Politika

Vlada: Marković nije Vučiću ništa obećao

Premijer Duško Marković nije lani ništa obećao predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, poručuju iz Vlade.

Oni su večeras demantovali navode predsjednika Srbije Aleksandra Vučiča, da mu je premijer Duško Marković tokom boravka i u Beogradu 2017. obećao da će Crna Gora voditi računa o interesima Srbije pred važne i značajne datume.

<<<Vučić o crnogorskom pukovniku u Kninu: Hvala vam, prijatelji<<<

Iz Vlade je Televiziji Crne Gore saopšteno da premijer Marković tokom konferencije za novinare u Beogradu u tom kom kontekstu nije ništa obećao Vučiću, već da je, kako su podsjetili, govorio o unapređenju položaja srpske zajednice u Crnoj Gori.

Objavljujemo i video iz februara 2017. gdje se jasno čuje šta je tada ovim povodom kazao premijer Marković (izjavu možete poslušati od 6:20 minuta).

“Crna Gora i ova Vlada će biti snažno posvećena, ne samo očuvanju i unapređenju položaja srpske srpske zajednice,nego pažljivom odnosu prema onome što su glasovi ili nezadovoljstvo i primedbe koje dolaze uz srpske. zajednice.  Predsedniče, želimo da o tim pitanjima razgovaramo sa vama i sa vašom Vladom. Za taj dijalog nam nisu potrebni posrednici niti političke platforme bilo bilo koje bilo koje stranke.  Želim da vas uvjerim da je srpski jezik ćirilica ustavna kategorija,  da iz budžeta u okviru naših mogućnosti podržavamo i podstičemo poziciju srpske zajednice, ali ako postoje problemi, a vjerujem da postoje ako postoji više prostora. Spremni smo da zajedno sa vama taj prostor širimo i da pronalazimo najbolje odgovore, jer je to u duhu našeg prijateljstva i našeg ukupnog ukupnog interesa”, jasan je bio Marković.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Pitacemo negovog brata zivi u Kragujevcu ,prima Srpsku dobru penziju i dobio je stan od Srbije

Gost
Gost
Gost

Očigledno da se predsjednik Vlade Dušan Marković i predsjednik Aleksandar Vučić ne razumiju dobro. Vidi se, čuje se.

znalac
Gost
znalac

Šta ima nejasno? Na snimku se lijepo čuje “Ako ima prostora…za poboljšanja” A nema jer su se poboljšali više nego što je njihovo pravo. Po svemu. Stop podršci srpskom naumu da razjedini i posrbi Crnu Goru!

aneksija 1918
Gost
aneksija 1918

Momo kaže nijesam ja ni bio u Hagu tako da nije potpisao dogovor o samostalnosti republika bivŠe SFRJ. Stvarno katastrofalni likovi a ima ig (što bi rekli Grbljani).

miskoCT
Gost
miskoCT

”da iz budžeta u okviru naših mogućnosti podržavamo i podstičemo poziciju srpske zajednice” – a juče su najavili da će ukinuti i to malo novca što daju Srbima.

Razumijes
Gost
Razumijes

Ukinuće naravno. I treba da se ukine!

Tri kule Bar
Gost
Tri kule Bar

Isto kao sto niste ništa obećavali i ne obećavate narodu pred svake izbore,poslije vam je priča nismo tako mislili ili nismo ništa obećali….e narode stoko,do kad će te da trpite i da se ponižavale??????

Dejana
Gost
Dejana

Masulovicu to ti je posao i ja bih isto postupio da mi je tako naredjeno i da mi je to posao. A ovi moralisti sto pljuju i pricaju svasta takodje bi tako uradili!

