Politika DNEVNE NOVINE SAZNAJU: MCP KOORDINIRA PREDIZBORNU OPOZICIONU I MEDIJSKU SCENU

URA i Vijesti bili sa Mitropolijom da pričaju o izborima

Mili Prelević

urednik politike u Dnevnim novinama

Predstavnici Mitropolije crnogorsko-primorske razgovarali su prije nekoliko dana sa predsjednikom Građanskog pokreta URA Dritanom Abazovićem o predstojećim parlamentarnim izborima, saznaju Dnevne novine iz dobro obaviještenih izvora.

Do razgovora je došlo na inicijativu Mitropolije. Dnevnim novinama je potvrđeno da su o predstojećim izborima razgovarali Dritan Abazović i glavni i odgovorni ND Vijesti Srdan Kosović sa predstavnicima MCP, među kojima je bio i jedan vladika.

Kako nezvanično saznaju Dnevne novine, Abazović je podržao održavanje litija kao “dobrog načina za ukidanje jednog lošeg zakona”, koji je, kako je rekao, nepravedan, ali i ukazao na sve češću pojavu ekstrema u redovima onih koji učestvuju na litijama.

On je navodno, rekao da zakoni u Crnoj Gori treba da budu isti za sve građane i za sve konfesije i da je za njega jedini prihvatljivi koncept građanske Crne Gore.

Abazović je predstavnicima Mitropolije saopštio, kako pišu Dnevne novine, da predstavnici njegove partije najvjerovatnije neće biti na jedinstvenoj opozicionoj listi.

On je, prema nezvaničnim informacijama Dnevnih novina, ponovio svoj više puta saopšteni stav da sa Demokratskim frontom članovi GP URA ne mogu biti na istoj listi.

Lider Građanskog pokreta URA je pojasnio i da će njegova partija, najvjerovatnije, na predstojeće izbore izaći samostalno, ali da odluku o tome tek treba da donesu organi partije.

“Jasno je da smo mi građanska partija i da ne možemo biti dio koalicije na državnom nivou sa desničarskim partijama. Zalažemo se za to da crkva ima svoje mjesto u crnogorskom društvu i da je niko ne progoni, kao ni predstavnike ostalih vjeroispovijesti, ali naš put je potpuno jasan u građanskoj i suverenoj Crnoj Gori”, rekao je navodno Abazović.

Lider GP URA je, ipak, ptema saznanjima Dnevnih novina, istakao i da ostaje otvoren za dijalog sa ostatkom opozicije, ali da o nekim stvarima, a naročito o građanskom konceptu i nezavisnosti Crne Gore nema nikakvog razgovora.

“Crkvu i ostale vjerske organizacije treba poštovati i podržavati, ali im nije mjesto u politici”, navodno je kazao predsjednik GP URA.

Dritan Abazović juče nije odgovarao ne telefonske pozive iz redakcije Dnevnih novina, pa ovu informaciju nijesu mogli da provjere iz prve ruke.

Prema istom izvoru Dnevnih novina, uskoro treba očekivati razgovore predstavnika Mitropolije i sa drugim liderima opozicionih stranaka.

“Najvjerovatnije će biti pozvani svi opozicionari osim predstavnika Socijaldemokratske partije, jer je njihov stav o jedinstvenom opozicionom nastupu već poznat”, kaže sagovornik Dnevnih novina.

Poslanici DF-a su više puta poručili da je jedini način da se režim Mila Đukanovića svrgne sa vlasti da se formira jedinstvena opoziciona lista.

Poslanik DF-a Slaven Radunović je kazao da su inicijative u tom pravcu već pokrenute, ali da će se o njihovom ishodu izjasniti nakon eventualnih pregovora, koji će se obaviti mimo medija i građana.

Opozicija u najmanje tri kolone

Prema nepotvrđenim informacijama, u toku su međupartijski opozicioni razgovori oko jedinstvene liste, ali pomaka skoro da nema.

Tako se govori da je Socijalistička narodna partija Vladimira Jokovića iskazala očekivanje da se na jedinstvenoj listi nađe njenih pet mjesta, a eventualno bi pristali na četiri.

