posla.
Ovaj Albanac radi za interese VelikeSrbije ljudi!

Svi na ulice ovo se ne smije tolerisat ni sekunde.
Ovi oće da nam dodju glave poslije hiljadugodišnje borbe za slobodu i da sve potru što imamo.
Mi za njih ne postojimo!
U pamet se dobro Crnogorci!

Patriota
Gost
Patriota

Zna li se šta oko 21 miliona?

Jelena
Gost
Jelena

Letiš Driksi nazad za Ulcinj da kao u stara dobra vremena izdaješ suncobrane i prodaješ sjemenke po Maloj plaži.

Good buy Charli
Gost
Good buy Charli

Polupo si loncice Abazovicu
Sta radis ti Sa ” extremistima” u vladi

Mongro
Gost
Mongro

Ti si gori od Vulina! Praviš razdor i na silu pokušavaš CG podčiniti crkvi Srbije! Kažeš, tvoji “principi”? Principima se služe samo budale! Postoji momenat, okolnosti, fakta… i sl. koji utiču na donošenje neke odluke. Jedan princip u jednom vremenskom momentu nikako ne može “da važi” u nekom drugom vremenskom trenutku. Pokondirena tikva si koja od straha za sopstvenu političku… Više »

Mato
Gost
Mato

Krivokapic iz stare vlade je gospodin za ovoga!
Treba ga srusit juce.
Hitno!

Tara
Gost
Tara

Ovog Abazovica,,treba pod Hitno uhapsiti..Mi stojimo..pred drugom aneksijom drzave CG..i to od istih..Dritan je BIA spiun..potplacenik..da radi protiv drzave CG,,Kako ne znaju to nasi politicari??Ja sam to od prvog dana pisala.sprema nam se mrak..nad CG..ako ne reagujemo!

Info
Gost
Info

U lazi su Dritko kratke noge

Maka
Gost
Maka

Ovaj covjek treba u zatvoru da bude!.Crkve crnogorske dritane neces srbiji prepisivati pa prepisui svoju babovinu sram te i stid bilo..no srama nema ovaj covjek..samo zatvor je za njega

UFO
Gost
UFO

Potpuno u pravu covjek. Sjasite vise

Zeljko
Gost
Zeljko

Ispade Krivokapic ljudina za kudravoga.

MarshalDuklje
Gost
MarshalDuklje

Pošlje ovoga raško i ranko treba da prekinu podrsku vladi ! Ako nijesu ……. !

sve vi cvjetalo
Gost
sve vi cvjetalo

Dritane, uskoro ce 13 jul. Ti malo procitaj sto to znaci u Crnoj Gori.

Schumi
Gost
Schumi

Ni nama ne pada napamet da padnemo pod tvojom grupicom ekstremista…!!!! Da je vjecna !!!!

BocaJun
Gost
BocaJun

Kolko je dobio para, od spc???
Sve za pare.

Miro
Gost
Miro

Abazovic ima gdje otici u Albaniju i Srbiju. Tamo gdje mu je i novac i srce. Konatar i Adzicu jeste li dobili garancije da idete sa njim.

Ivangrad
Gost
Ivangrad

Stop izbjeglicama. 🇲🇪

Neo
Gost
Neo

Eh, Dritane, Dritane, Crkva Srbije je otrovno oružje protiv Crne Gore! Samo da ti navedem da je glavna tačka tog tvog “temeljnog ugovora” član 17, kojim se traži da Naša Crna Gora jamči toj okupatorskoj organizaciji druge države da ima svoje komesare iz 7 bataljona u ANB, u našu Vojsku, u našu Policiju, u našim zatvorima, te u našim školama.… Više »

Vlado
Gost
Vlado

Doći će vam popovi glave, budite sigurni.

Danilo
Gost
Danilo

Cim stalno potencira da temeljni ugovor nije vazan u stvari to mu je jedini cilj prije nego ode.