Italijanka
Gost
Italijanka

Ranka kao da je boga ufatila za. ……….pih ne bih je śeo u maserati nema te šanse. 👍

JAAA
Gost
JAAA

KOJI SU OVO ” JUNACI”…NE ZNA SE KOJI JE OD KOJEG ” VECI JUNAK”

Italijanka
Gost
Italijanka

Dusane nije mi jelena antipaticna. Antipaticna mi je ranka sestra njena. 👍

Niksicanin
Gost
Niksicanin

Gospodine Markovicu nemoze jedan zizofrenicar da izmislja ono sto njemu odgovara jer njemu gori pod nogama.Sa jedne strane Putin koji ce da ga pusti niz vodu,sa druge Ameri koji se o svemu pitaju.Kljuca na Kosovu nezna sta trabunja.

Italijanka
Gost
Italijanka

Kukavica svetoga lazara. 👍

Novoadjanin
Gost
Novoadjanin

Sa vama nista vise … Vi se starajte o svakoj nacionalnoj manjini prema zakonima EU koje ste prihvatili. To je dovoljno. A Srbija da prestane da se ponasa da je CG neka zajednicka zemlja i da nam dovlace Crnogorce po Vojvodini da rade i studiraju ili da se kriminalom bave. Hoces da studiras brale plati kao stranac, hoces da radis,… Više »

Anonimus
Gost
Anonimus

Tako je možemo biti braća, ali nam kese nisu sestre.

Budo
Gost
Budo

Potpuno se slažem sa tobom iz N. Sada. Ali moraš da znaš da se 99% studenata iz CG tamo izjašnjava kao srbi. To im je dvojnim državljanstvom omogućila tvoja država Srbija. Zato ćuti i trpi, ili se obrati Vučiću.

Sikkii
Gost
Sikkii

Pa eto i iz ovoga se vidi da je obecao. Cak je rekao da bi voleo da njih dvojica vrse dogovore, a ne preko srpskih stranaka. Malo licemjerno. Ucinicu sve sto mi kazes Vucko moj dobri, samo da mi u Crnoj Gori ne saznaju da sam ucinio. Zato treba zaobici srpske stranke. A.

Velimirvelimir
Gost
Velimirvelimir

ALO,PA NIJESMO MI POKRAJINA SRBIJE I NIJE NAMA VUCIC NEKA VLAST DA PITAMO NJEGA ZA MISLJENJE,U PAMET SE LJUDI,
ODAVNO SE SA OVIH PROSTORA,JOS OD MOMIRA BULATOVICA ,NE IDE U BG PO MISLJENJE!
TO OVIH 10 POSTO TERORISTA I IZDAJNIKA STO IDE,TO NE VAZI,ONI IDU PO PARE!

Micko
Gost
Micko

Mogao si dati nekom da ti napiše pravilno tekst-nije baš za NK-e ova tema.

Anonimus
Gost
Anonimus

Samo da si smanjio slova…

Vitez I reda
Gost
Vitez I reda

Pošteno svaki put sa naše strane… premijer je časno bio i rekao Vučiću…

Micko
Gost
Micko

Uzbuna kod udbasa-mnogo kasnite sa širenjem mrznje novokomponovani ,,Crnogorci,,.

Razocaran
Gost
Razocaran

A ko vjeruje Markovicu ? Da SE nijesu obogatili na ISTINU ?

Musa
Gost
Musa

Ne razumijem sto iko demantuje Vucica. Normalno je postalo da laze. Njemu niko ne vjeruje, samo lagano.

Окле
Gost
Окле

Читам и не вјерујем, сад се терет баца на то ко је шта рекао. Боље да се вратимо на то, ко је шта урадио. Црна Гора је послала моралног кепеца униформи да слави дан када је извршено етничко чишћење. То је оно што је битно немате што коментарисат више.

Tamo amo
Gost
Tamo amo

A sto su bjezali? STo se nijesu borili za svoju republiku? Ispada da je bjezanija nacionalna disciplina Srba. Seobe pod Arsenijem, bjezanje preko Albanije, iz Hrvatske, sa Kosova, …. Mislim da im je od svih taktika najbolja ona Drazina. U zemunice dok se rat ne zavrsi. Da nije bilo klanja dje bi mu kraj bio.