Prava Crna Gora Marka Milačića očekuje najmanje jedno mjesto, a Ujedinjena Crna Gora Gorana Danilovića barem dva.

Očigledno je premalo prostora da svi apetiti budu zadovoljeni, pa treba očekivati izlazak opozicije na predstojeće parlamentarne izbore 30. avgusta u najmanje tri kolone.

Sve zavisi od toga koliko će događaji u Budvi oko lokalne vlasti zbližiti Demokratski front i Demokrate.

Ako između njih ne dođe do dogovora, opozicija će nastupiti u nekoliko kolona, nešto slično kao na izborima u oktobru 2016. godine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
harašo, spasiba
Gost
harašo, spasiba

Koje se tu pare vrte, čim su se svi sjatili.

Ragnar
Gost
Ragnar

Samo procrnogorska opoziciona lista dolazi u obzir, eventualno snp i demokrate maksimum srpstva koje bi istrpio, zelim da glasam za opoziciju ali ako uvalite front i milacica glasam DPS!

Eto
Gost
Eto

Poštoeno, i podržavam stav, iako glasam DPS.

Ragnar
Gost
Ragnar

Ima u DPS ljudi koji su potrebni Crnoj Gori!

Mestar
Gost
Mestar

URA R.I.P. Kako li ih je Dritan samo unistio. Ovo je dno dna. Spali su na to da im MCP sekta dava uputstva sta da rade. Od jedne perspektivne procrnogorske proevropske partije su postali placenici Srbije i SPC, izdajnici koji rade sve protiv Crne Gore i njenih gradjana.

Sejo
Gost
Sejo

Abazovic je uvijek volio da zivi u bajkama.

Detlic
Gost
Detlic

Sta izigrava ovaj Abazovic?

Nikolas
Gost
Nikolas

Zakon je jednak za sve i mora se postovati.

Budvanin
Gost
Budvanin

Df,Demokrate, Ura,IN4S,Vijesti,A1,Mcp,Spc sve je isto samo je razlika ko koji posao i na koji nacin radi protiv drzave a narod ovog puta bira samo jedno isto kao i na referendumu. Da li smo za EU ili zajednicu sa Srbijom pa da budemo selendra srbijanska sa platom od 100 eur

Окле
Gost
Окле

Сад вам и Дртан смета, 😂😂😂😂, само полако, сметаће вам сви.

Окле
Gost
Окле

Тако и треба, сви слободоумни грађани на исту страну.

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

… svi slaboumni na tu stranu, tako je.

marius
Gost
marius

A kolko juce ovi iz MCP se kunu, da se politikom, ne bave. Kakvi prevaranti !

CETINJE
Gost
CETINJE

Pozdrav svima!Vidim da je na ovom tekstu mnogo negativnih komentara,komentara mrznje.Kako neko moze da prica da je Dritan Abazovic srbin i da je URA sprska partija.Dritan razgovara sa svima.Dritan uvazava svacije misljenje.Koliko prijedloga Ure prihvacemo u proteklom periodu.Odreci se plate za gradjane Crne Gore je jedan veliki cin!Cin postovanja prema narodu.URA se zalaze za demokratiju i mir medju svim narodima… Više »

Dok ne popadamo
Gost
Dok ne popadamo

moras svatiti jedno i ti i ostali.Dosta bi nas glasalo neku drugu partiju poput URA ali njihova izjava je da ne mogu biti u vlasti sa DPS om. Ako je tako onda su na stranu DFa. Sta ce se oni pitati u svemu tome ako DPS izgubi? Ja cu ti reci nista. Glasanjem bilo koje druge partije osim DPSa ovog… Više »

Koga to foliraš
Gost
Koga to foliraš

Ma kakvi Dritan. On je samo pion Miška Perovića, vlasnika Vijesti. Sa srednjim vijekom bi da gradi Crnu Goru. Ne bi trajala ni po godine i bila bi prisajedinjena Srbiji.

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

E Viva Montenegro sa Mikropilotom ristom !? E tu ćete pazarit lijepo, bravo dritane !

