Politika

Vučurović: Zajednička država razbijena krađom

Jovan Vučurović

Referendum 2006. bila je teška krađa i nešto što se stvara na takvim “tekovinama” ne može donijeti uspjeh i prosperitet građanima, poručio je poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović.

“Razbijanje zajedničke države na pokradenom referendumu značilo je početak stvaranja privatne mafijaške države Mila Đukanovića u kojoj su on i njegova familija, kumovi i prijatelji prisvojili i u džep stavili sve što su mogli. A sve sa rukom na srcu, uz himnu na tekst Sekule Drljevića. Trinaest godina nakon referenduma imamo diktaturu, poslednju u Evropi, koja je na prevaran način, bez podrške građana ušla u NATO, u kojoj se vrši teror nad opozicijom i njenim liderima, kradu izbori, a ulice su pretvorene u poprište rata i likvidacija između mafijaških klanova”, smatra Vučurović.

Kako je naveo, koliko je Crna Gora ,,napredovala” na polju demokratije, upravo najbolje govori činjenica da se u njoj, 2019. godine lideri opozicije, u namjestenom sudskom procesu, bez ijednog dokaza, osuđuju na pet godina zatvora.

“Ovo, dakle i nije 2019. već 1948. godina. Vlast je ista, iste su metode, a isti su i poslušnici i prirepci vlasti u pravosuđu.  U konačnom, u ovih 13 godina režim je ucinio sve da od Crne Gore stvori ono što ona nikad nije bila, da pljune na naše pretke, tradiciju, i vrijednosti po kojima je bila poznata, a da promoviše izdaju, prodaju i služenje interesima stranim centrima moći”, tvrdi Vučurović.

On istiće da je zbog takve politike režima Crna Gora danas na ivici etničkih sukoba.

“Jer, kako bi se izbrisali tragovi naše istorije i tradicije, kako bi se Crnoj Gori zadao konačni udarac, vlast vrši diskriminaciju i nasilnu asimilaciju srpskog naroda, progoni srpski jezik, SPC koja je stvorila Crnu Goru. Ali, sve je uzalud, pored svih pritisaka nijesu uspjeli da slome srpski narod, niti one Crnogorce koji se ne odriču svoje tradicije. Vjerujemo u jedinstvo srpskog naroda na ovom prostoru, ponosan što sam 21. maja 2006. zaokružio NE”, poručio je poslanik DF-a.

48

avatar
1000
29
19
0
 
30
mojsijeFileopgLogikaGen. DukljaninVelika Poljana
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mojsije
Gost
mojsije

Vucurovi trabunja o procesima koji su njemu neshvtljivi odnosno ne razumije ih.

Fileopg
Gost
Fileopg

ovaj izgore za Srbijom ka vladika za lesendrom…

Logika
Gost
Logika

Krađa bi bila da je ,,NE” pobijedilo sa 45,5 prema 54,5. Tu je 9% razlike za DA, i ne bi bilo nikakve logike da manje pobijedi, osim legalizovane krađe. Srećom, više je bilo i ostalo više.

Fileopg
Gost
Fileopg

ovaj mrzi sve što je Crnogorsko i Milo mu je samo izgovor….

hana
Gost
hana

ovaj df ima retoriku iz srednjeg vijeka…retrogradna nazadna neznavena nacionalisticka grupacija… pa za njih je srbija idealna drzava, kad toliko pate za njom treba da se organizuju i da ih lijepo ispratimo…srecni i mi i oni, samo sto dalje da smo

Dikens
Gost
Dikens

Oni su jos ekstremniji od zlocinackog velikosrpskog pokreta koji je 1918-te u Crnoj Gori instalirala Srpska kraljevska vlada I Nikola Pasic. Crna Gora je tada nestala bez referenduma a nezavisnost je obnovila na referendumu. Pametnom dosta.

FENIKS
Gost
FENIKS

O DANIMA TRAGEDIJE CRNOGORSKOG NARODA I CRNOGORSKE PRAVOSLAVNE CRKVE 1918 NE ZNAŠ NIŠTA?

Dikens
Gost
Dikens

Vucurovic je smijesna replika zlocinaca koji su tada ubijali crnogorski rodoljube. Jos se on sepuri svojom izdajom.

Patriota
Gost
Patriota

Srbija nebi dobila drzavu da nije bilo nezavisne Crne Gore

Bhf
Gost
Bhf

Ko gubi ima pravo da se ljuti

Velimir136@gmai
Gost

No koment!
18.vijek,još se bori protiv Turaka!
Ako bi ovaj psiho test prošao,zajedno sa Jankom ćelavim, da se strijeljam!

Livins
Gost
Livins

Šta je tu sporno što se pominju Turci? Sad su Rusi neprijatelji a Turci su braća montenegrinima. E za to treba psiho test.

Velika Poljana
Gost
Velika Poljana

Ne, zar ne vidis da su sad Rusi i Turci prijatelji. Danasnji prosrpski elementi su u tursko vrijeme bili turkofili. Nasi slavni preci su razmirice sa Turcima razrijesili na bojnom polju, a tvoji su im sluzili. Mi nemamo danas u 21-om vijeku problem sa Turcima.

Ljubo
Gost
Ljubo

Ne kukaj crna kukavice

CiNick
Gost
CiNick

Krađa je učinjena nedemokratskom odredbom da za prolaz referenduma treba 55%+1 glas iako cijeli demokratski svijet priznaje 50%+1. Oko toga ne čuh deef-ovce. Prave se mrtvi.

Lidija
Gost
Lidija

Kakva je takva je al je naša
A ti i tvoji bi najviše voljeli da ne postoji🤮

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Dje si Vucurovicu, da nije tebe i tvojih iz fronta odavno bi ova vlast bila zaborav. Sve sto radite ide u korist DPS- u.

Klinat
Gost
Klinat

Ajde sad za sendvič kod Bora ili Ramiza.

One_Gorke_Suze
Gost
One_Gorke_Suze

Jole Vucurovic, srpstvo (Krajinu i RS) “branio” u kasarni u Danilovgradu.
Najblize mu bilo…logicno.
A, 1999. Kosovo i srpstvo “branio” je iza mlina u NK.
Tamo su mahom bili albanski iredentisti.
Sad sa platom od 2000 € mrskih eurica “zastupa” isto to srpstvo.
Nevjerovatno …

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Jole (lično ga ne znam) je tip o kojem i njegovi istomišljenici nemaju bolje mišljenje od nas neistomišljenika. Junači se zato u skupštini, znajući da mu tu nije opasno…

ManeV
Gost
ManeV

Podrška za DF! U odbranu tradicionalne Crne Gore.

Send this to a friend