Politika

Vujanović: Nema potrebe da se zbog NATO-a raspisuje referendum

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović kazao je da je prije četiri godine mislio da je referendum najbolji način da se iskaže volja građana o ulasku Crne Gore u NATO, ali se, kako je rekao, dogodilo mnogo toga što je ukazalo da danas nema potrebe za tim.

“Danas sve ukazuje da nema potrebe za referendumom. On bi svakako bio novi izazov za bezbjednost države, jer uključuje bezbjednosne rizike”, rekao je Vujanović.

Kako je rekao, sada se predomislio.

“Prije četiri godine nijesam bio u pravu”, rekao je Vujanović novinarima nakon Kongresa SUBNOR-a u Podgorici.

Komentarišući najavljeni protest DF-a na Cetinju, na dan glasanja o Predlogu zakona o potvrđivanju Sjevernoatantskog ugovora u parlamentu, Vujanović je rekao da je pravo građana da iskažu svoje neslaganje.

“Mi pripadamo prostoru koji je usmjeren prema NATO-u. Postajemo dio Alijanse, ne da bi bili protiv nekoga, nego zbog koristi Crne Gore. Lakše ćemo na taj način ući i u Evropsku uniju”, smatra Vujanović.

Vujanović je pozvao majke korisnice naknada da učestvuju u pronalaženju najboljeg rješenja na kojem radi Vlada.

“Očekujem da će Vlada rješenje donijeti u što kraćem roku i da će to biti najbolja odluka za majke. Korisnice ne smiju da budu žrtve zakona”, zaključio je Vujanović.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milla
Gost
Milla

O referendumu najvise pricaju oni koji su jedva prosli cenzus na oktobarskim izborima, jer misle da ce pricom o njemu izvucu pare od Rusa ali i Rusi su polako digli ruke od te price !

Radmila
Gost
Radmila

Sto je bilo prije cetiri godine bilo je, sada se treba okrenuti desavanjima koja su pred nama i u skladu sa tim treba i djelovati.

Vera
Gost
Vera

Referendum uopste nije potreban jer kao takav nije ni ustavan niti on moze da se u vremenski okvir uklopi, jer CG je nadomak ulaska u NATO.

Don
Gost
Don

Zasto da opoziciji dozvolimo da svoje ponasanje ispolje na naacin njima znan?

Sljokica
Gost
Sljokica

Odluke vec jednom donijete nema potrebe preispitivati

poaro
Gost
poaro

svi oni bi to znali da oragnizuju, da isplaniraju, da sporvedu, samo u masti.. kad bi doslo do toga, bacali bi loptu sa jednog na drugog i ne bi se znalo ko se sta tu pita…

lola
Gost
lola

opozicija ni sama ne zna da li je za ulazak ili protiv istog… neka se usaglase prvo izmedju sebe pa neka onda napadaju Vujanovica.

klark
Gost
klark

Prica opozicije je totalno neprikladna i puna mrznje .. Nema potrebe da se oko toga polemise…

petrana
Gost
petrana

m, sta ce nam referendum, nije ni jeftino nije ni potrebno..

Bond
Gost
Bond

Referendum nije potreban, sada ce i Crna Gora potpisati protokol i neka nam je sa srecom.

Joco
Gost
Joco

Nase predstavnici u Parlamentu ce odluciti. Srecan nam iulazak u NATO.

Chivas
Gost
Chivas

Znamo sta je dobro za nas, ne treba nam referendum.

Jana
Gost
Jana

Nema potrebe jer je narod odlucio.

pero
Gost
pero

Ovo je izjava je zaista čudna. Vujanovicu ti bi trebao da budes presednik svih gradjana ustav te na to obavezuje da štitis interese svih gradjjana Crne Gore a ne grupe ljudi. Pošto Vama je sasvim jasno da ni 20 % gradjana ne podržava tu odluku, i da jedino referndum održan u demokratskim uslovima….(ako je to moguće u Crnoj Gori) je… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

Da objasnimo kako to izgleda u praksi:

comment image

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Referendum u iole normalnoj državi bi se sproveo uz potonje izbore i time bi trošak bio neznatan , a sve strane zadovoljne. Održali bi vi referendum da imate šanse da na njemu dobijete odgovarajući rezultat.

e viva
Gost
e viva

prvenstveno je nadleznost skupstine da donese odluku o ovome a naravno preko izabranih poslanika koji u skupstini predstavljaju gradjansku volju, tek ako u skupstini nema dogovora ide se na ref a za referendum su samo oni koji su protiv nato, protov eu, protiv CG, sve i kad dobijemo vecinu na referendu, ukoliko do toga dodje, naravno da nece priznat rezultat… Više »

Jopetja
Gost
Jopetja

Ja bih da pitamo Miga covjek se odavno nije oglasio a iskreno receno jedina licnost koja moze ujediniti sveveliku Crnu Goru.

Gospodin
Gost
Gospodin

Vujanović je prije 4 godine jedno mislio, pa se predomislio. Ne valja to zbog građana Predsjedniče.
Velike su podjele.

Virus
Gost
Virus

Filip I Gurani je promijenio mišljenje koje nikad nije ni imao

Svejedno je
Gost
Svejedno je

I da raspiše, tamo oni ne bi ga priznali, kao što ne priznaju ništa đe gube.

POJK
Gost
POJK

Nisi ni svjestan koliko si u pravu

Send this to a friend