Politika

U opštini Budva jednoglasni protiv privremenih lokacija

Vladajuća koalicija u Budvi jednoglasno je odbila izmjene i dopune Plana privremenih objekata za period od 2019. do 2023, koji im je poslalo i tražilo mišljenje Ministarstvo turizma i održivog razvoja, prenose Dnevne noovine.

“Ne dajemo vam saglasnost na izmjene i dopune Plana privremenih objekata, period 2019-2023. za zonu morskog dobra”, stoji u dopisu Ministarstvu održivog razvoja i turizma, koj i je potpisao predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević, a upućen nakon koalicionog sastanka.

Iz Budve je resoru na čijem je čelu Pavle Radulović i javnom preduzeću koje vodi Predrag Jelušić upućeno da je Opština odavno saopštila svoj stav i da je radila principijelno i transparentno, što nije bio slučaj sa MORT i Morskim dobrom.

Jučerašnja odluka vladajuće koalicije je, možda, i jedina donešena konsenzusom od kada je početkom godine došlo do rotacije u budvanskoj vlasti.

Plan Ministarstva na čijem je čelu Pavle Radulović, koji je upućen Opštini Budva, predviđao je da šest diskoteka na budvanskom šetalištu, i još 14 ugostiteljskih objekata lokala brze hrane i trgovačkih radnji šetališta ispod Pošte, koji su u zoni Morskog dobra ostaju i ovoga ljeta.

To bi značilo da otvorene diskoteke Trokadero, Paris, Ambinete, Rafaelo, Maltez i Miami, ostajnu da rade i ove godine, dok su objekti koji su u nadležnosti budvanske opštine uklonjeni.

Sada je definitivno jasno da ni ovih 20 lokacija ovog ljeta neće raditi i samo je pitanje koliko će efikasno i brzo biti uklonjeni jer se bliži ljetnja turistička sezona.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Radenko
Gost
Radenko

Kao neutralni promatrač i dugogodišnji gost Budvanske rivijere i zaljubljenik u Crnogorsko primorje pitam se da li će i neprikosnoveni Krsta morati da ukloni svoju terasu bukvalno na obali mora?

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Za ovaj stav puna podrška budvanskoj vlasti! Vrijeme je da se stane na kraj vašar-turizmu u centru grada.

ZarkoGolubic
Gost
ZarkoGolubic

Opozicija kontrira ministarstvu i kad su odluke dobre samo da bi pokazala kako ne postuje vladu

Cahh
Gost
Cahh

Dobro ne moze biti da se dozvoli prosirenje terasa za astoriu i la boku da udju u more, tako da podrzavam ovo kao i sav normalan svijet sto bi

Edi89
Gost
Edi89

Likalna vlast sve cini da bi unistila turisticku sezonu iz samo njima poznatih razloga

18+
Gost
18+

Krapovic i Carevic nijesu dorasli da se bave politikom, sve cekaju kao i prosla garnitura da neko drugi odradi sto se mora.

almir
Gost
almir

Dragi moji budvani trazili ste, gledajte 🙂

Madagaskar
Gost
Madagaskar

Ne bi im kruna s glave pala da su dopustili ljudima da zarade jos ovu sezonu pa bi uklonili objekte u Oktobar.

cvrkut
Gost
cvrkut

Poceo je Carevic da otima narodu imovinu. Predlazem da izadjemo sjutra i da protestujemo i protiv njega i protiv Krapovica.

srki
Gost
srki

Pa to je i bilo za ocekivati svi smo unaprijed znali da su Krapovic i Becic zeljeli da preuzmu lokale, ali im nije poslo za rukom tako da ne daju ni gradjanima da zarade svoju koru hljeba. Sramota !

crni sin
Gost
crni sin

Nije ovo nista tek su poceli da nam ruse

Mačak
Gost
Mačak

Ljudi su godinama to pravili i godinama ulagali svoj novac u te objekte, neki od njih i zive od tih novca koji zarade sezonski

Cahh
Gost
Cahh

To objekti nisu nego štale najgore, i oni ih micu da bar ne bude buvlja pijaca ljetos a poslije sezone se pravi novo setaliste

Dragan
Gost
Dragan

Tako nam i treba kad smo htjeli da glasamo za DF sad nek nam kozu oderu.

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

Ko zna kome je opozicija obecala ta mjesta, pa oce sto prije da isprate ove vlasnike privremenih objekata.

Marelica
Gost
Marelica

Opozicija nije sposobna da smisli najbolje resenje kako za gradjane, tako i za vlasnike privremenih objekata. Oni samo gledaju svoj interes, briga njih za druge.

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Sezona uskoro pocinje, a opozicija naravno nista konkretno nije uradila po ovom pitanju privremenih objekata.

Sasa
Gost
Sasa

Skidajte ono zastidje. Onakvog rugla nema nidje na svijetu

RofZ
Gost
RofZ

svaka čast Careviću, skidam kapu

Filipa
Gost
Filipa

Znamo koja je to efikasnost, ostati ce beton,kablovi i smece kao do sada.
Zasto nije ostranjeno prije pocetka sezone!

Bob Rock
Gost
Bob Rock

Slazem se ali i nek ostane beton i smece bolje nego ono moralno i ljudsko dno i ruglo koje godinama gledamo. Vrijeme je da prestane vasariste.

Bu2
Gost
Bu2

Klijentela, uglavnom iz Srbije, bas tu vrstu muzike trazi. A samu atmosferu i ambijent vole i ostali turisti mladje dobi. Ali svakako je doslo vrijeme da to bude estetski vise privlacno.

Bu2
Gost
Bu2

Niti ce raditi, niti ce ih ukloniti!

Send this to a friend