Politika

Vujičić: Veliki dan za Crnogorce sa Kosova

Vujičić

Kosovski Crnogorci pozdravljaju i zahvaljuju se punoga srca onim poslanicima Skupštine Kosova koji su konačno oslobodili naše građane i ratifikacijom Sporazuma o demarkaciji granice sa Crnom Gorom vratili našu državu na put koji nas vodi u bolje sjutra, kazao je Slobodan M.Vujičić iz Crnogorske zajednice Kosova.

“Posebnu zahvalnost dugujemo Demokratskom Savezu Kosova na čijem je čelu Isa Mustafa, koji su svojim primjerom pokazali kako treba da se odnosi prava opozicija i da su interesi države i građana uvijek iznad interesa partije i pojedinaca. 21. mart 2018. godine biće ubilježen kao jedan od najznačajnijih dana ne samo za Kosovo, već za čitav region i doprinijeće budućim procesima koji vode ka uspostavljanju trajnog mira na Balkanu”, kazao je Vujičić.

Crna Gora je, ističe on, pokazala da je pravi prijatelj Kosova.

“Saosjećala se svo vrijeme sa patnjama građana Kosova i svojim činjenjem i primjerom ukalazala na modelitete kako jedna civilizovana država treba da razumije, njeguju i produbljuje dobrosusjedske odnose sa komšijama bez obzira na unutrašnje političke prilike i neprilike. One koji nijesu glasali za Sporazum o ratifikaciji granice sa Crnom Gorom nećemo spominjati, jer su od juče sami sebe poslali u mračnu prošlost odakle će ih istorija pamtiti samo po zlu”, naveo je Vujičić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ruđer
Gost
Ruđer

Ovaj lik je iz jednog sela kod Mojkovca i cijela najbliža porodica mu živi u Bijelom Polju, a djeca u Čačku. A on se vratio u Prištinu i jedan je jedini Crnogorac u Prištini, u kojoj živi još 5-6 srpskih baba, u gradu od 300 hiljada, u kome je prije rata živjelo 30% Srba. I on takav jedan jedini Crnogorac… Više »

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Pa 2.000.000.0..Kosovara zivi na Kosovo….Kako bi iko rijesijo taj Problem….Srba je bilo dosta…al da su se branili zub za zub..opstali bi…Ovako..tesko….niko ne voli nepravdu…niko ne voli zlo…Crnogorci nikad nijesu zaboravili 1918 g…Nikad nijesu zaboravili okupaciju…Prvi put u svjetskoj historiji…da je saveznik okupia saveznika…srbi zbog toga izpastaju…M.Djukanovic je ceka momenat kad CG moze osamostalit..to je i uradijo…Planski i Pametno…Sve se vrce….

Lazarela
Gost
Lazarela

Ovaj je klasicni prevarant.

Zoran beograd
Gost
Zoran beograd

Ko je vujicic i koga on zastupa na kosovu.

vujicic
Gost
vujicic

Ko je zoran i koga on zastupa u beogradu.

Nagual
Gost
Nagual

Da li je to konačno Kosovo priznalo Crnogorce kao manjinu..? evo tražimo 10 godina to

Sabahudin
Gost
Sabahudin

Buahahahhh pa prvi ste priznali kosovo trebali su vam bar to’ucinjet da vi ne otimaju posle svega i vasu zemlju….sledece je granica do rokspeda i do staroga bara….

Mileva
Gost
Mileva

Ispravno razmišljanje. Čovjek živi na Kosovu i normalno da ga doživljava kao svoju državu, iako je crnogorac. Da svi misle realno lako bi se dogovarali o svemu.Ali nekome je nacionalizam na prvom mjestu

kosovo
Gost
kosovo

covek koji je uzeo pare da laje pa da normalno 😉

Send this to a friend