Politika

Vlada opredijeljena da razvija Sjever i Plav

Duško Marković

Premijer Duško Marković čestitao je građanima Plava u ime Vlade i u svoje ime Dan opštine i naveo da mu je zadovoljstvo što se praznik opštine ove godine dočekuje u ambijentu ekonomskog napretka, kada nakon prošlogodišnje stope rasta koja je bila jedna od najvećih u Evropi, u prvom kvartalu ove godine bilježimo nastavak trenda ekonomskog rasta po stopi od 4,5 odsto.

“Sve to ne bi bilo moguće da nije snažnog doprinosa koji su manjinski narodi dali brojnim dostignućima Crne Gore, političkim i razvojnim”, navodi se u čestitki Markovića upućenoj predsjedniku opštine Plav Orhanu Šahmanoviću.

Podsjećajući u čestitki da Plav baštini tradiciju multinacionalnog sklada, kao neraskidivog dijela državnog identiteta, Marković ističe da je Vlada čvrsto opredijeljena da razvija Sjever i Plav, gradeći savremene saobraćajnice, energetske i turističke kapacitete, da unapređujemo poljoprivredu i prehrambenu proizvodnju, kao uslov višeg životnog standarda.

“Uvjeren sam da će uz prirodne preduslove i razvojne potencijale, partnerskim odnosom Vlade i lokalne samouprave, Plav biti razvijenije i bogatije mjesto za život i rad Plavljanki i Plavljana”, piše u čestitki  premijera upućenoj građanima Plava.

Send this to a friend