Mestar
Gost
Mestar

Kako moze biti crnogorska gradjanska partija a podrzava srednji vijek i “litije” koje negiraju postojanje Crnogoraca crnogorske crkve i Crne Gore? Isto tako je URA podrzavala ona divljastva i primitivizam u Budvi. Jos su sada i poceli dogovore sa MCP. Pa nije narod lud da ne vidi da su i oni na platnom spisku Srbije.

CETINJE
Gost
CETINJE

Ako nijeste upuceni ova vijest nije tacna!Ura je to potvrdila na svojim drustvenim mrezama tako da ovo oni nijesu izjavili!Sramno od svih koji ovo rade od postene partije!

Titograd
Gost
Titograd

Hahahaha, je li moguće da je Dritan došao na tu ideju da priča sa svetosavskom sektom?

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Titograd pa nece valjda sa komunistickim DPS otpadom hihihihihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

vitamin C
Gost
vitamin C

Dritane, nadam se da te nijedan pravoslavni Crnogorac neće podržati. Sram te bilo, ništa nijesi bolji od srbočetnika! Ti si otvorena izdaja Crne Gore. Ko to ne vidi taj se pozdravio sa zdravom logikom.

Iha
Gost
Iha

Ulcinj ce mu rec sto mu misli!

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Dritan bi i fotelju i stolicu,a najprije zog tog interesa dao bi vjeru za veceru

Sociolog
Gost
Sociolog

Taman su se našli svi zajedno!

Itana
Gost
Itana

I posle ovoga da nekome ne budu jasne neke stvari i koji im cilj. I da ja sad vjerujem u laži koje plasiraju Vijesti koje sarađuju sa opozicijom i Amfilohijem

Vidikovac
Gost
Vidikovac

A oni se bas nadjaju nekom izbornom rezultatu,narod vas je pročitao dako shvatite konačno!

Ganfalf
Gost
Ganfalf

Jasno je da Dritan glasa više nema među Crnogorcima, Albancima ili Bošnjacima.

Analiticar
Gost
Analiticar

Sad nam je bar jasno da oni zajedno rade i saradjuju. Ko tu koga finansira pitanje je

Primorka
Gost
Primorka

E ko su nama sveštenici, sta je ovo. Amfilohije osniva partiju

mrkela
Gost
mrkela

Ne daju Crnogorske svetinje Crnogorcima ! Oteto prokleto !

KOCOBO
Gost
KOCOBO

E kuku nama ako ubace ovoga milacica u parlament

Leart
Gost
Leart

Hahahahahaha 2 danilovicu a jedan milacicu,a oni zajedno ne bi cenzus mogli prec

Komita
Gost
Komita

Nenormalno je ocekivati da dritan bude na istoj listi sa ljudima koji bi albance protjerali da mogu

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Ura je progresivna partija,jedini s kojima on moze u koaliciju su sdp liberalna dps sd,kakvi frontasi i kakav becic ,oni su jos u 90im

vitamin C
Gost
vitamin C

možda je bila u početku, ali već poodavno NIJE

Pitam
Gost
Pitam

Progresivci koji daju podršku DF-u da ruše sve crnogorsko. Što je tu progresivno?

Liberal
Gost
Liberal

Na dritan ce sa DPSom,ne moze on s cetnicima nikako

Džo
Gost
Džo

Sto ce Vijestigora u vezi uzbora u SPC? Da nece i oni kao stranka…ili moraju vratiti pare ako pukne DF na izborima

Gigi
Gost
Gigi

Citav svijet ide unaprijed jedino mi nazad zajedno sa srbijom.Pustite istoriju vise I sta je bilo.Koga to zanima vise.Da nije istoricara I ostalih suludnika ratovi na ex prostoru ne bi ni bili.Vjeruj te mi Narod bas briga u svijetu za proslost.Mani te se vise istoriju crkve I ostalih gluposti.

