Politika

Vujović: DPS potvrdio da ne želi borbu protiv korupcije

Jucerašnjom definitivnom odlukom da spriječi kandidaturu afirmisanih javnih djelatnika i kritičara vlasti u Savjet Agencije za sprječavanje korupcije, DPS je još jednom potvrdio da nema namjeru da bilo šta mijenja u borbi protiv korupcije koja je, kako nam iz EU kažu, rasprostranjena u svim oblastima, poručio je član predsjedništva Socijaldemokratske partije Ivan Vujović.

“Na ovom pitanju smo čak imali nesaglasje među samim članovima Odbora za antikorupciju iz DPS. Eto, dočekali smo i to da DPS ne govori jednim glasom što pokazuje da je i ponekome u njihovim redovima pomalo neprijatno zbog ocigledne opstrukcije”, dodaje on.

Vujović tvrdi da je oruka vlasti  jasna – neće se nikome dozvoliti da kroz učešće u institucijama osporava “fantastične rezultate” i remeti harmoniju borbe protiv korupcije koju, prema njegovim riječima, inače vide samo u DPS-u, a i tamo sve manje  s obzirom na ovaj posljednji slučaj oko Savjeta ASK-a.

“Mora se priznati da se vlast svojski trudi na svakom primjeru da opravda preciznu EU dijagnozu o zarobljenoj državi i institucijama. Više se ne dozvoljava ni rijetko prisustvo kritičara vlasti u  pojedinim tijelima koji, izuzev javne riječi, ni do sada nijesu imali previše mogućnost da utiču na donošenje odluka. Nimalo ih ne dotiču kritike sa partnerskh adresa, koje su sve manje diplomatske a sve više otvorene i nedvosmislene upravo zbog takvog ponašanja”, navodi on.

Zbog svega toga, Vujović dodaje, stagniramo u procesu integracija i zato smo na putu da izgubimo i toliko puta izvikanu formalnu lidersku poziciju najboljeg medju najgorima u Evropi.

“Crnoj Gori je i juče zaključcima Savjeta EU poručeno da nema kretanja naprijed ukoliko se nastavi sa gaženjem osnovnih evopskih vrijednosti, posebno u dijelu slobode izražavanja i borbi protiv korupcije, po čemu čak i u regionu postajemo prepoznatljivi. Prevedeno na običan jezik – sa ovakvom vlašću i ovakvim njenim antievropskim i antireformskim ponašanjem nećemo nikada dostići evopske standarde niti ući u EU”, zaključuje on.

35

avatar
1000
33
2
0
 
34
FileopgEnesaSvetlana_TVMarelicaU pravi cas !
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

Aj, pitaj Ranka kolika je stana zakučio od države, inače sigurno je sve po zakonu….Ovaj i onaj zeković se pokušavaju nametnuti novoj još neizabranoj predśednici broda koji tone kojemu mogu dati ime ,,titanik”….

Enesa
Gost
Enesa

Potpuno besmisleno saopstenje.

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

Mila jedino kritikuju ovi sto za nasu drzavu nikad nista i nijesu uradili. Umjesto da su bas oni manji od makovog zrna.

Marelica
Gost
Marelica

Politika koju vodi nas predsjednik je i dovela ovu drzavu do nezavisnosti i samostalnosti, a pored pristupanja nato savezu, tokom godina je i ucvrcen nas put ka EU! Sve pohvale za predsjednika.

U pravi cas !
Gost
U pravi cas !

DF: “Hvala SDP !”

Zigman
Gost
Zigman

DPS se bori protiv korupcije u drzavi vise nego iko drugi

Bot šef
Gost
Bot šef

Još 10 komentara bota Bubašvabe! Svi ostali su suvišni, mogu na odmor!

Fajter
Gost
Fajter

Sa ovakvom vlascu ce CG uci u EU htjeli vi to da priznate ili ne!

istina!
Gost
istina!

Dps je tu uvijek da se bori protiv korupcije i usmjerio je svoju politiku ka tome da rjesava ovo pitanje!

Heroina
Gost
Heroina

Oni sto su najvise korumpirani ti prvi o tome govore!

StevanPG
Gost
StevanPG

Kako ste zaposljavali vase po aerodromu i u luku Kotor sta je to nego korupcija i nepotizam?

DonjiKokoti
Gost
DonjiKokoti

Koja ironija da o ovome prica sdp koji sad da udjete u Luku Kotor vidjeli biste sta znaci korupcija!

Vukan Đ.
Gost
Vukan Đ.

Ma nemoj, daj prosvijetli nas sli brz selekcije.

ines23
Gost
ines23

Zar sdp i dalje postoji na poliitckoj sceni CG?!

Vitinka
Gost
Vitinka

Ovaj je izgleda jedan primjerak osobe iz sdp koja je tu da odrzava zivim sdp u medijima.

oliver14
Gost
oliver14

A ovi nijeste imali sta da kazete pa da vas narod ne zaboravi pa onda ajde bilo sta da pricate pa iako nema veze s vezom.

Send this to a friend