Politika

U igri i samostalni nastup SNP-a

Izvršni odbor Socijalističke narodne partije Crne Gore SNP juče je u proširenom sastavu nekoliko sati raspravljao o najboljem modelu nastupa na izborima 30. avgusta, a kako piše dan, najbliži su odluci da nastupe samostalno.

Danu je iz te partije nezvanično rečeno da većina članova ne podržava formiranje koalicione liste jer su nakon izbora 2016. godine, kada su bili dio koalicije Ključ, procijenili da su ostali kratkih rukava. Konačnu odluku o nastupu na izborima donijeće glavni odbor ovih dana. Već za danas je zakazana sjednica tog stranačkog tijela, koja će se održati u elektronskom formatu onlajn.

Na dnevnom redu će se naći četiri tačke, i to predlog odluke o otvaranju unutarpartijskog postupka predlaganja i utvrđivanja kandidata SNP CG za poslanike u Skupštini Crne Gore, predlog odluke o kriterijumima za predlaganje i izbor kandidata SNP CG za poslanike u Skupštini Crne Gore, te predlog odluke o otvaranju unutarpartijskog postupka predlaganja i utvrđivanja kandidata SNP za odbornike u skupštinama opština Andrijevica, Budva, Gusinje i Kotor i predlog odluke o kriterijumima za predlaganje i izbor kandidata SNP za odbornike u skupštinama opština Andrijevica, Budva, Gusinje iKotor.

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković je nakon jučerašnje sjednice kratko kazao da će odluku o nastupu na izborima donijeti na sjednici glavnog odbora partije i to možda već do nedjelje.

“Sjednica izvršnog odbora partije u proširenom sastavu je završena, ali nismo mogli da donosimo nikakvu odluku jer to tijelo nema takve ingerencije. Zbog postupka predlaganja mogućih kandidata za lokalne izbore i za poslanike u Skupštini Crne Gore, sazvali smo predsjednike opštinskih odbora i sa njima napravili konsultacije. Odluku o nastupu na izborima donijeće glavni odbor, vjerovatno negdje van Podgorice, zbog svih mjera koje je Nacionalno koordinaciono tijelo propisalo i vjerujem da ćemo možda već do nedjelje i to završiti”, rekao je Joković.

SNP se od početka zalagao za nastup opozicije na jedinstvenoj listi, tvrdeći da je to najbolji put do pobjede, odnosno smjene vlasti, ali su, nakon što je ta opcija propala, u više navrata isticali da su spremni i za samostalan nastup ukoliko im ničija politika ne bude dovoljno bliska da sa nekim oforme koaliciju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Izvjestaj
Gost
Izvjestaj

Vise bi uzeli da se zovu rasadnik

Izvjestaj
Gost
Izvjestaj

Ova stranka bi trebala da promiheni ime u RASADNIK jer iz ove stranke imamo jos ako se ne varam 11 stranaka

evo se krstim
Gost
evo se krstim

ko je sad ovaj

Nema druge
Gost
Nema druge

pzp bi imao 0,02

Darko_Ba
Gost
Darko_Ba

Snp sama nece preci cenzus nek objave istrazivanje za jun mjesec snp ima 2.4 %! Ujedninjena 0.1% , Radnička 0.9% to je istina sve drugo je laž a Snp uporedo razgovara sa Mandicem koji i je dao 4 poslanicka mjesta jedno predvidjeno za Danilovica a jedno za Damjanovica dok ce ostala dva Snp podjeliti izmedju Jokovica i Scekica !

Caca
Gost
Caca

Pojma nemas. Snp ima 7%, brzo ce izbori, vidjeces. Rade i oni istrazivanja, ne idu na slijepo.

Velimir
Gost
Velimir

Mozda 0,7% ?!

Baraka
Gost
Baraka

I treca opcuja……ne ucestvovanje na izborima, uslijed procjene da ce, u ovim uslovima, tesko proci cenzus…

Briton
Gost
Briton

pa sva istrazivanja javnog mnjenja govore da ce SNP sama da uzme oko 7%

Argon
Gost
Argon

Hahaha…..7% jedino zajedno sa Demokratama i Demosom!

Caca
Gost
Caca

Kako sizenje od Snp-a. Godinama pokusavate da ih unistite, a oni ka stijena

SAndra
Gost
SAndra

Ne razumijem zasto je cudno sto ce ovako jaka opoziciona partija, koja traje 22 godine, izaci sama na izbore! Mozda su zli jezici pomislili da se to nece dogoditi, ali svima je jasno koliko je to nemoguce! Ljudi koji imaju toliku podrsku naroda zasluzuju da samostalno izadju na izbore, a poslije …

guens
Gost
guens

izbori, pa uslovi, a vidjece se ko ce kome da ih postavlja

Majaaa
Gost
Majaaa

JOkovic i Scekic su uspjeli da za 3 godine od nicega stvore stabilnu stranku. I sve su prilike da ce lagano dobiti 7-8%

Argon
Gost
Argon

😂😂😂….e kako me slatko nasmija, stvorili stabilnu stranku a iz godine u godinu im se razbija na sitne partije, evo Jonica zadnja oformi Socijaliste!!

Cica
Gost
Cica

Razbijaju, ali oni traju. Pa to pokazuje njihovu snagu.

Žarko
Gost
Žarko

Mislim da Df i nije bas u poziciji da ucjenjuje bilo koga…

Janko M.
Gost
Janko M.

Vala kakvi su ostali SNPu je najpametnije da sami oduvaju ..

Mina
Gost
Mina

Kako sad izlazi sama???? Sta bi sa Mandicem…, Danilovicem ?

Neno Pg
Gost
Neno Pg

Tako je Jokovicu, niko nek vam ne postavlka uslove, ni vi ih niste postavljali.

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

Ovaj jado ne zna sta ce!!?

Bezprenemaganja
Gost
Bezprenemaganja

Šta se foliraju, sve je to ista pašta. Svi imaju samo jednu i jedinu tačku političkog programa: prisajedinjenje Srbiji, kroz davanje državljanstva srpskim građanima, pod plaštom reciprociteta.

Bidon
Gost
Bidon

tesko do cenzusa

Srdja
Gost
Srdja

Samostalno cenzus ne prelazite.

Caca
Gost
Caca

Lagano 👌

Veki
Gost
Veki

Lagano do 20%😂

Mi smo
Gost
Mi smo

Bjeste od Danilovica

Vlasta
Gost
Vlasta

Ovo sa Dakom na čelu je super. Nešto kao zabijanje zadnjeg eksera u …..

Send this to a friend