Informer
Gost
Informer

“Jasno je da smo mi građanska partija i da ne možemo biti dio koalicije na državnom nivou sa desničarskim partijama. Zalažemo se za to da crkva ima svoje mjesto u crnogorskom društvu i da je niko ne progoni, kao ni predstavnike ostalih vjeroispovijesti, ali naš put je potpuno jasan u građanskoj i suverenoj Crnoj Gori”, rekao je navodno Abazović. “Crkvu… Više »

Poludjeh
Gost
Poludjeh

Znaci da je Informer nekada davno volio Mila I partiju
Nego sve poludjelo I zaboravilo
😀

Srbadija
Gost
Srbadija

Sta radi vise ovaj Amfilohije? Sad ce i Dritan da mu brani svetinje?

Zdravko1986
Gost
Zdravko1986

URA se nalazi pod patronatov Perovica i Vijesti, igraju kako im oni sviraju

Panda
Gost
Panda

Pa logicno je da se nece javiti na telefon jer sve sto prica nije tacno.

Anita
Gost
Anita

O cemu oni pricaju da mi je znat

Crnojevic
Gost
Crnojevic

Nikad teti izbori, idu po sistemu svi protiv jednog. Ujedinjuju se i oni koji to po prirodi stvari nikad nijesu mogli

Sejo
Gost
Sejo

Abazovicu, nisi dobro informisan, ali zakon je jednak za sve.

Detlic
Gost
Detlic

Pricas da podrzavas litije, a ne vidis i ne mislis o infekciji koja nas je zadesila sve nas.

Nikolas
Gost
Nikolas

Kaze Dritan da je los zakon i nepravedan?? Malo bi trebao da objasni tu tezu. Zakon je jednak i ravnopravan za sve i mora se postovati.

Ljesnjanin
Gost
Ljesnjanin

Jeste pa sto nisu potpisali da nema ugrozavanja imovine kao sa katolicima i muslimanima?????

Nije pravo
Gost
Nije pravo

Katolici i muslimani nijesu prepisivali crnogorsku imovinu na sebe kao što je činjela SPC. Crnogorske crkve i manastire na srpsku crkvu. Da se njima upravlja iz Beograda.

Nikopolje
Gost
Nikopolje

Kad se udje u evropsku uniju bitce izglasan zakoni po kojima ce vecina opozicionhi partija biti zabranjena ove profasisticke partije koje negiraju drzavu u kojoj bi da vladaju. Takve ne da treba zabraniti, nego vodje procesuirati pred zakonom i zatvoriti

dzonatan
Gost
dzonatan

Napad na Uru jasno daje znak da će bit iznenadjenje ovih izbora

Mila B
Gost
Mila B

A te novine od vijesti treba što više građana da ne kupuje kao ins4 i to bi im bio kraj jer su zlo protiv Crne Gore

Patriota
Gost
Patriota

Uzalud se trude.
Milo ubjedljivo pobjeđuje!
Da je vječna Crna Gora!

Manage
Gost
Manage

Kao nikad do sada, jer nije narod blesav da ne vidi sto cine posrbice i kako doprinose razvoju CG. Svaka rijec i akcija je direktno usmjerena na rusenje CG. O medijima da ne pricamo kakvu hajku vode. Samo su se preracunali ka vazda.

Marko76
Gost
Marko76

Viiesti su postali medij tamannkao Svetigora

starac fočo
Gost
starac fočo

Nikad lakši izbor 30.08. Ili si za Crnu Goru ili si za popove i njihove srpsko-ruske satelite. Ove kombi stranke i prodane medije suvišno je komentarisati.

Pinjes
Gost
Pinjes

Kako ces medju svoje ulcinjane Dritane.I ti se stavi pod kisobran DF-a

Milan
Gost
Milan

Zato više ne čitam vijesti. Poodavno sumljam da ih finansira Srbija preko SPC. Ovo ide samo u prilog tome.

Dragan
Gost
Dragan

Ura i Vjesti su odavno na platnom spisku Srpske crkve. Sve je jasno danas u Crnoj Gori postoji samo DPS, SD, LP koje su za gradjansku drzavu i SDP koji nazalost se priklonio DF.

C G
Gost
C G

Kako se svi lako dogovore, kad je na štetu Crne Gore i Crnogoraca ! Jesmo li mi to građani drugog reda u sopstvenoj državi!? Ovo je velika sramota i izdaja Crne Gore.