Gorštak
Gost
Gorštak

Zar misliš Abazoviću da će Crnogorci dozvolit da im ti prodaješ grobove predaka i svetinje, koje su teškom muko stvarali. E sad ćemo mi da branimo svetinje kako to dolikuje nama Crnogorcima. A ti ovakvim činjenjem braniš onih 21 milion koje si dobio od tih za koje radiš protiv Crne Gore. Ne čini to.

Dobroćanin
Gost
Dobroćanin

Ovo je gola istina.

Marinko
Gost
Marinko

Abazovicu svaka cast!!!’n

Elena
Gost
Elena

Ali zato uredno podlijezes pritisku Srbije!

Iva V.
Gost
Iva V.

Ne daj Bože da si metar visočiji.

okle1
Gost
okle1

Njbolji premijer u crnogorsko istoriji, realno.

Pukovnik
Gost
Pukovnik

Svaka Ti cast Abazovicu 💪💪💪💪

Boban
Gost
Boban

Ovo pokazuje da URA nema niti jednog Crnogorca u svojim redovima. Uru kao da je Vučić pravio.

Krstac
Gost
Krstac

URA JE NAJVEĆA PREVARA od prije šest godina.

Onaj sto zna
Gost
Onaj sto zna

Odlazeći premijer

Role je king
Gost
Role je king

Ja se nadam da je glasacko tijelo ure ukapiralo neke stvari i da nece ponovit gresku. Sto se ugovora tice,braco crnogorci,bez brige,nema potpisivanja. Mi se pitamo,nasa je CG!

Milica
Gost
Milica

Odmah treba uskratiti podršku Vladi, jer oni radi za interese druge države. Ne treba nam ovakav premijer

Grunf
Gost
Grunf

Veleizdaja ove Vučićeve opskurne družine zvane URA je toliko očita da izaziva najdublje gađenje i prezir.

Maja
Gost
Maja

Meni je Dritan Ekstra Premijer.

Avetinjo!
Gost
Avetinjo!

Vodiga kuci

Maja
Gost
Maja

Pazi šta si rekao! 🙂

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Za ovo dok su bili na vlasti imali sve mehanizme nije ih inetresovala CPC ti svaka cast.Spominjali je nisu .. isli u SPC.

Lenjin
Gost
Lenjin

Projektant velike srbije i albanije tkz. open balkan.

Breza
Gost
Breza

Vidimo koliko te Evropa podrzava!Bas!

Breza
Gost
Breza

Kako je ova osoba puna kompleksa! Umislio da je bitan.Odgovaraces Dritane kad tad.A onda???

Nina
Gost
Nina

Ovoo sudbini da nam odlucuje?!Sram ga bilo,a i nas ako ovo ne oburdamo.

Nikk
Gost
Nikk

Ovaj ne zna đe udara.

Krule
Gost
Krule

Sramna izjava, više se ni ne trudi da sakrije da je Vučićev pion

Lscg
Gost
Lscg

Nije problem kudravi nego oni koji su mu podrzali i jos uvijek mu podrzavaju ovakvu Vladu.Oburdati odmah.

oooo
Gost
oooo

Odje su svi elstremisti koji vole i brane svoju zemlju?!?!?!? Nece ni ovaj dugo. Sam ce sebe oborit.

Prolaznik
Gost
Prolaznik

Ali bez njih nema Vlade 🙂

Orli-Ban Kenobi
Gost
Orli-Ban Kenobi

Neka je onda obore, nego se bojim da ce da prevagnu neki drugi interesi.

Stara Varosh
Gost
Stara Varosh

Dritane vrati mandat.

Luka
Gost
Luka

Radi se o veoma opasnom čovjeku ,koji je očigledno bezobziran.Zato za petak kada bude protest moramo biti mirni i dostojanstveni jer ova vlada svakako pada.Skrenuo je sa evropskog puta zbog Putinove crkve.

Don
Gost
Don

Jedina smo drzava u kojoj popa dovode helikopterom na silu iz druge drzave i mlate i napadaju svoj narod.

