Politika

Vlada razriješila Zekovića na lični zahtjev

Aleksandar Saša Zeković

Vlada je juče na lični zahtjev razriješila sekretara u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Aleksandra Zekovića, koji je na tu funkciju imenovan u junu ove godine.

Kako je saopšteno iz Vlade, na lični zahtjev je dužnosti razriješen i državni sekretar u Ministarstvu finansija Nemanja Katnić.

“Za predsjednika Upravnog odbora Fonda rada imenovan je Aleksa Marojević, član Upravnog odbora Fonda rada, predstavnik Unije slobodnih sindikata Crne Gore. Za generalnog direktora Direktorata za inspekcijske poslove i licenciranje u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, postavljen je Aleksandar Dajković, dosadašnji vršilac dužnosti generalnog direktora ovog direktorata”, istakli su.

Kako dodaju, Vlada je razmotrila i prihvatila predloge Komisije za kadrovska i administrativna pitanja i donijela rješenja o prestanku mandata savjetnikâ potpredsjednika Vlade za politički sistem Ljiljane Radonjić, Đine Popović i Alena Nikezića zbog podnošenja ostavki i predloge razrješenja savjetnikâ potpredsjednika Vlade za reginalni razvoj Admira Adrovića, Mirsada Nurkovića i Mirsada Azemovića na lični zahtjev.

“Konstatovan je prestanak mandata sekretara Ministarstva održivog razvoja i turizma Zorana Tomića, generalne direktorice Direktorata za valorizaciju turističkih lokaliteta u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Nade Pavićević, generalne direktorice Direktorata za organizaciju pravosuđa, krivično zakonodavstvo i nadzor u Ministarstvu pravde Marijane Laković-Drašković na lični zahtjev”, kazali su iz Vlade.

Milosav Anđelić je razriješen dužnosti državnog sekretara za oblast šumarstva, lovstva i drvne industrije u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja na lični zahtjev.

Danilu Ćupiću, generalnom direktoru Direktorata za poslove nadzora u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Marini Spahić, pomoćnici direktora Agencije za zaštitu prirode i životne sredine – rukovoditeljki Sektora za zaštitu prirode, monitoring analizu i izvještavanje, konstatovan je prestanak mandata zbog ukidanja navedenih radnih mjesta izmjenom pravilnikâ o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova odnosno Agencije za zaštitu prirode i životne sredine”, zaključuju u Vladi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Biohazard
Gost
Biohazard

Država je na OGROMNOM GUBITKU , kada LJUDINA , kao što je Saša Zeković podnese ostavku u ministarstvu za ljudska prava ! Jer taj ČOVJEK je svojim radom , i prije rada u vladi , koji je trajao čitavih par mjeseci nažalost , i prije toga uradio više za one zbog kojih podnosi ostavku , nego bilo koji njihov partijski… Više »

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Sve si u pravu biohazard

Baba vanga
Gost
Baba vanga

Sad ce rukoljupci experti da to poprave sve odnosno uniste da smo nagrabusili

Pera kojot
Gost
Pera kojot

Neko ih je naučio da podnesu ostavku i traže godinu dana platu… boje se da ih nova vlast ne proglasi viškovima i ne dobiju ništa . Čerupanje CG od dps skakavaca se nastavlja

Darina
Gost
Darina

Zašto Saša ? Baš si dobro radio, ali stvarno dobro.

Nikola
Gost
Nikola

Nemanja,gospotski…

Ja,mi,vi,oni,..
Gost
Ja,mi,vi,oni,..

Šta je ovo. Cunami. Šta bi Saši Zekoviću. Taman se raspričao i ugasi se. Sumljivo mi je ovo “bježanje”.

Send this to a friend