Samo Crna Gora
Gost
Samo Crna Gora

URA protiv Zakona, a Carević javno rekao kod Šukovića: ” Država i Crkva su nam oduzete 1918. god…” Hoće na dvije stolice, kao Demokrate.

Božo
Gost
Božo

Vrlo “uvjerljiv” tekst u čijoj sadržini su najzastupljeniji termini nezvanično i navodno… toliko o njegovoj namjeri…

EtoTako
Gost
EtoTako

Puče im polkušaj da se sva opozicija ujedini u jednu kolonu – tj u jedan front pod vodjstvom Demokratskog Frontra – to je opcija za koju se zalaže Srpska crkva. To što mnogi iz opozicije neće ni u ludilu sa DF-om u SPC znaju ali se prave ludi. Jedino što će biti poslijedica je da će DF izaći zajedno sa… Više »

JA TO
Gost
JA TO

Zakopali bi Crnu Goru samo za funkciju ! Narode pazite kako glasate !!!

Cuca
Gost
Cuca

Vijesti su prešle na drugu stranu, sad igraju za četnike….

Trešnjevo
Gost
Trešnjevo

Tako ti je to moj Cuca. Ovi tobože neutralni su najveći neprijatelji Crne Gore i CPC.

delboj
Gost
delboj

O Driittaaneee… Ajde za Vijesti, oni su prodane duse vec godinama… Juce Crnogorci, danas Srbi i Rusi, sjutra Turci i Jevreji… Oni za 100 eura vise mijenjaju svaku naciju, ali ti Dritaneee … sramota.

Logicar
Gost
Logicar

Ura ne smije da se pojavi samostalno na izborima. Ona ima jacinu od 5 posto u PG i 5 posto u NK, 15 posto na cetinje, i po 1 posto u ostalim gradovima. Dritan kad je bio popularan imao je sa SNP i Demosom koliko Demokrate. Da se ne zanosimo. Dritan nema cenzus

Cetinjani
Gost
Cetinjani

Čega ima 15% u Cetinje !? Logičar, jesi li normalan !? Ko uđe u manastir na politički brifing završio je sa glasovima u CT.

MNE
Gost
MNE

mitropilija pokusava da ujedini opoziciju i medije, bruke.

Ljubo
Gost
Ljubo

Ko je god radijo protiv SVETE Crne Gore nije dobro proso

Jelena
Gost
Jelena

Crni Ljubo

Učo
Gost
Učo

Sve je jasno ..
Borba za mjesta u parlamentu ,borba za vlast . Dogovaraju se ,pokađaju se koliko bi ko trebao da dobije mjesta e to je program svaka čast.
No , ,,zec u gori a ražanj se gotovi”.
Živjela Crna Gora.

Baraka
Gost
Baraka

Dritan, pravi pravoslavac i veliki vjernik SPC, a Vijesti se nadaju da ce DPS padti pa da ce u potpunosti biti oslobodjeni placanja poreza…. Posteno… SPC, politicka partija, popa Rista za ministea

Rašo
Gost
Rašo

Dritan je dobro počeo , loše završava. Igrao je na pogrešnu katu i pada polako. A kako kažu , ko se topi hvata se za pjenu.

Monteniger
Gost
Monteniger

ovi ce kao i pozitivna i crnogorska…otici u zaborav

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Džabe vam sve,odoste u drugu ligu.

MMM
Gost
MMM

URA je anticrnogorski neuspio projekat svih mrzitelja svoje zemlje.

Budvanin
Gost
Budvanin

Partije se ovog puta dijele na one za drzavu i za one protiv drzave. Vecina ovih malih partija nece ni preci cenzus pa ce ostati DPS za drzavu i DF i Demokrate koji sve rade protiv drzave Crne Gore.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Milačić jedno mjesto a Danilović dva!!!! Da ne bi možda nosioci liste da budu, haha! Ka’ sila birača iza njih stoji… E, vala, da se ovaj mudrijaš i preletač Danilović hoće maći iz skupštine, da radi nešto korisno u životu za promjenu!

kachawendy
Gost
kachawendy

uuu kako su gladni funkcija, i svi bi na toliko mrsko cg korito

Zabjelčanin
Gost
Zabjelčanin

Svaka čast Dritanu, tako se brane principi.