❤Zeleno
Gost
❤Zeleno

U subotu smo slobodni gradjani.
Pada vlada Dritane,a ti ces ostatu upamcen da si htio da nas prodas srbiji.

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Ova Vladaa će trajati i kraće od “apostolske”! Ovaj je definitivno Trojanski konj crnogorskog nacionalnog elementa u državi.

Luka
Gost
Luka

Kako nazvati čovjeka koji vodi manjinsku vladu sa 4 poslanika i vodi politiku potpuno drugačiju od one za koju je dobio podršku u parlamentu?
Ekstremista.

OLima
Gost
OLima

Probkem.je u tome.sto si nas ti Dritane vratio u devedesete!

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Potpuno je u pravu. Potpisan je isti ugovor sa Muslimanima, Katolicima što ne bi i sa Pravoslavcima

roki
Gost
roki

zabjelo@Jeste potpisan ugovor sa muslimanima i katolicima.
Samo sto dzamije ne pripadaju Sarajevu ili Istanbulu, kao sto katolicke ne pripadaju Rimu ni Zagrebu vec drzavi Crnoj Gori.

delboj
Gost
delboj

Eto Roki, kratko i jasno si mu sve objasnio.

Novo vrijeme
Gost
Novo vrijeme

Dritane ti si buducnist Crne Gore I svi dobronamjerni politicari svih vjera I nacija.Ovo su recidivi proslosti koje moramo trpjeti Jos malo.Ti imas posrsku svih gradjana CG.I Evropa I Svijet to znaju.

Ancy
Gost
Ancy

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Bijela
Gost
Bijela

Je ste li vi to gospodjo Abazovic🤣🤣🤣🤣

Srbo
Gost
Srbo

Samo ih prži Dritane u medu su do ušiju a ovamo crkva, popis itd ih brine.

Crnogorka🇲🇪
Gost
Crnogorka🇲🇪

Izgorjećete i vi sa nama. To vam ja garantujem. Sem ako ne pobjegnete opet u neku “srpsku zemlju”.

Milos
Gost
Milos

Bravo dritane tako treba kad ne smiju da obore vladu

avokado
Gost
avokado

..ovakvog idiotluka, bezobrazluka, nevaspitanja, neljudskosti, manjkavosti, gluposti, izdajnistva i svega lazljivog i manjkavog, majka radjala nije.
Tesko za gledati, a jos teze za poslusati. Padati treba sto prije!

Moj Niksic
Gost
Moj Niksic

Mislim da izazivas Crnogorce i da si se puno zaletio.vidjecemo polako

titograđanin
Gost
titograđanin

Ovaj čovjek nema stida! Ovo je u perspektivi pravi diktator! Ne prihvata drugačije mišljenje. On je spreman za Sjevernu Koreju.

Njegoš
Gost
Njegoš

Vučićev poslušnik naziva BS, DPS, SDP, AA,.. ekstremistima aaaaaaaaaaahahahahahahahhahaha
Jedina prava i istinska partija je SD koja je i upozorila da će doći do ovoga i zato i nije dala podršku vučićevom ekstremističkom vojniku dritanu.

Trol
Gost
Trol

Samo ti pricaj lako o sebi u trecem licu… ima to sifru u medicinskoj profesiji f60.4 😉

mn-a
Gost
mn-a

Sad se oglasio Konjevic i rekao mu sve….
….citiram….Bolje bit “ekstremista” za svoju državu nego njen “izdajnik”!

Iva V.
Gost
Iva V.

Grupica se da zbaci sa vlasti tebe i tebi slične

Legenda
Gost
Legenda

Ti si izgleda u velikoj konfuziji..Ko je osoba sa kojom si sreo najviše puta od kada si postao mandata-tri putar?Imaš tri puta da oogađaš.Parijarh SPC.Ti si nametnuo mi pitanje crkve ,sam reče pa i da a će sepasti vlada.Predśednik i ministar spoljnih poslova ti poručuju da to nije prioritet i da spustiše tenzije.