Bulvaj
Gost
Bulvaj

Hahhahagagaga e kako me nasmija brrrate! Pa oni i u sred Beograda imaju naselje bežanija😊😊 i ove nase posrbice stalno bjeze, ali oni od realnosti bjeze evo decenijama-ko su, dje su, dje ce bit i kome su odani- od toga (sebe) bjeze isto kao im i pravi srbi iz Srbije

Немања
Gost
Немања

Ти би гарант први побего..

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Ne ! To je dan kad je srbija izdala krajinu i pokušala da zlosrećne ljude koji su tada pobjegli naseli na kosovo. Silom. To je istina.

Zeta
Gost
Zeta

Situacija je stabilna ti si covjek od rijeci

Vale
Gost
Vale

Posebno je od rijeci kad su cigari u pitanju.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Slušao sam Vučića. Nevjerovatno. Po njemu je Crna Gora srpska kolonioja, koja uvijek mora da se konsultuje sa Srbijom, kad nešto oće da uradi. A novinati i njihovi gosti zgroženi, kako je Crnoj Gori palo na pamet da ima svoje interese.

Gornja Morača
Gost
Gornja Morača

Bolje da si slušao kumove, Stara…, one koje si zaboravio!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Gornja Morača, nešto si pobrka. Baš je neobično kad pokušavamo objasniti nekome, ko je u svojoj državi hiljadu godina (manjoj ili većoj, slobodnoj ili porobljenoj), ko je i što je. Nećete svoje. Oćete tuđe. Neobično, baš neobično.

Gorki
Gost
Gorki

Srpska drzava Crna Gora i treba da se konsultuje sa maticom. Nece se valjda konsultovati sa Turskom. Kanda bi neki to voljeli, pa zato komentarima pokusavaju da mute bracu.

Anonimus
Gost
Anonimus

Srpska – nikada, crnogorska – zauvjek. E viva!

Psssss
Gost
Psssss

Eeeeee, Vucicu, Vucicu…. Nije lijepo lagati!

Primorac
Gost
Primorac

Čisti dokaz da je Vucko srbin,laže kao pravi srbin.Branko bu bio ponosan na njega.

Cikotickiii
Gost
Cikotickiii

Bolje da laze kao Srbin nego da je koljac kao Hrvat, kao tvoj rod.

Anonimus
Gost
Anonimus

Ne nego Srpski snajper na civila…

Tomo
Gost
Tomo

A sto,Srbi.nijesu bili koljači,a?

BilderPG
Gost
BilderPG

Kako ja vas hrvate opisao Jovan Dučić, simu tisućljetne kulture. To je prava za vas… procitaj bice ti jasno, zastidjet ces se. Ovako mozes samo da prosipas pamet po portalima.

racko
Gost
racko

Ovo vazi za Vucica a i sve njegove glasnogovornike: Pročitaj ovo bar 10x: Dobrica Ćosić, (otac srpske nacije) o svojim Srbima: -„Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački,… Više »

REPUBLIKA SRBSK
Gost
REPUBLIKA SRBSK

Oooo Holidein nacija sta ima jedino to znas citirati?.

racko
Gost
racko

Vama treba ponavljati da bi ste shvatili. No sto bi rekao Basara djaba krecim.

Vučko
Gost
Vučko

Nije racko nego racku.

Anonimus
Gost
Anonimus

Nije Vu- nego Pi-.

Mrgud
Gost
Mrgud

Ove naše posrbice su još gori,oni bar znaju ko su ovi domaći nemaju pojma ni ko su ni šta su.

CrnaGoraAneMont
Gost
CrnaGoraAneMont

Kako god Crnogorci su Srbi a eto ti jos jedan dokaz za to

Filipa
Gost
Filipa

Vucic pomijesao loncice ali ruku na srce najsimpaticniji je od svih politicara srpske danasnjice, duboko zalim pokojnog Zorana Djindjica!

Send this to a friend