Anonimous
Gost
Anonimous

Političar, nema šta. I sa crnim đavolom bi pregovarao. Ali doslovno. Ipak, duši nije prodao…

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Odgovorite mi gospodo iz URE u koju crkvu vi meni sugerišete da idem kao etničkom Crnogorcu, pošto ste protiv Zakona o vjeroispovjesti?

ne treba
Gost
ne treba

Nemaju što da ti sugerišu, pčigledno si teško tele čim ti partije sugerišu što da radiš

Logicar
Gost
Logicar

U jednu jedinu koja postoji u CG, a da je pravoslavna naravno. U onu predvodjenu Vladikama.

DacicPakshu
Gost
DacicPakshu

Bravo. Pominju samo jednu pravoslavnu, koja nam je oteta prije 100 godina, a žmure i ćute na oteto, i URA i Caro Pavličić.

CrnoGorac
Gost
CrnoGorac

Zemo, nemoj uopšte da ideš u crkvu. Ti si Bogu drag i blizak zbog svog poštenja, svoje skromnosti, zbog toga što ne želiš tuđe…

Lida
Gost
Lida

Izdajnici Cg.

Dejo
Gost
Dejo

Je li se i Dritan prekrstio ruku im poljubio kad je dosao kod njih.
Ovo je prava demokratska minibus stranka😂

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Riksa koalicija minibus je za njih veliki.

Hmmm...
Gost
Hmmm...

Dritan, je u mentalnoj konfuziji, ako je to što se piše istina. Dakle, kao političar po profesiji ide (pazite, ne dolaze oni kod njega) na sastanak sa neregistrovanom, odnosno nezakonitom vjerskom (ustvari, kvazivjerskom) organizacijom i, umjesto da bude upoznat sa istinama Svetog Pisma, priča sa njima o zakonodavnim aktivnostima, političkom uređenju i organizovanju izbora. Nadalje, kao šlag na torti, “drsko”… Više »

Darina
Gost
Darina

Ovo se gadi svakome .

CrnoGorac
Gost
CrnoGorac

Ne Darina. Mnogi se ne slažu sa tvojim stavovima, ali to ne znači da im se svima gadiš. Isti je slučaj i sa Dritanom.

Kotor
Gost
Kotor

Ako si Dritane tražio savjet u Mitropiji najvećem neprijatelju Crne Gore, Crnogoraca i CPC ugasio si partiju. Sram te bilo. Kakva je to tvoja gradjanska država.

Majkl
Gost
Majkl

Iskreno ae nadam Abazovicu da neces imati cenzus na izborima.Adio pa podrzavaj MPC

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Popozicija u ofanzivi, a URA jedva gura. Opet pošteno, neće da sa Ristom i četnicima ruše državu.

Balkan 3 U 1
Gost
Balkan 3 U 1

Koloko straha dpsu….zadaje Abazovic , Milacic I Becic 😂
Da je dps da ih prije izbora testira I u karantin zatvore …🤣🤣🤣🤣

Lesinari
Gost
Lesinari

Dps najbolja partija sa Pobjedom I TVCG Toliko sire mrznju da im ostaje da opstaju napadima na opoziciju Boje se mladih da im soko ne poleti a ne znaju da je soko upravo na presto stigao sa ulice Eh zuta gredo niko te ne pominje 😀😀😀😀😀

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Neka si nam objasnio, lešinaru .

Psiha
Gost
Psiha

A hocemo li u septembru nakon izbora ponovo biti zatvoreni u kuce kao sto se prica po gradu
😋🙄🙄🙄

Razumi me
Gost
Razumi me

Isto kao DPS sa POBJEDOM
Sto je tu protivzakonito sem sto dps hoce svi mediji da budu pod njegovom kontrolom kao nekada INFORMER sto su voljeli

Send this to a friend