Naroz
Gost
Naroz

Što su ekstremisti Abazoviću, što neće da naše crkve i groblja na kojima su sahranjeni naši preci, pripadnu crkvi druge države? To je po tebi ekstremizam?! Za ovo postoje samo tri objašnjenja, a) čovjek je kupljen, b) čovjek je ucijenjen, c) vidi pod a i b.

Risto
Gost
Risto

Padas brzo kao sa kruske i zavrsio si sto se tice visokih pozicija, previs esi ih potrosio za kratko vrijeme..

Levis
Gost
Levis

Crna Gora će dobiti na jesen moderan terminal,ali ti nećeš biti premijer.Nije vlada izabran da pravi savez sa Srbijom i Albanijom već da sprovodi reforme.Đe je novi izborni zakon?Nemaš kad od SPC

marius
Gost
marius

Lijepo mi se čini, da i ti ,I Ranko imate podršku,za to što činite, nekog sa strane. Ti imaš podršku Srbije i SPC,a za Radzu mi se cini,da je dobija sa zapada. Biće interesantno vidjet,čija će podrška bit jača, I ko ce se na kraju radovat .

Ljudi
Gost
Ljudi

Ti si ekstremista.Guraš ugovor bez rasprave.a imaš podršku četiri poslanika.Sjetimo se još da je nedavno Evropski parlament za SPC rekao da je ekspozitura Putina na Balkanu.Pa ko je ekstremista?

Djidja
Gost
Djidja

Evo ga Vučićev rob.

mili
Gost
mili

znaš i sam da nećeš ništa potpisat

delboj
Gost
delboj

Rece Albanski ekstremista i borac za Veliku Albaniju i Veliku Srbiju.

dr.B
Gost
dr.B

E nesrećo.

Katunjanka
Gost
Katunjanka

Zar su crnogorci ekstremisti Dritane Abazovicu…Razumijem da tebe ne boli Crna Gora,ali mene boli,jer su moji preci za nju krv dali i dace opet,ako bude trebalo…Predsjednice Crne Gore previse se ponižavanja crnogoraca,uskratite podršku…

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Izdajnici će kad tad platit svoju izdaju.

Marija P.
Gost
Marija P.

Davno sam rekla kukacemp mi za DPS.Ovakvo zlo kao sto je URA jos ne pamti Crna Gora.

Budo
Gost
Budo

stavi prs’ na čelo, mislim da bi trebao …

laki
Gost
laki

Dritane sto nepoklanjas tvoju imovinu

DolinaBogova
Gost
DolinaBogova

Pao si ti pod Vladom Aleksandra Vučića reljaksirani .

Diletant
Gost
Diletant

Jedina smo država na svijetu u kojoj se premijer više bavi crkvom nego evropskim integracijama. Pri čemu je to crkva druge države.

dr.ino
Gost
dr.ino

Pinokio je smiješan za tebe

nikšić mne
Gost
nikšić mne

Mene je sramota,vjerujte da jeste. Sramota me je ko nam je premijer. Sramota mi je sto na oci svih nas izdava cg. Mislio sam da od Mila nema goreg na svijetu,ali ovaj ga mali svojski mijenja.Uzas,sramota,zastidje. Usta su mu puna regije,srbije…vise je nego jasno da nam uvaljen trojanski konj

Tihana
Gost
Tihana

O kako ti moraš na sud za veleizdaju jadan! Đe misliš da živiš nakon ovoga!?

Darija
Gost
Darija

Panu ces ti i Vlada,a ja cu biti srecna jer nije Crna Gora zasluzila da ima takvog premijera kao sto si ti.

Hogar
Gost
Hogar

Jedina smo država u kojoj crkva i to strana obara vlast i formira svoju,u manastiru.
Ćutanje na sve ovo je saučesništvo u veleizdaji,nebitno koju funkciju ko obavlja.

Mila
Gost
Mila

A mora kad je premijeru prioritet crkva i to tudja.

Budo
Gost
Budo

Premijer otvara mini pristanište 😂😂😂😂😂😂😂

Send this to a friend